Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет плевенски фотографи се представят в обща изложба "Светлописи"

В Арт салона на Радио Варна е подредена изложбата "Светлописи". Тя събира на едно място 10 плевенски фотографи.

Идеята им се заражда от среща на фотографи от по-старо поколение, които се занимават с това изкуство от 70-те години на 20-и век. Темата на изложбата е свободна, а идеята е всеки да извади от собственото си портфолио работи, които го представят най-добре, с акцент върху собствените творчески търсения в момента.

Пред Радио Варна един от участниците в изложбата Любомир Бенковски-Бенджи посочи, че в експозицията са включени студийни портрети, пейзажи, експериментална и актова фотография. Повече от 20 години Бенджи работи като един от водещите фоторепортери във Варна, но преди две години се завърна в родния си Плевен.

Със свои творби в изложбата ще участват също Лъчезар Костов, Георги Попов, Мирослав Григоров, Евгени Дайчев, Тодор Василев, Богомил Стоев, Тихомир Христов, Петър Иванов и Светлин Гуцев.

"Светлописи" гостува във Варна след представянето си в Плевен в началото на тази година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТКРОВЕНИЯ - изложба акварел на Даниела Драгнева

28 май, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Даниела Драгнева представя "Откровения" - самостоятелна изложба акварел. Художничката се занимава активно с акварел от 2013 година, по образование е учител, но самата тя не спира да се обучава и да се усъвършенства в тази така сложна и фина живописна техника. Преминала е курс по акварел в Германия,..

публикувано на 20.05.24 в 12:35

Благотворително гребане 100 км в тандем на 1 юни пред Радио Варна

Заповядайте на 1 юни пред Радио Варна. Включете се в благотворителното гребане НИЕ СМЕ ЕДНО/ WE ARE ONE! Мей Максин и Николай Колев ще гребат в тандем 100 км на гребен тренажор Concept 2. Спортното събитие за издръжливост цели набиране на средства за каузата "Операция: Плюшено мече" . Включете се и подкрепете благородната кауза на 1..

публикувано на 20.05.24 в 10:30

Радко Мурзов представя "Кристализация" в Арт салона на Радио Варна

8 май, сряда, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа "Съзиданието и Претворяването като божествен акт по законите на красотата" - това е послението, което авторът отправя с изложбата "Кристализация". Преди да завърши своето образование в Художествената академия, Радко Мурзов прекарва години като учител по руски език и литература в..

публикувано на 08.05.24 в 14:05
Голям арт салон

Планирайте вашето събитие в залите на Радио Варна

Уважаеми приятели и гости, Може да се свържете с нас на познатите Ви телефони: 052/664462 и 052/664488, както и на e-mail:  events.varna@bnr.bg . На Ваше разположение работят две изложбени зали и една концертна зала /звукозаписно студио/. Планирайте вашето събитие в Радио Варна и ние ще окажем нашата организационна подкрепа. Ще се радваме..

публикувано на 25.08.23 в 17:24

Радио Варна се включва в националните чествания по повод годишнината от гибелта на Васил Левски

Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Вече са подредени 14-те писма от кореспонденцията между Иван Драсов и Данаил Попов , съратници и приятели на Васил Левски. Експозицията може да бъде видяна в Стъкления павилион до сградата на Радио Варна . Оригиналите на..

обновено на 17.02.23 в 09:14