Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо, следобед заоблачаване

Снимка: БТА

Най-прохладно е тази сутрин в района на Добрич, където термометрите отчетоха 14 градуса, 15 градуса е в Шумен, 17 в Разград, по 21 в Силистра и Русе.

Край морето - в Шабла е 19 градуса, по 23 на носовете Калиакра и  Емине, 21 градуса е в Бургас, в Ахтопол 19.

И стойностите за Варна - 20 градуса е температурата на въздзуха измерена точно в 6 часа тази сутрин, атмосфернота налягане е 1009 хПа равно на средното за месеца, още малко ще се понижи, относителна влажност на въздуха е 77%.

Днес отново ще е предимно слънчево и горещо. По-значителни временни увеличения на облачността, предимно средна и висока, ще има следобед. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 29° до 32°, за Варна около 31 °.

Вълнение на морето около 2 бала. Температура на морската вода от 26° до 29°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 22 минути, залез в 20 часа и 1 минута. Продължителност на деня – 13 часа и 39 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /39.4°/е измерена през 1952 година, а най-ниската /9.8°/ през 1949година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кемпер се блъсна в дърво в Бургаско, шофьорът е с положителна проба на амфетамин

Кемпер катастрофира на пътя Приморско-Созопол, предаде БНР-Бургас.  Превозното средство се е блъснало в крайпътен знак и дърво. Колата е управлявана от 62-годишен мъж. Той е тестван за алкохол и наркотици, като втората проба е положителна за употребата на амфетамин. Шофьорът е задържан за 24 часа. Седемгодишният му син е пострадал и е с лека рана..

публикувано на 21.08.24 в 09:44

Четирима сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали от "Слънчев бряг"

Чуждестранни сезонни работници от Непал и Шри Ланка са избягали - за това сигнализираха хотелиери от курортния комплекс "Слънчев бряг", предаде БНТ.  По информация на полицията в Бургас са регистрирани четирима изчезнали - трима от Непал и един от Шри Ланка. Към момента няма информация да са напуснали пределите на страната. Пламен Копчев -..

публикувано на 21.08.24 в 09:19
Георги Георгиев, БОЕЦ

Протест на БОЕЦ в столицата с искане за оставката на Калин Стоянов

Гражданското движение БОЕЦ организира протест пред МВР с искане за оставката на служебния вътрешен министър Калин Стоянов, предаде БНР.  От сдружението посочват, че за да има честни избори, те не трябва да се правят от Стоянов и Делян Пеевски. Лидерът на движението Георги Георгиев обяви във Facebook, че ще представят конкретни доказателства и..

публикувано на 21.08.24 в 08:28
Димитър Главчев

Служебният премиер Димитър Главчев свиква правителствено заседание

След като президентът Румен Радев изрази несъгласие да подпише указа за ново служебно правителство, начело със заместник-председателя на Сметната палата Горица Кожарева-Грънчарова, заради нейния отказ да смени служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, кабинетът „Главчев“ продължава да работи. Димитър Главчев изрази готовност да..

публикувано на 21.08.24 в 06:45
Президентът Румен Радев

Румен Радев се среща с потенциални кандидати за служебен премиер

Президентът Румен Радев продължава процедурата по назначаването на нов служебен кабинет по новите правила в Конституцията. Днес той ще разговаря с потенциалните кандидати, които могат да бъдат назначени за служебни премиери. Вчера държавният глава отказа да подпише указ за назначаването на правителство с премиер Горица Кожарева, заради..

публикувано на 21.08.24 в 06:40

Адресите без ток

В периода 21.08.2024 - 22.08.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Приселци - ул. Божур, ул. Вълчан Войвода, ул. Опълченска, ул. Георги Бенковски, ул. Хаджи Димитър, ул. Пенчо Славейков, част от ул...

публикувано на 21.08.24 в 05:00

Десетки на протест срещу създаване на наркокомуна в местността Ален мак

Десетки жители на местността Ален мак се събраха на протест срещу идеята за създаване на наркокомуна в района. Участници в акцията посочиха, че ще търсят помощ от институциите - омбудсман, Министерството на здравеопазването. Ще настояват за среща и с кмета, за да изкажат притесненията си, казаха те. По време на демонстрацията недоволните издигнаха..

публикувано на 20.08.24 в 19:50