Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната ще участва в честването на ВМС във Варна

Флотът получи 4 лодки от САЩ
Снимка: Румен Сарандев

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от създаването на българските Военноморски сили (ВМС). 

На 10 август (събота) в 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на ВМС. 

Тържеството ще бъде открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. 

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поздравят личния състав на ВМС и ще наградят военнослужещи и цивилни служители, отличили се с професионално и отговорно изпълнение на служебните си задължения през годината.

По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха дипломите на студенти от ВВМУ-Варна

503-ма български и чуждестранни студенти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, обучавани в 14 специалности, получиха своите дипломи на официална церемония в учебното заведение в присъствието на родителите си и на официални лица. Първенец на целия випуск е мичман  Рафаел Кънев, негова подгласничка е студентката Адриана..

публикувано на 10.08.24 в 12:09

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция за избора на ресорен министър

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица..

публикувано на 10.08.24 в 11:39

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара. Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС. Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

публикувано на 10.08.24 в 10:20

Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон за отстрел на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас. Очаква се поне 50 хиляди ловци да излязат в ловните си райони, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България.  Групово и индивидуално ловуване на дребен дивеч през този ловен сезон ще се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални..

публикувано на 10.08.24 в 09:49

Жители на село Попович затварят в събота пътя Варна - Бургас заради бавещ се ремонт

Жителите на село Попович отново излизат на протест заради продължаващия повече от година ремонт на 3-километровата отсечка от път III-396 , който свързва селата Попович и Дюлино с главен път I-9. Въпреки отправените многократни сигнали и искания към местната власт, проблемът с лошото състояние на пътя остава нерешен, което поражда все по-голямо..

публикувано на 10.08.24 в 09:35

Готвачите отбелязват своя професионален празник

На 10 август отбелязваме Деня на Свети Лаврентий, патрон и закрилник на готвачите. Поради тази причина тази дата е избрана за професионален празник на готвачите. През 2005 г. денят за първи път се чества в България и на Балканите с шествие, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи...

публикувано на 10.08.24 в 09:14
Горица Грънчарова–Кожарева

Новият служебен премиер стартира процеса по съставянето на ново правителство

От днес новият служебен премиер Горица Грънчарова – Кожарева започва разговори със сегашните министри и с други експерти за съставяне на правителство. При връчването на мандата тя заяви, че ще сформира кабинет, който да гарантира нормалното функциониране на държавата до съставянето на редовно правителство. Президентът Румен Радев даде срок до 19..

публикувано на 10.08.24 в 08:24