Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дриймърс, Виена с албум и турне в България

Снимка: https://www.facebook.com

Дриймърс, Виена са създадени през ноември 2021 към сдружение за култура „Лилавият лебед” от оперния певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните музиканти Томас Шьон (сакс и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет). 

Групата започва историята си с успешни концерти, а през 2023 Злато-Лина (Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и др. основно място намират нови, авторски композиции. Така се ражда албумът „Песничка” ("Little Song"). Между 14 и 29 юни Дриймърс, Виена ще го представят и в България.

Датите:

София - 14 юни, Пловдив - 20 юни, Бургас - 21 юни, Варна - 22 юни, Велико Търново - 27 юни и отново София - 29 юни.

Повече за проекта, албума и турнето от Златолина Асенова – пианист, композитор и аранжьор, Любен Павлов – създател на групата и пианист, композитор и аранжьор и оперният певеч Апостол Миленков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анук Еме

На 92 години си отиде френската актриса Анук Еме

Френската актриса Анук Еме, звезда от филмите "Един мъж и една жена", "Лола" и "La Dolce Vita", е починала на 17 юни в Париж на 92-годишна възраст, съобщи нейният агент за АФП. Актрисата "почина тази сутрин", заяви агентът Себастиан Перолат от агенция TimeArt. Мануела Папатакис, дъщерята на Еме, също съобщи за смъртта ѝ, като изрази "огромна тъга" в..

публикувано на 18.06.24 в 15:37

Картини без четка в Балчик отправят послания да сме в хармония с природата

За втора поредна година художничката Теодора Николова от Исперих гостува на Балчик. От 18 юни до 6 юли нейните творби ще бъдат експонирани в Художествената галерия под надслов "В хармония с природата". Откриването е от 17.00 часа във вторник. Тя представя една от най-древните и интересни живописни техники - енкаустика (восъчна живопис). Основен..

публикувано на 17.06.24 в 14:41

Концерт в лятна вечер на входа на Морската градина (СНИМКИ и ВИДЕО)

Концерт с класическа и филмова музика подариха на варненци учениците от Младежки симфоничен оркестър при Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна в неделната вечер. Младите таланти излязоха на сцената под диригентската палка на маестро Страцимир Павлов, а артистичен директор на продукцията бе директорът на училището Румяна Петрова...

публикувано на 17.06.24 в 12:05

„Концерт в лятна вечер” по повод 90 години Радио Варна

„Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна. Това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели! Радио Варна Ви кани на „Концерт в лятна вечер” на 16 юни на специална сцена на входа на Морската градина. Началото е 19.00 ч. През настоящата 2024 г. Радио Варна отбелязва своята 90-а..

обновено на 16.06.24 в 13:42

Художникът Танер Мерт за втори път в родния град с изложба: Балчиклии много ми липсват

Балчиклии много ми липсват! Така се обърна Танер Мерт към съгражданите си от родния град, който напуска по време на масовото изселване в Турция 1989 г. "Учил съм тук до 10. клас и искам да се срещна със съучениците и приятелите. Наистина много ми липсват", бе откровен художникът, който за втори път показва картините си на балчишката публика...

публикувано на 16.06.24 в 12:01

Опера в Летния театър стартира във Варна

15-тото издание на фестивала "Опера в Летния театър" се открива тази вечер в 21:00ч. в емблематичния за морската столица Летен театър. В годината, когато светът отбелязва 100 години от кончината на Джакомо Пучини и 160 години от рождението на Рихард Щраус, оперният гала концерт в началото на XV издание на Опера в Летния театър ще поднесе на публиката..

публикувано на 15.06.24 в 13:11

Първият фестивал на Балчик "Процес - Пространство" за 35-и път обединява творци от различни държави

На 14 и 15 юни международният фестивал за съвременно изкуство „Процес – Пространство“ отбелязва 35-ия си рожден ден с поредното си издание в Балчик.   Арт програмата ще премине под мотото „3+5=∞/Допустимо бъдеще“, куратор е Христина Бобокова, а артистичен директор - Рада Якова. Фокусът на това издание е изкуството от Балканите, неговите проблеми,..

публикувано на 14.06.24 в 18:09