Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама нови волейболисти в "Черно море"

Автор:

Латвиец и литовец са новите състезатели на волейболен клуб "Черно море". Валдис Листанскис /снимката горе/ е от Латвия, на 27 години, 202 см, роден 1997 г. Идва от отбора на Палаволо от Болоня( Италия). Тимът играе в трета лига. Неговият пост е диагонал. Другият нов състезател е Янис Меденис /206 см, роден 2000 г/. Идва от тима на Йекавпилс, Литва. Играе на позиция четворка. Отборът започва подготовка утре. Днес новият старши треньор на варненци Дани Милушев събра всички момчета на среща преди началото на подготовката, като поговори с Листанскис. Чака се и либеро от отбора на "Перун".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мишо Копанов: Сложиха ме в лодка и ме бутнаха в морето... така започнах (ВИДЕО)

Мишо Копанов е институция в българското ветроходство. Опитал е всичко, участвал е във всякакви регати и околосветски плавания. Повече от 50 години се занимава с този спорт и продължава активното си участие в регати. Като шкипер на яхта „Шоколад“ те спечелиха престижната купа със синя лента на регата „Кор Кароли“ вчера. Този приз се дава за..

публикувано на 19.08.24 в 11:50

Балканска титла за България

Националният отбор на България за мъже под 20 години е шампион на Балканите. Воденият от Мирослав Живков тим не допусна нито една загуба в турнира. А при победата над Сърбия с 3: 1 (25:17, 22:25, 25:23, 25:21) загубиха и единствения гейм. Балканиадата е подготовка за Европейското първенство в Сърбия и Гърция, а нашите показаха, че са готови за..

публикувано на 19.08.24 в 08:21

Турция спечели златото

Емоции, здрава битка, обрати и пет гейма предложи финалният сблъсък от Европейското първенство за жени под 20 години в София. Страната ни бе съдомакин на шампионата заедно с Ирландия в продължение на 12 дни (5-17 август). Медалите бяха разпределени в столичната зала „Христо Ботев" пред погледа на президента на Българска федерация по волейбол..

публикувано на 19.08.24 в 08:20

Стратиева се отказа по здравословни причини

Екатерина Стратиева се оттегли от рали „Барум“ заради медицински проблем. Тя е с бъбречна кризаи напуска проявата.Катя заемаше 15-то място в клас RC4. В общото подреждане българката е на 61-во място.

публикувано на 19.08.24 в 08:19

Класиране във ветроходната регата "Кор Кароли"

Завърши 24-та ветроходна регата „Кор Кароли“. В клас ORC A първото място е за екипажа на „Киара“ с шкипер Георги Боев от „Одесос“ -Варна. Яхта „Шимазен“ с шкипер Ясени Качински спечелиха надпреварата в клас ORC B и IRC 2. Първи в клас ORC C са „Проксима“ от „Порт“-Варна със Свилен Дойков. Яхта „Шоколод“ с Мишо Копанов от „Порт“-Бургас станаха победител в..

публикувано на 18.08.24 в 20:07

Днес завършва регата "Кор Кароли"

Днес е последният състезателен ден на ветроходната регата "Кор Кароли". Надпреварата приключва с етап от Варна до Аладжа банк и обратно. Тази вечер от 18.30 ч ще се състои официалната церемония по награждаването. 

публикувано на 18.08.24 в 10:02

Силен турнир по конен спорт в Албена (ВИДЕО)

В  курортен комплекс "Албена" днес е вторият състезателен ден от силния турнир по конен спорт. Това е състезание от календара на федерацията. Участват 60 състезатели от цялата страна, като тук са най-добрите спортни кове в страната ни. Надпреварата се провежда на голямата поляна пред хотел "Добруджа".

публикувано на 18.08.24 в 09:57