Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стела Николова: Вече няма да взимаме решения, без да се допитаме до избирателите си

Стела Николова
Снимка: БГНЕС

Когато се вземат решения в рамките на коалицията, това не трябва да става без санкцията на избирателите. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“, депутатът от ПП/ДБ в 50-ото НС Стела Николова. „Тези избиратели, които ни подкрепиха миналата година, но не направиха това на тези избори не сме ги загубили, защото те не са гласували за друга партия. Това означава, че ще се борим отново за тяхното доверие“- каза тя. Според варненският народен избраник, липсата на добра комуникация с избирателите, защо са били направени определени политически ходове, са сред причините за тези резултати:

Вчера националният съвет на „Да, България“ взе решение нашите депутати да не участват в никакви преговори за съставяне на кабинет и да не гласуват за правителство. И това е така, защото ние чуваме, какво ни казват хората. Те ни поставиха на трето място, не ни дадоха доверие и това ни поставя в ситуация, в която трябва да сме опозиция. Остава да видим какво ще направят големите победители на тези избори, които пратиха избиратели за шести път до урните. Видя се, че българският народ не желае да гласува за едни и същи хора.

Представителят на „Да, България“ Стела Николова и на тези избори пренареди листата на коалицията във Варна. От четвъртото място, но със своите 3280 гласа преференции, тя измести Ивайло Митковски и Антон Тонев. Личните ѝ преференции бяха повече и от тези за водача на листата Даниел Лорер, който събра 2515 гласа.

Въпреки това, Стела Николова заяви, че като партия и като коалиция са разчели правилно сигналите на избирателите, но за съжаление, по думите й, твърде късно. Тя отчете, че са направили много грешки, но разчита на това, че българинът умее да прощава, но преди всичко, трябва да му се обясни каква е била целта, какво е направено и как е направено. Николова все още смята, че на избирателите не е обяснено добре, защо се е наложило да се стигне до сглобка с ГЕРБ/СДС. Грешка е и била самата формулировка, защото сглобка, звучи като нещо мръсно, подмолно и скрито. „Всъщност трябваше да подпишем споразумение, отговорността на всеки един от участниците в управлението да е ясна. Да стане ясно и на всеки един наш избирател какъв компромис сме направили и какво сме постигнали“- каза тя. Според Стела Николова кабинетът Денков е постигнал целта, да не сме последни по доходи в ЕС и сме задминали по този показател Унгария.

Варненският депутат от ПП/ДБ още веднъж заяви, че не персоналният състав на ротационното правителство е бил причината, да се отиде на предсрочни избори. Причината според нея, са нежеланието да бъдат реформирани регулаторните органи.

Пред лидера на ГЕРБ предстои много сериозната задача да направи правителство, което хем да е евроатлантическо, хем да не е само с ДПС. Очаквам от тези политически сили, които в предишния парламент нападаха единствено и само ПП/ДБ и за които ГЕРБ и ДПС не съществуваха какви ще са техните реакции - каза народният избраник.

(цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шеф Марианна Александрова: Подготвям гастрономически хъб в Колежа по туризъм с достъп за външни посетители

Мениджмънт на туризма и развлекателния бизнес и Мениджмънт на хотели и ресторанти са двете специалности, които конкурентно поддържа и развива Колежът по туризъм към ИУ-Варна. Новост в обучението са кулинарните мастър класове, които провежда със студентите победителят в последното издание на кулинарния телевизионен формат Мастър шеф Марианна..

публикувано на 20.06.24 в 07:15

Картини без четка в Балчик отправят послания да сме в хармония с природата

За втора поредна година художничката Теодора Николова от Исперих гостува на Балчик. До 6 юли нейните творби ще бъдат експонирани в Художествената галерия под надслов "В хармония с природата". Откриването е от 17.00 часа във вторник. Тя представя една от най-древните и интересни живописни техники - енкаустика (восъчна живопис). Основен пластификатор..

публикувано на 19.06.24 в 08:20

Максим Ялнъзов: Музиката е огромна част от живота ми

След успеха на първата си авторска песен “Все по-далеч”, с която спечели второ място в категорията "Най-добър изгряващ музикант (дебют)" за 2023 година на наградите на класацията БНР Топ 20, Максим Ялнъзов представя втората си авторска песен “Без тебе няма любов”. Тя е посветена на музиката, която заема специално място в живота на младия изпълнител...

публикувано на 18.06.24 в 08:30
Жълтокрака чайка, позната още като Гларус

РИОСВ: Жълтокраката чайка не е защитен вид

Сигнали за набези на гларуси към хора, закупили си някаква храна, както и за това, че според тях числеността им е станала много голяма, получаваме всяка година в началото на лятото. Някои включително правят сравнение с Бургас, Барселона и други морски градове от където имат впечатления. На зеления телефон в Регионалната инспекция по..

публикувано на 17.06.24 в 08:15

Петър Волгин: Изборите показаха, че хората не припознават политическата класа като изразител на техните интереси

Според новия евродепутат от партия „Възраждане“, Петър Волгин, всички парламентарни партии, както тези, които са участвали в управлението, така и тези в опозиция, трябва да си дадат сметка, че огромна част от избирателите не възприемат съществуващата политическа класа, като легитимни изразители на техните интереси. В обзорното предаване на Радио..

публикувано на 15.06.24 в 14:39

Галин Стоев: Живеем в трудно и мрачно време - време на поляризиране и взривяване на мостове

Режисьорът Галин Стоев представи своя спектакъл "Хага" на фестивала "Варненско лято".  Гротескната и зловеща фантасмагория е базирана на реални събития и хора, свързани с настоящата война в Украйна. Сюжетът представя въображаема версия на процес срещу руския лидер Владимир Путин и неговото обкръжение в Хагския съд за военни престъпления и..

публикувано на 15.06.24 в 07:10

Falk Maria Schlegel (POWERWOLF): Сериозни сме!

Интервю с Falk Maria Schlegel (POWERWOLF) Първият сингъл от предстоящия албум на немските пауър метъл лидери „POWERWOLF” се казва „1589”. Той ще е част от новия диск на бандата „Wake Up the Wicked”, който ще стане факт в края на юли тази година. Какво се крие зад годината „1589”, разказва клавиристът на POWERWOLF Falk Maria Schlegel, който даде..

публикувано на 15.06.24 в 06:05