Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Коцев: Само прокуратурата може да спаси останалите три кедъра в "Аспарухово"

Единствената институция, която може незабавно да спре сечта на останалите три кедъра в "Аспарухово",  е българската прокуратура, която вчера сезирах за съмнения в пороци на ПУП-а, издаден през 2016 г. Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев. Той се надява и собственикът да прояви гражданска съвест. Сега всичко е в неговите ръце, подчертава кметът.
Коцев съобщава, че днес в късния следобед в Общината е пристигнало решение на Административен съд – Варна, с което се отменя искането му за предварително изпълнение на заповедта за отмяна на сечта на седемте кедъра в Аспарухово.
Решението на Съда е взето в спешен порядък в рамките на един работен ден, отбелязва той.
Това означава, че вече няма законово основание, което да спре частника да отреже дърветата. До момента на окончателното произнасяне на съда могат да минат месеци, а собственикът има право да отреже оставащите 3 кедъра в имота във всеки един момент, опасява се Коцев.
Дължа тази информация на хората от Аспарухово, с които се срещнах 2 пъти тази седмица. Те показаха невероятен дух и заслужават да знаят, посочва още кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция срещу купуването на гласове във Варна

Полицията във Варна провежда акция срещу конвенционалната престъпност и купуването на гласове. Има задържани, научи Радио Варна.  Акцията започна в ранните часове на днешния ден във Варненска област. Очаквайте подробности! 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 16.10.24 в 06:31
Снимка е илюстративна

Ремонт по пътя Неофит Рилски - Девня

От 16 октомври, се ограничава движението по 5,4-километровия участък от първокласния път I-2 Шумен – Варна между Неофит Рилски и Девня в област Варна. Спирането на трафика е за текущ ремонт на трасето.   По време на строително-монтажните дейности трафикът ще преминава по обходни маршрути: От Неофит Рилски за Девня движението по..

публикувано на 16.10.24 в 06:10

Адреси без ток днес

·   На  16.10.2024  г. В периода  13:30  ч. до  14:30  ч. Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - ул. Братя Миладинови 120, 122, 124, ул. Македония 125, 127, ул. Оборище 44, 46, фирма АРХАНГЕЛ 55 ЕООД, електрозахранени от..

публикувано на 16.10.24 в 06:05
Есенно море

Облачно време в сряда

Днес облачността ще е променлива, до обяд по Черноморието временно значителна, където не е изключено слабо да превали. Ще духа до умерен, по Северното Черноморие и временно силен вятър от север-североизток. С него дневните температури ще се понижат, спрямо предходните дни и преобладаващи ще са между 15° и 18°, за Варна около 17°.  Вълнението на..

публикувано на 16.10.24 в 05:59

Протест във Варна срещу кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор

Протест срещу предложението Борислав Сарафов да бъде избран за главен прокурор се проведе пред Съдебната палата във Варна. Недоволството под надслов  "#КОЙ ПРЕГРУПИРА ГЛАВНИТЕ ПРОКУРОРИ" се проведе и в столицата.  Протест срещу кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор в центъра на София "Длъжни сме да спрем заедно порочната..

публикувано на 15.10.24 в 19:35

Wizz Air спира временно всички полети от и до Тел Авив

Wizz Air съобщава, че временно преустановява всички свои полети от и до Тел Авив до 14 януари 2025 г. включително, поради текущата ситуация в региона.  Авиокомпанията искрено се извинява на своите пътници за причиненото неудобство, но текущите извънредни обстоятелства са напълно извън нейния контрол.  Засегнатите пътници могат да изберат пълно..

публикувано на 15.10.24 в 17:35

От утре ограничават движението за част от пътя Неофит Рилски - Девня

От утре - 16 октомври, се ограничава движението по 5,4-километровия участък от първокласния път I-2 Шумен – Варна между Неофит Рилски и Девня в област Варна. Спирането на трафика е за текущ ремонт на трасето. По време на строително-монтажните дейности трафикът ще преминава по обходни маршрути: От Неофит Рилски за Девня движението по път I-2 ще се..

публикувано на 15.10.24 в 16:35