Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Умъртвяват над 9 510 патици от фермата с огнище на птичи грип в Стефаново

В рамките на два-три дни всички патици от животновъдния обект в село Стефаново, където е регистрирано огнище на птичи грип, ще бъдат умъртвени по хуманен начин. На проведена днес епизоотична комисия в област Добрич стана ясно, че се засилва и контролът върху личните стопанства, с цел недопускане на разпространение на заболяването.

В три и десеткилометровите зони около птицевъдния обект в село Стефаново се засилват мерките за биосигурност. В съседен обект в село Бранище ще бъде извършена дезинфекция, увеличава се и контролът върху личните стопанства, предвиждат се и обходи от служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич с цел информиране на населението, посочи началникът на отдел „Здравеопазване“ д-р Николова:Със заповед на директора на ОДБХ всичките 9510 патици мюлер ще бъдат умъртвени и загробени в общинската площадка в село Енево.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Освобождават шестима общински шефове

Община Варна освобождава от длъжност шестима директори на общински дирекции и предприятия. Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие „Инвестиционна политика“ и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция „Култура и духовно развитие“. По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция..

публикувано на 15.04.24 в 18:02

Директор на столично училище: Учителите надуват оценките на учениците в 5., 6. и 7. клас заради обществения натиск

Под натиска на общественото мнение учителите надуват оценките на учениците в 5, 6 и 7 клас. Родителите остават с впечатлението, че децата им знаят повече, отколкото знаят в действителност. Това коментира Асен Александров, председател на сдружението на директорите в средното образование у нас и директор на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София,..

публикувано на 15.04.24 в 17:40

Отново горещо като през август във Варна през април

Летните горещини във Варна изпреварват сезона. На 15 април бяха измерени рекордните 29 градуса, като така необичайно топло за април беше отново в началото на месеца, когато термометърът показа близо 31 градуса. Преди 94 години на същия ден максималната температура във Варна е била 22,6 градуса.   Утре ще остане предимно ясно и слънчево, все още много..

публикувано на 15.04.24 в 16:03
Снимката е илюстративна

Промени в маршрута на линии 7, 1 и 118 във Варна от вторник

Поради невъзможност за обслужване на автобусна спирка „Пивовара“ от линии № 1, 7 и 118 от утре, 16 април, се въвеждат следните промени: Курсовете на линия № 1 сутрин в 6:45 часа и 07:05 часа от ЖП гара ще се изпълняват до спирка "Бизнес парк". Курс на линия № 1 в 17 часа от „Пивовара“ ще се изпълнява от „Бизнес парк“, сп. „Млекозавод“ и спирките по..

публикувано на 15.04.24 в 15:37

ЦИК определи броя на мандатите, Варна - с 16 депутати

Централната избирателна комисия определи броя на мандатите в избирателните райони в изборите 2 в 1 на 9 юни.  В Трети Варненски многомандатен район мандатите ще бъдат 16, съобщиха от ЦИК.  Добрич ще излъчи петима депутати в новия Парламент, а Бургас - 14.  Броят на мандатите се изчислява в зависимост от броя на  населението по данни,..

публикувано на 15.04.24 в 15:24

ЦИК одобри слогана за изборите 2 в 1

Централната избирателна комисия одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ на 9 юни т. г. на днешното си заседание. Членовете на комисията решиха, че слоганът ще е „Избираме заедно“. Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент..

публикувано на 15.04.24 в 15:00

Таксиметрови шофьори във Варна протестираха, искат по-високи тарифи (СНИМКИ)

Над 60 таксиметрови шофьори протестираха във Варна. Те се събраха на паркинга на хипермаркет на ул. "Атанас Москов". Протестиращите се включиха в шествие по бул. "Сливница" и "Цар Освободител", за да стигнат до сградата на Община Варна.  Таксиметрови шофьори излизат на протест във Варна Те обещаха, че шествието няма да предизвика затруднение на..

публикувано на 15.04.24 в 14:21