Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анимационно онлайн изучаване на Английски език

Янислав Русев е бил учител по Английски език. Разочарова се от остарелите методи в училище и напуска системата. Решава, че може да бъде полезен със знанията си по езика по съвсем различен начин. И създава онлайн платформата Мотиватор за обучение по Английски.

"Много често съм си задавал въпроса, дали цяла живот ще работя като учител. Отговорът дойде след това. почувствах, че има много голямо поле за развитие на самата дейност."

Но не и в учебната стая, защото според него методите на преподаване са остарели. В класната стая е правил всевъзможни опити да мотивира учениците. В известна степен те работят, но във всеки един момент основата е учебникът.

"И много често, когато искам да вземем нов урок, съответно децата ми казват: "Ох, Господине, пак ли това?... Това сме го минавали много пъти. Скучно е." Така стигнах до извода, че искам да променя нещата."

Решава да създаде онлайн плагформа за изучаване на Английски език. Но с помощта на анимационни учебни филми.

"Уроците следват европейската езикова рамка. Не са хаотични. Всичко е подредено. Започваме с началното ниво А1. Към момента само то е пуснато. Просто анимацията става бавно. Защото сам правя видеата. До края на годината се надявам да пуснем А2."

Визуализацията помага за усвояването на информацията, категоричен е Явислав Русев. И цитира проучване, според което 85% от хората възприемат по-добре информацията визуално.

Повече за онлайн платформата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

30-годишен е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково

30-годишен варненец, криминално проявен и наркозависим, познат на органите на реда, е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково, вследствие на който са изгорели прозорци, мебели и други вещи.  Извършителят е задържан от полицаите от Районното управление в Аксаково за срок до 24 часа.  Води се досъдебно производство под наблюдението на Районната..

публикувано на 23.07.24 в 09:11

Прах, дупки и чакъл в безкраен ремонт пред болница "Света Марина"

То бива-бива положението с ремонтните дейности да е зле, но в района на най-голямата варненска болница "Света Марина", инфраструктурата плаче за включване във филм със сюжетна линия "забравени от всички". За съжаление там за пореден път правим репортаж по сигнал на наши слушатели. Минават месеци, а нищо не се подобрява. Течащи води, чакъл,..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Адресите без ток на 23 юли

В периода 22.07.2024 - 23.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия – ул. Никола Калипетровски, ул. Патриарх Евтимий, ул. Димитър Грънчаров, ул. Ивайло, ул. Шипка, ул. Кирил и Методий, ул. Комунига, ул. Юрий..

публикувано на 23.07.24 в 06:12
Есенно море, ноември

Слънце, облаци и възможни превалявания във вторник

Утрото във вторник ни посреща с повече прохлада и лек вятър. Предиобед ще преобладава слънчево време, сутринта във вътрешността ще е по-прохладно с минимални температури 15-20 градуса, по крайбрежието минималните ще са 20-25 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще има..

публикувано на 23.07.24 в 06:10

Коалиция "Левицата!" настоява за възстановяването на служба "Гражданска защита"

Лидерът на АБВ Румен Петков заяви във Варна във връзка с бедствената ситуация, свързана с пожарите, че Коалиция „Левицата!“ отдавна настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“, както и Министерството за борба с бедствията и авариите, а  в момента страната ни няма необходимия технологичен и кадрови капацитет, за да се справи с бедствията...

публикувано на 22.07.24 в 18:00

Починали са мъжът и детето, ударени от мълния в Стара планина

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.  Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба: "Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават..

публикувано на 22.07.24 в 17:52

Светофарът на Червения площад не работи

Не работи светофарът на Червения площад във Варна. Движението не се регулира. Трафикът е натоварен, а движението е затруднено, видя репортер на Радио Варна.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 22.07.24 в 17:40