Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради горещините: Раздават безплатно минерална вода вода във Варна

Днес, когато почти в цялата страна е обявен червен код за опасно горещо време, във Варна раздават безплатно бутилирана минерална вода. 

До 15.30 часа остават да работят мобилните пунктове в различни точки на града. 

Пункт е разположен на пешеходната зона в района на хотел "Черно море", видя репортер на Радио Варна.

Инициативата е на Община Варна и се реализира съвместно с Българския червен кръст.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Земеделци призовават за оставката на заместник-министъра Таня Георгиева

Земеделци призовават за оставката на заместник-министър Таня Георгиева. От  Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) изпратиха декларация до президента Румен Радев, премиера Димитър Главчев и министъра на земеделието и храните Георги Тахов. Земеделски производители от месеци наред недоволстват заради редица неуспехи в работата на ресорния..

публикувано на 17.07.24 в 17:22

Пожарът в ямболското село Воден унищожи къщи

Изключително сложна е ситуацията в ямболското село Воден заради бушуващия пожар, съобщава БНР. Изгорели са къщи и стопански постройки, а по-голямата част от жителите са изведени от селото.  Обитателите на дома за възрастни хора във Воден са преместени в кметството на село Малко Шарково, обяви директорът на дома Златка Янева. Тя описа обстановката в..

публикувано на 17.07.24 в 17:02
Синята зона в Балчик

Какви са цените за паркинг и синя зона в Балчик, Албена и Кранево

През летния сезон цените за паркиране в курорта Албена са актуализирани – паркинг Автогара до края на септември струва 8 лева, след което ще се върне на 6 лева през октомври. Зелената и синя зона за 24 часа е съответно 20 и 10 лева (юни-септември), като през октомври ще се изравнят на 10 лева, пише на сайта на курортния комплекс до Балчик. Капацитетът..

публикувано на 17.07.24 в 16:29

Варна с температурен рекорд днес, живакът мина 36 градуса

Във Варна днес е отчетен температурен рекорд. Живакът на термометрите стигна до 36,2°. Подобрено е постижението от преди 86 години, когато на този ден през 1938 година са измерени 34,8°. Точно преди 20 години обаче времето е било необичайно хладно за сезона - 13,5°, сочат данни на Националния институт по хидрология и метеорология - Варна. В Добрич..

публикувано на 17.07.24 в 16:08

Горещини във Варна и областта и в четвъртък

През нощта ще е ясно и почти тихо, по Черноморието със слаб северен вятър. Минимални температури от 19° до 24°, по Черноморието с 2-3 градуса по-високи, за Варна около 25°. Утре ще е предимно слънчево и много горещо. Следобед, главно във вътрешността, ще се развива купеста облачност и на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще..

публикувано на 17.07.24 в 15:53

50 варненци ще получат еднократни социални помощи

50 варненци ще получат еднократни социални помощи, решиха общинските съветници от Постоянната комисия "Социални дейности и жилищна политика". Те  дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати общо 26 200 лева. Помощите, вариращи между 250 и 1 000 лева, се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. За да могат хората..

публикувано на 17.07.24 в 15:32
СБАГАЛ-Варна

Увеличават капитала на две лечебни заведения във Варна

Промяна в капитала на две лечебни заведения във Варна гласува на днешното си заседание Постоянната комисия „Собственост и стопанство“. Съветниците дадоха съгласието си да се увеличи капиталът на Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ чрез непарична вноска, представляваща медицинска..

публикувано на 17.07.24 в 15:21