Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лоренцо Мичели обяви разширения състав

Автор:

Селекционерът на националния отбор на България за жени Лоренцо Мичели обяви разширения списък от състезателки, които са картотекирани за волейболната Лига на нациите (VNL). Списъкът включва 30 волейболистки, но той ще бъде редуциран за лагера, който стартира следващата седмица. Щабът на Мичели е планирал четири контроли като част от подготовката за VNL. Две от тях са срещу Украйна (7 и 8 май), а другите две – срещу Белгия (10 и 11 май).
Дамите ни стартират участието си в шестото издание на VNL на 14 май в Анталия (Турция), където ще играят с отборите на Нидерландия, Япония, Франция и Италия. Отборът отпътува за първата надпревара на 12 май.
Разширен състав на България за VNL 2024 – жени:
Разпределител:
Маргарита Гунчева (Марица Пловдив)
Петя Баракова (CSM Targoviste, Румъния)
Мирела Шахпазова (CSM Corona Brasov, Румъния)
Никол Миланова (Apollon Limassol, Кипър)
Либеро:
Жана Тодорова (Марица Пловдив)
Мила Пашкулева (Марица Пловдив)
Виктория Нинова (ЦСКА София)
Йоана Докова (Марица 2022 Пловдив)
Диагонал:
Симона Николова (Volley Lugano, Швейцария)
Мерелин Николова (Sariyer Belediyesi, Турция)
Ива Дудова (Марица Пловдив)
Микаела Стоянова (Левски София)
Моника Кръстева (CSM Targoviste, Румъния)
Централен блокировач:
Боряна Ангелова (Марица Пловдив)
Борислава Съйкова (Марица Пловдив)
Мария Кривошийска (Марица Пловдив)
Кая Николова (ЦСКА София)
Александра Съйкова (ЦСКА София)
Елена Коларова (Дея Спорт Бургас)
Иванина Малинова (Левски София)
Посрещач:
Елена Бечева (RC Cannes, Франция)
Дария Иванова (Левски София)
Виктория Коева (Марица Пловдив)
Емилета Рачева (ЦСКА София)
Мирослава Паскова (Swietelsky Bekescaba, Унгария)
Вангелия Рачковска (TED Ankara, Турция)
Мария Йорданова - Nilufer Belediyespor (Турция)
Ани Боздева (Eskisehir Peyman SK, Турция)
Цветелина Илиева (Binghamton University, САЩ)
Александра Миланова (UTE Budapest, Унгария)
Според регламента на VNL за 2024 г. отборите ще играят 12 мача (3 групи по 4 мача). Седемте най-добри тима в крайното класиране се класират за финалите във VNL (20-23 юни) заедно с домакина. Във втората седмица нашите ще пътуват до Арлингтън, САЩ (28 май-2 юни), където ще играят срещу САЩ, Сърбия, Германия и Корея. Последният турнир е в Хонг Конг, Китай (11-16 юни), а там ще спорим с Тайланд, Доминиканска Република, Китай и Бразилия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА София

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Павлин Николов: Влизане в елита и класиране сред първите шест е целта ни

Футболистите на Спартак /Варна/ оглавиха временното класиране във Втора лига. Това стана след трудният им успех в домакинския мач срещу Монтана с 1-0. След мача имаше истински празник на терена. Най-щастлив и емоционален беше клубният президент Павлин Николов с който правим непринудена среща, секунди след последния съдийски сигнал...

публикувано на 30.04.24 в 11:50

В "Доруджа" виждат тенденция срещу тях

Някои не искат Добруджа да влезе в Първа лига.ПФК Добруджа 1919 изпрати жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача с Дунав в Русе ПФК Добруджа 1919 входира жалба до Съдийската комисия заради тенденциозно съдийство на мача срещу Дунав в Русе, което е повлияло коренно на игровата обстановка и развоя на резултата в двубоя, с..

публикувано на 30.04.24 в 11:05

Националките ни тръгват към Баку

Българското присъствие на Европейската купа.37 нации от цял ​​свят се отправят към азербайджанската столица, Баку, за да се състезават в първата Европейска купа по художествена гимнастика. България ще бъде представена от националните състезателки индивидуално (девойки) - Дара Малинова и Магдалена Вълкова, както и от индивидуалистките във възраст..

публикувано на 30.04.24 в 11:03

Спартак /Варна/ се готви за мача в Балчик

ФК Спартак Варна гостува на Черноморец Балчик в 31-ия кръг на Втора лига. Двубоят е в четвъртък, 2-и май от 18 ч. Двата тима ще се срещнат за девети път. Във всички 8 официални мача до сега, Спартак има пет победи, два равни и една загуба, и голова разлика 16:8. В Б група / Втора лига са 4 мача, в които Спартак има две победи, равенство и..

публикувано на 30.04.24 в 11:01

Балчиклията Веселин Стоянов стана европейски шампион и първи професионален културист в родния си град

Те­зи тит­ли той за­вою­ва на Ев­ро­пей­ско­то пър­вен­ство, ор­га­ни­зи­ра­но от Све­тов­на­та амат­ьор­ска асо­циа­ция по бо­ди­бил­динг (WABBA). На тур­ни­ра "MISS & MR EUROPE 2024" - International Competitions Amateur & PRO Qualifiers, кой­то се про­ве­де в спор­тна за­ла "Си­ла" в Плов­див на 21 ап­рил, той ста­на Ев­ро­пей­ски шам­пион..

публикувано на 29.04.24 в 16:45

ВИДЕО: Илиан Илиев и Александър Томаш с коментари след мача на "Тича"

Футболистите на Черно море записаха важен успех в мач от първата шестица на Първа лига. Като домакини „моряците“ победиха неудобния съперник Локомотив /Пд/ с 1-0. Спечелените три точки доближават варненци на точка от втория ЦСКА София. Черно море са трети, но наставникът Илиан Илиев каза след мача, че ще атакуват втората позиция. Чуйте още..

публикувано на 29.04.24 в 11:50