Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 220 плувци в маратона Галата-Варна

Цанко Цанков
Снимка: Личен архив

Организатори са ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“, със съдействието на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

Победителите тази година ще си разпределят награден фонд от 9100 лв.

Победителите – мъж и жена получават парични награди от по: I място – 1200 лв.; ІІ място – 900 лв.; ІІІ място – 700 лв.; ІV място – 600 лв.; V място – 500 лв.; VІ място – 400 лв.

С предметни награди се отличават и най-добре представили се: варненец, мъж и жена.

250 лв. е бонусът за плувец с увреждания, толкова получава и плувецът, регистрирал най-много участия в маратона.

Награда - специална купа, ще има и от семейството на великана на българското маратонско плуване Добри Динев.

По време на тържествената церемония по награждаването юбилеен възпоменателен трофей ще получи емблематичният български треньор по плуване Борислав Георгиев. Трофеят ще му бъде връчен по повод 60 години от митичния плувен маратон „Варна – Одеса”, който варненецът преплува успешно едва на 16 г.

Кап. II ранг Антон Брусев коментира, че и тази година за осигуряване безопасността на участниците ВВМУ предоставя 7 гребни лодки ЯЛ-6, 4 „Зодиак” и един моторен катер.

„Маратонът е лицето на спортна Варна за годината. Досега организацията винаги е била перфектна. Обещаваме и в деня на събитието да е така”, каза председателят на клуба организитор ПСК „Черно море” – Владимир Върбанов.

Главният съдия на Галата – Варна Велислав Цеков акцентира, че безопасността на участниците е основен фактор, който движи цялото събитие. И отправи предложение догодина записването да бъде само онлайн.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК-авария променя маршрута на автобусите по линия 41

Днес след 09:00 часа автобусите по линия 41 посока ЖП гара - Варна след сп. "Г. Георгиев" ще продължават по бул. "Цар Освободител", на кръстовището с бул. "Република" ще завиват надясно.  Ще се обслужват спирки "Гео Милев" и "Поглед", съобщават от "Градски транспорт"-Варна. От ЖП гара посока "Владиславово" след сп. "Детско градче" ще..

публикувано на 10.09.24 в 08:37

При въвеждане на еврото масовите глоби да се закръглят две към едно

Публикуваха за обществено обсъждане законопроекта за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи. Целта е да се подготвят платежните системи за въвеждане на еврото.  Сред предложенията е закръгляне на лева към еврото в съотношение две към едно. Например 100 лв. се заменят с 50 евро, 600 лв с 300 евро   и т.н...

публикувано на 10.09.24 в 07:07

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  10.09.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради неотложни ремонтни дейности на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна –..

публикувано на 10.09.24 в 05:57
Остров Св.Иван

Постепенно увеличение на облачността във вторник

Днес облачността от запад постепенно ще се увеличи и следобед главно по южното крайбрежие, а привечер и над Североизточна България са възможни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. През нощта срещу сряда валежите постепенно ще обхванат по-голяма част от района. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизточна четвърт, а до края на деня ще..

публикувано на 10.09.24 в 05:56

Борбата с минната опасност сред задачите на учението "Sea Breeze"

Борбата с минната опасност и отработването на тактически техники и процедури е сред задачите на учението "Sea Breeze", което започва днес в Черно море в акваторията на България и продължава до 20 септември. Паралелно ще се проведе и конференция на командирите на ВМС на 10 и 11 септември, с участието на 13 държави, сред които и Украйна и над 150..

публикувано на 09.09.24 в 18:43

Кметът Благомир Коцев към учителите: Имате пълната ни подкрепа, отделили сме много средства за образование

Имате пълната подкрепа и съдействие от страна на Община Варна. Отделили сме много средства за образователна инфраструктура – за изграждане на нови бази, ремонт и оборудване, осигурени по различни програми. Правим всичко възможно това да се случва по най-гладкия и добрия възможен начин. С тези думи кметът на Варна Благомир Коцев се обърна към директорите..

публикувано на 09.09.24 в 18:36

Увеличават се забраните за защитени зони "Калиакра" и "Комплекс Калиакра", тече обществено обсъждане

О бществено обсъждане на проектозаповеди за изменение и допълнение на режимите на защитени зони  „К омплекс Калиакра “ за местообитанията и „К алиакра ”  за птиците  обявяваМинистерството на околната среда и водите съгласно разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие . З ащитена зона  BG0002051 „Калиакра“  за опазване на дивите..

публикувано на 09.09.24 в 18:05