Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полярно сияние оцвети небето и над България

Снимка: Meteo Bulgaria

Необичайно полярно сияние, дължащо се на слънчево изригване, беше наблюдавано в България през изминалата нощ, съобщава БНР.
На явлението, което оцвети небето в пурпурно-алено, можеха да се наслаждават в Румъния, Молдова, Полша, Германия, Франция, Англия, Гърция и Унгария.
Снимка: Meteo Bulgaria



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха бедстващо куче, паднало в Шокъровия канал

Спасиха бедстващо куче, паднало в Шокъровия канал след подаден сигнал. Задействани са Службата по противопожарна безопасност и защита на населението и екипа на Приюта за безстопанствени животни в с. Каменар. На мястото, за да помогнат, са се отзовали доброволци, както и граждани, разхождали се в този момент в Морската градина, съобщават от общинската..

публикувано на 04.06.24 в 17:17

"Книги за смет“ гостува във Варна на 8 юни

Кампанията "Книги за смет" гостува във Варна на 8 юни. Тя ще се проведе от 10 до 13 часа на паркинга на хипермаркет на улица "Девня"24 . На следващия ден безплатна книга срещу килограм пластмаса ще могат да получат шуменци.  Тази година „Книги за смет“ има нова кампания - колекционерска поредица, посветена на кирилицата – „Буквите, които ни..

публикувано на 04.06.24 в 15:25

Започна записването за безплатно плуване за деца във Варна (ГРАФИК)

От днес, 4 юни, започна записването по общинска програма за безплатно начално обучение по плуване за деца от 6-8 години. Тренировките ще се проведат на плувен комплекс „Приморски“ в периода от 24 юни до 20 юли. Обучението е организирано на сесии, провежда се от квалифицирани треньори, осигурени от спортните клубове. Програмата се финансира от..

публикувано на 04.06.24 в 12:38
“Кор Кароли“ във Военноморския музей във Варна. На малката снимка: Кап. Георги Георгиев на борда на яхтата

94 години от рождението на капитан Георги Георгиев

На 4 юни отбелязваме 94 години от рождението на капитан Георги Георгиев - първият българин, обиколил света с яхта. Бъдещият легендарен капитан Георги Георгиев е син на армейски офицер от Ботевград. Службата изисква честото местене на бащата от гарнизон в гарнизон. Това е причината Георги да е роден в Кърджали. Годината е 1930-а. Едно от..

публикувано на 04.06.24 в 08:42

Лесна работа: Лято

В книгата си „География на блаженството“ Ерик Уайнър обръща внимание на факта, че всяка държава си има своя любим въпрос, към който се прибягва, когато сте на коктейл. Обикновено това е въпрос в едно изречение, а отговорът отприщва истински порой от информация за лицето, с което току-що сте се запознали. В Съединените щати този въпрос е „С..

публикувано на 03.06.24 в 15:22

Вход свободен във Военноморския музей и парк-музей "Владислав Варненчик" за Деня на бащата (ПРОГРАМА)

С вход свободен и богата програма Военноморският музей във Варна ще отбележи Деня на бащата.  На 8 юни (събота) от 10 до 18 часа ще се проведе традиционното за Националния военноисторически музей и филиалите му събитие.  Програмиране на роботи и изстрелване на хартиени ракети с тях, усвояване на техники за самозащита от таекуондо и балонено..

публикувано на 03.06.24 в 11:25

Ученичка дари макет на първото училище във Варна на Музея на Възраждането

Азра Наджетинова дари макет на първото училище във Варна на Музея на Възраждането в града.  Макетът е правен с огромна отговорност от страна на осмокласничката от гимназията по строителство и архитектура „Васил Левски“ и по идея на учителя й по история.  Азра се интересува още от малка от архитектурата и един ден мечтата й е да стане..

публикувано на 03.06.24 в 06:41