Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои фолклорният събор в село Дюлино

Дамите от Господиново с характерните за региона ваяшки носии

Ежегодният Събор в Дюлино ще се проведе на 18 май 2024 година от 10:00 часа.

През целия ден ще звучи българска народна музика и ще се изпълняват песни на живо. Гостите ще имат възможност да се научат на традиционни български хора, да се насладят на вкусни ястия, приготвени по стари рецепти от Дюлино. Вечерта ще продължи до късни часове с приятелска атмосфера. Входът е с фолклорна носия и усмивка.

Повече подробности от разговора на репортера ни Ваня Славова с Емилия Павлова-организатор на събора:

Фолклорният събор в Дюлино е с медийното партньорство на "АЛЕРИЯ" с НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ БЪЛГАРИЯ 24 И БНР - РАДИО ВАРНА.
 Учредени са специални награди от медиите, както и много изненади.
 Съборът е цял ден и е посветен на магията на българските традиции.
  Не е състезание и не е фестивал.
 Всеки представя това, което прави най-добре - песни, музика, танци, занаяти.
 Участниците получават ОТЛИЧИЯ.
 За децата има допълнителни изненади.
 Съборът е празник, свирим и пеем само на живо, храним се на обща трапеза с вкусни гозби, сготвени на огъня и се веселим до късно по български, допълва Емилия Павлова и разказва за ваяците:

За повече информация и резервация се свържете с организаторите.По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Храм

Безплатна прожекция на филми в последния четвъртък от месеца в „Св. Архангел Михаил“

  Всеки последен четвертък от месеца в Духовно –просветния център  „Св. Архангел Михаил“ ще има безплатни прожекции. Този четвъртък, 30 май, от 18 часа ще може да се види филмът  за  Писателя, сценарист, редактор, Свобода Бъчварова, която   разказва за комунизма и най-голямата вина - унищожаването на духа. „СВОБОДА ... по особено жесток..

публикувано на 26.05.24 в 13:42

Милена Кънева ще представи филма си “Ето къде си в млякото на мечтите” в Градската художествена галерия на Варна

Лентата е за българското участие на Венецианското биенале на съвременното изкуство от 2022 г. Началото на прожекцията е на 26 май от 15:00 ч. Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, кани на 26 май почитателите на съвременното изкуство на прожекция на документален филм, който ще ги запознае с българския проект от..

публикувано на 24.05.24 в 14:17
Яна Дамс

Яна Дамс и златната връзка между културите

Художничката Яна Дамс откри изложбата „Златен диалог: златната връзка между културите“ в Археологическия музей във Варна. Яна Дамс е родена през 1972 година в Германия, днес работи и живее в Дрезден, където изследва универсалния език на формата, който свързва различни епохи и култури. Показва творбите си в контекста на исторически колекции, за..

публикувано на 23.05.24 в 18:15
СУЕО

Родители подариха песен на училище

Нова авторска песен за училището подари родителската общност на варненското Средно училище с езиково обучение „Александър Пушкин“. Повод за жеста е половинвековният юбилей на училището т.г.  Песента за училището е поредната инициатива на Училищното настоятелство. Автор на музиката е младият композитор Кристиян Ячев, а е написана от Цветелина..

публикувано на 23.05.24 в 17:09

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Маестрото...

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09