Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначените експертизи за тежката катастрофа край Аксаково още не са готови, разследването продължава

Снимка: Румен Сарандев

Разследването на инцидента от 16 май, при който в автомобилна катастрофа загина мъж край Аксаково след сблъсък с кола на НСО, продължава, а назначените експертизи още не са готови. 

От Европейския център за транспортни политики разпространиха становище, че "лошата преценка на шофьора на НСО вероятно е основната причина за настъпването на инцидента, като автомобилът се е движел с превишена скорост значително над позволената и в пъти над безопасната" при условия на ограничена видимост. 

От военната прокуратура, която провежда разследването, информират, че поради продължаващото разследване на случая, подобни изводи не могат да бъдат коментирани.

Доклад на ЕЦТП: Висока скорост и липса на видимост са причинили катастрофата край Аксаково
По публикацията работи: Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявиха конкурс за директор на дирекция "Екология и опазване на околната среда"

Община Варна обявява конкурс за директор на дирекция "Екология и опазване на околната среда". Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – магистър, в професионална област природни или стопански науки. Изисква се и четири години професионален опит или придобит ранг ІІІ младши.  Конкурсът за..

публикувано на 19.06.24 в 10:55

Депутатите не приеха четирите кандидатури за председател на 50-ото НС

Четири бяха номинациите за председател на новия парламент, представени по време на тържественото откриване на 50-ото Народно събрание днес.  Петър Петров бе предложен от "Възраждане". За него гласуваха 28 "за", против бяха 11, въздържаха се 89. Предложението не беше прието.  ГЕРБ-СДС предложиха Рая Назарян за ръководител на 50-ото НС. "За"..

публикувано на 19.06.24 в 10:20

Новите 240 депутати в 50-ото НС положиха клетва

Депутатите от 50-ото Народно събрание на България положиха клетва да  спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.  16 са депутатите от Варна в 50-ото Народно събрание Клетвата бе съпътствана от химна на България и на Европейския съюз. Преди старта на тържественото..

публикувано на 19.06.24 в 09:30

Община Варна започва кампания „Младежка доброволческа служба” 2024

Община Варна започва кампанията „Младежка доброволческа служба” 2024, в която набира младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд. Желаещите млади хора могат да работят в местни неправителствени организации и институции. Те имат възможност да изберат работа в сферата на екологията, изкуството, културата, опазване на..

публикувано на 19.06.24 в 09:29

С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание (НА ЖИВО)

С тържествено заседание се открива  50-oто Народно събрание на Република България. Политическите сили в новия парламент представят в декларации водещите си приоритети. Първото заседание на 50-то Народно събрание се открива в 9 часа от най-възрастния депутат – Силви Кирилов от "Има такъв народ".  Депутатите ще положат записаната..

публикувано на 19.06.24 в 09:00

16 са депутатите от Варна в 50-ото Народно събрание

Варна изпраща 16 депутати в 50-ото Народно събрание, което ще бъде открито след минути от най-възрастния депутат – Силви Кирилов от "Има такъв народ", с тържествено заседание.  С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание (НА ЖИВО) ГЕРБ-СДС  във Варна имат 5 мандата. В 50-ото Народно събрание влизат  Даниел Митов, Красен Кралев,..

публикувано на 19.06.24 в 08:55

Варненци: Красиви улици като "Г. С. Раковски", "Братя Миладинови" и "Македония" са в ужасен вид заради разпилян боклук

Нов начин за сметосъбиране предлагат граждани от Варна. Те дават идея на администрацията в морската столица да се вземе пример от Балчик и Габрово, където контейнерите са вкопани съответно в земята или са с чипове.  Едни от най-красивите улици на Варна - "Георги С. Раковски", "Братя Миладинови" и "Македония", са в ужасно състояние заради разпръснатия..

публикувано на 19.06.24 в 08:50