Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Листата си за Варна регистрираха от коалиция "Солидарна България"

Лидерът на "Солидарна България“ Ваня Григорова присъства на регистрацията на листата на коалицията във Варна за предстоящите парламентарни избори.

Водач е актьорът Димитър Костадинов от партия „Изправи се България“.


Григорова каза, че основното послание на коалицията за предстоящите избори е "Време е за хората".

По публикацията работи: Александър Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Ако президентът ми предложи, бих приел да стана служебен премиер

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че ще приеме да стане отново служебен министър-председател, ако президентът Румен Радев му възложи този пост, предаде БГНЕС.  „Ако президентът ми предложи, бих приел да стана служебен премиер. Но първият, който бих сменил, е министърът на външните работи“, подчерта Главчев.

публикувано на 05.08.24 в 18:02

Затварят временно автомобилния подлез до Спортна зала

Във връзка с премахване на опасно дърво на 6 август (вторник) от 8:00 до 12:00 часа временно ще бъде затворено движението в района на автомобилния подлез в близост до Двореца на културата и спорта и платения паркинг към него.  В този часови диапазон ще бъде ограничено движението на автомобили от обществения паркинг на ДКС към подлеза, водещ към..

публикувано на 05.08.24 в 18:00
Снимката е илюстративна

Глобиха с близо 300 хиляди лева сметопочистващата фирма във Варна, най-много са санкциите в "Приморски"

Община Варна е наложила 291 000 лева санкции на сметопочистващата фирма само през юли, съобщава общинският пресцентър.  Най-много – около 102 000 лева, са санкциите в район „Приморски“ . Г рафикът за извозването на отпадъците се спазва, но не се почистват териториите около контейнерите, коментират районните кметове. Служителите на районите са..

публикувано на 05.08.24 в 17:46

Пореден ден жители на "Аспарухово" протестират срещу отсичането на седем кедъра в квартала

Жители на варненския квартал "Аспарухово" протестират и днес пред терен в центъра на квартала, където ще бъдат отсечени седем кедъра и още едно дърво, за да се построи кооперация. Недоволните изразиха готовността си да протестират всяка вечер, защото, според тях, варненската общественост все още не е запозната с казуса.  Протестиращите днес..

публикувано на 05.08.24 в 17:45

Какви са рисковете при покупка на храна от амбулантни търговци на плажа?

Покупката на храни като царевица и гевреци от амбулантни търговци на плажа може да крие рискове за здравето на потребителите, а осъществяването на ефективен контрол от страна на институциите на извършващите такава дейност нерегламентирани лица е трудно и почти обречено начинание. За това предупреди пред портала за икономически и бизнес новини..

публикувано на 05.08.24 в 17:12

Община Варна: Пет са подадените оферти за строителството на новата сграда на библиотеката

Пет оферти са подадени за строителството на новата сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Постъпилите предложения са от „Планекс груп“ ДЗЗД, „Камо билд груп“ ЕООД, „Булстрой груп“ ЕООД, „Консорциум щрабаг – библиотека Варна“ ДЗЗД, както и от „Комфорт" ООД, представен от физическото лице – Атанас Костурков. Към настоящия..

публикувано на 05.08.24 в 16:45

Акция "Скорост" в цялата страна от днес

От днес до 11 август в цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – Родпол (ROADPOL), като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа, съобщават от Министерството на вътрешните работи...

публикувано на 05.08.24 в 16:28