Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

3
Снимка: Румен Сарандев

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца.

Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи. Според обещанията на строителя, след приключването им предстои да бъде монтирано и видеонаблюдение.

Елементи от такова в момента няма. Според информация от община Варна предстои да бъдат направени проби на системата и едва след това водата ще бъде пусната официално.

Минералната вода, която ще потече от новоизградената чешма в района на бившия дом "Младост", е от от същия каптаж като предишната.

Новата чешма е разположена на кръстовището от страната на улица "Вярност" и булевард "Сливница" - точно срещу бившия дом "Младост", на гърба на малък паркинг за около 8-10 коли, където в момента паркират работещи в района и които се чудят къде ще паркират колите си хората, които ще ползват минералната вода от каптажа, но и подозират, че не е изключено след 2-3 месеца облицовката на чешмата – залепена със силикон, да падне.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Божидар Богданов с премиера на стихосбирката "Изгреви, залези..." във Варна

Божидар Богданов представя на 27 септември, петък, от 18.30 часа своята стихосбирка "Изгреви, залези...". Мястото е галерия "Арт Маркони"на ул. "Охрид" 22.  „Поезията не се нуждае от поводи, нито от шумни фойерверки, но има нужда от празници. Нейната стара и в същото време детински усмихната къща чака всички, които вярват в другото и различното. В..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

Близо 2 хиляди посетиха "Провадия-Солницата" в Деня на отворените врати

Около 1 800 души са посетили в Деня на отворените врати, организиран на 22 септември в праисторическия център "Провадия-Солницата".  "За нас беше чест и удоволствие да имаме възможността да Ви представим най-новите си открития и да ви разкажем историята на най-стария солодобивен и градски център в Европа.  Благодарим ви, че избрахте да споделите..

публикувано на 24.09.24 в 10:08

Лесна работа: Само за родители

Има едно много приятно изследване, което оценява въздействието на удовлетвореността от живота и позитивното влияние на тази удовлетвореност върху доходите в по-късен етап от развитието на човека. Интересно е, че изследването използва метода на братята и сестрите. Каква е отправната точка? Най-вероятно се заблуждаваме, когато мислим, че..

публикувано на 23.09.24 в 15:30

Феновете на вечното варненско дерби (снимки и видео)

"Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия е Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща отборите завършиха 0:0. В района на срещата и на стадиона днес има и засилено полицейско присъствие. Агитки от..

публикувано на 22.09.24 в 19:39

Супермоделите от 90-те години остават носталгичен символ на женствеността и красотата

По време на Седмицата на модата в Милано суперомдели от 90-те години , сред които звездата Ева Херцигова, стъпиха на подиума на ревю на модната къща "Роберто Кавали"  и предизвикаха очаквана сензация.  Появата им бе не само почит към големия новатор в облеклото, променил концепцията за съвременната динамика на аутфита, но и полъх от една..

публикувано на 22.09.24 в 14:49

Идва есента

Днес в 15.43 часа ще настъпи астрономическата есен. Тогава Слънцето ще пресече небесния екватор през есенната равноденствена точка. Тъй като годината е високосна, есента започва с 18 ч. по-рано от 2023 г., когато започна на 23 септември в 09:50 часа...

публикувано на 22.09.24 в 08:07

Честваме 116 години от Независимостта на България

Община Варна организира тържественото честване на 22 септември – Независимостта на България. Отбелязването на 116 години от историческото събитие включва военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България и молебен. Програмата ще продължи с празнично хоро с Фолклорен ансамбъл „Варна“. Тържественото честване е от 10 часа..

обновено на 22.09.24 в 07:27