Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗИ-Варна с предложение за обявяване на грипна епидемия от 25 януари в областта

Снимка: БГНЕС

От Регионалната здравна инспекция във Варна съобщиха, че са изпратили предложение до Министерството на здравеопазването, за обявяване на грипна епидемия във Варна от 25 до 31 януари. Причината е повишената заболеваемост от грип в областта - 213 на 10 хиляди души. 

Обучението на учениците обаче остава присъствено, уточниха от РЗИ.

Очаква се одобрение от Министерството на здравеопазването. 

Мерките засягат свижданията в болниците и профилактичните прегледи. 

Според официалните данни заболеваемостта във Варна и областта продължава да расте - за миналата седмица тя е достигнала 214 на 100 хил. души. Най-висока е заболеваемостта при децата до 4 години - 768 на 100 хил. души. Най-ниска e при хората над 65 години, където нивото е 32 на 100 хил. души.

Здравните власти препоръчват носенето на маски в болници, аптеки и на места със струпване на хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мицотакис ще се срещне с Ердоган на 24 септември

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган тази седмица. Това е най-важната от няколко срещи, които гръцкият премиер и външният министър Георгиос Герапетритис ще проведат по време на годишното Общо събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи „Катимерини“. Правителствени източници споделиха на..

публикувано на 23.09.24 в 11:57

Очаква се промяна в обвинението на младежа, който преби до смърт жена в Перник

Очаква се промяна в обвинението на младежа, който преби до смърт жена в Перник Очаква се промяна в обвинението на младежа, който на 30 юли преби брутално 56-годишна жена в Перник. В петък от лечебното заведение съобщиха, че жената е починала. Предстои да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза. В случай, че се установи, че смъртта на жената е..

публикувано на 23.09.24 в 11:54

20 милиона лева ще вложи ТУ-Варна за ремонт на двете работещи студентски общежития

Близо 20 милиона лева предвижда да инвестира Техническият университет във Варна за ремонт и обновявяне на двете студентски общежития, които работят в момента – 13 и 18 блок – съответно по 10 милиона лева на сграда. Средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за саниране на студентски общежития, по която вече има одобрение, каза за Радио Варна..

публикувано на 23.09.24 в 08:48

Слънчево и топло

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от изток. Максимални температури между 23° и 28°, за Варна около 26°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода около 23°. Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 57 минути, залез в 19 часа и 4 минути. Продължителност на..

публикувано на 23.09.24 в 05:54

Феновете на вечното варненско дерби (снимки и видео)

"Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия е Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща отборите завършиха 0:0. В района на срещата и на стадиона днес има и засилено полицейско присъствие. Агитки от..

публикувано на 22.09.24 в 19:39
Изгрев във Варна

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността ще е променлива, по значителна по Южното крайбрежие, където не е изключено слабо да превали.  Утре над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но около и след ще се развива купеста облачност. През нощта ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се преориентира от североизточна четвърт...

публикувано на 22.09.24 в 15:21
Звук и светлина

Търново празнува

В 18:00 часа ще се извие голямото хоро.  Кулминацията на празничната програма на 22 септември е от 19:30 ч. на площад „Цар Асен I”, където ще се състоят изпълнения на строеви хватки от представителния блок на Националния военен университет „Васил Левски“.  След това ще започне и Тържествената заря проверка. В 20:15 ч. е прожекцията на..

публикувано на 22.09.24 в 15:18