Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РУО-Добрич предложи три гимназии за преобразуване в основни училища

| обновено на 04.02.24 в 19:53
2
Снимката е илюстративна

Премахване на гимназиалния курс в средни училища в Добрич и преструктурирането им в основни предлага Регионалното управление по образованието в областния център. Мярката засяга три от най-големите училища в града – „Петко Рачов Славейков“, „Димитър Талев“ и „Любен Каравелов“, където след седми клас има сформирана по една паралелка. Учители, ученици и родители се обявиха срещу предложението, от Регионалното управление по образованието все още няма официална позиция.

Премахването на гимназиалния курс в трите училища в Добрич ще доведе до намаляване на качеството на образованието в града и засилване на тенденцията по обезлюдяването му, категорични са тримата директори на засегнатите училища.  

Весела Панчева, директор на СУ „Димитър Талев“ призова план-приемът за държавен прием за следващата учебна година да не остане в този вид.

В училищата вече се събират подписки в защита на гимназиалния курс. От инспектората все още няма официална позиция.


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден, към сметището в село Въглен

Стотици варненци се включиха в кампанията на Община Варна за почистването на града Това не е еднодневна акция, а процес, който ще продължи, коментира кметът Благомир Коцев Към сметището в село Въглен са извозени над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден Стотици варненци във всички райони на града и петте..

публикувано на 28.04.24 в 08:37

Цветница е!

Цветница е подвижен християнски, но и народен празник, който се празнува, както в православната, така и в католическата и протестантската църкви една седмица преди Великден, в неделята след Лазаровден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или Палмова неделя(в западните..

публикувано на 28.04.24 в 08:29
Есенно море

Времето днес- слънчево до обяд, в късните следобедни часове е възможно да превали

Днес ще има променлива облачност, до обяд с повече слънчеви часове. Привечер, главно по крайбрежието с временни по-значителни увеличения на облачността не е изключено да превали и прегърми. Максимални температури от 19° до 24°, само по крайбрежието ще останат малко по-ниски между 15° и 20°. За Варна 19°. Вълнение на морето 2-3 бала...

обновено на 28.04.24 в 08:23

Отново без вода в ж.к. Бриз

От вчера жителите на част от ж.к. Бриз имат проблеми с водоподаването. Днес в 16.00 часа водата в част от жилищния комплекс отново беше спряна, а причината за това е авария, предизвикана от частна фирма, съобщават от ВиК Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 18.00 часа.

публикувано на 27.04.24 в 16:58
Депутатът от БСП Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов е водач на листата на БСП във Варна за изборите

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за евроизборите и за предсрочния парламентарен вот на 9 юни , съобщават от партията. Листата за парламентарните избори във Варна се оглавява от председателя на местния областен съвет на БСП Борислав Гуцанов. Той оглавява и листата в Шумен.  За водач на евролистата бе избран..

публикувано на 27.04.24 в 16:46

Започнаха проверки за нередовни туристически пътувания

8 автобуса, пътуващи за Турция са били проверени в нощта на четвъртък срещу петък за нелоялни практики при организиране на туристически пътувания , съобщават от Министерството на туризма. Проверките се извършват от служители на ресорното министерство, съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"..

публикувано на 27.04.24 в 13:21

"Възраждане" представиха кандидатите за народни представители от Варна

ПП "Възраждане" представи днес във Варна кандидатите за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори през юни. Водач на листата е лидерът на партията Костадин Костадинов. Следват Коста Стоянов и Светослав Тодоров, а на четвърто място е оперната певица Михаела Зикова. Основната цел е "Възраждане" да бъде първа..

публикувано на 27.04.24 в 13:11