Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има ли Варна скоро "ремонтни линейки"?

Снимката е илюстративна

На редовното заседание на Варненския общински съвет кметът на Варна Благомир Коцев призова общинските съветници да му съдействат за въвеждането на т. нар. "ремонтни линейки" във Варна. Точката за пореден път отпада от дневния ред на сесията, посочи кметът. 

Призовавам ви за вашата помощ - апелирам да го вкарате в комисия, от април чакаме за това, посочи Коцев.

Бързите бригади за дребни ремонти могат да реагират в рамките на часове, допълни той. "А тези дребни ремонти са най-важните, които осигуряват сигурността на гражданите и на нашите деца - детски площадки, обекти, които са в окаяно състояние", коментира той.

По думите му, именно дребните ремонти отнемат много време на строителните фирми в момента. Защо се бави вкарването на тази точка в комисията по структури, попита Благомир Коцев. 

Идеята на "ремонтните линейки" е да бъдат част от общинското предприятие, което се грижи за Морската градина. "То има най-голям ресурс да наема хора, да купува техника и да реагира на сигнали на граждани", подчерта той. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Съдят за подкуп надзирател във варненския затвор

50-годишен надзирател в Затвор-Варна ще бъде съден  по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за приет подкуп в размер на 500 лева.  За извършеното се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до осем години и „глоба“ в размер до 10 000 лева, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.  К.К. работел като надзирател в ОЗ..

публикувано на 29.07.24 в 17:12

"Възраждане" с критики към кмета на Варна за бързите ремонти

Заместник-председателят на Общинския съвет във Варна Николай Костадинов, който е част от групата на "Възраждане" в местния парламент, заяви в позиция, изпратена до медиите, че "е динственият виновен за липсата на активност във Варна е само кметът Коцев".  Костадинов определи като "екзотично" кметското присъствие на сесии на ОбС-Варна. Според..

публикувано на 29.07.24 в 16:50

Отпускат 80 хил. лева за ремонт след пожара в ДКЦ-то във Владиславово

Близо 80 000 лв. ще отпусне Община Варна за възстановяване на щетите от пожара в ДКЦ III в квартал „Владислав Варненчик“. Решението беше взето с 44 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ на днешното заседание на местния парламент. Пожарът, който избухна на 7 юли, нанесе сериозни материални щети на третия етаж на едното крило на сградата. Пострадали са основно..

публикувано на 29.07.24 в 15:57

ОбС одобри шестте нови почетни граждани на Варна

Общинските съветници гласуваха носителите на званието Почетен гражданин на Варна за тази година. С пълно единодушие беше прието званието да получат историкът Борислав Дряновки, капитанът на НИК „Св. св. Кирил и Методий“ Николай Данаилов, националният селекционер Илиан Илиев, създателят на кампанията „Аз вярвам и помагам“ Владислав Николов и Сия..

публикувано на 29.07.24 в 15:50

"Алтернативата на гражданите" с позиция във връзка с 13-ата сесия на ОбС-Варна

Общинските съветници от "Алтернативата на гражданите" изпратиха до медиите своята официална позиция във връзка с поведението на кмета на Община Варна по време на днешната сесия на ОбС-Варна. Те определят поведението на Благомир Коцев днес като "шокиращо".   "Със съжаление ще кажем, че днес наблюдавахме опит за саботаж на работата на Общински съвет,..

публикувано на 29.07.24 в 15:40

Община Варна ще ремонтира пристанище "Карантината", обявена е обществена поръчка

Обявена е обществена поръчка за ремонт на рибарското пристанище „Карантината“, каза днес пред журналисти зам.-кметът на Варна Диан Иванов, цитиран от БТА. По думите му изпълнителят ще бъде избран след около два месеца, стига да няма обжалвания на поръчката. Целта на администрацията е ремонтът на пристанището да започне преди влошаването на времето..

публикувано на 29.07.24 в 14:50
Снимката е илюстративна

Пожар гори в бургаския комплекс "Меден рудник"

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", предаде БНР-Бургас , позовавайки се на Областната дирекция на МВР в морския град.  Горят сухи треви и храсти. Установено е, че гори поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът..

публикувано на 29.07.24 в 14:25