Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

83-годишен водач е с опасност за живота след ПТП в Балчик

Снимка: БГНЕС

Според информацията от полицията днес, катастрофата е станала на 28 август по обяд. Установено е, че възрастният мъж отнема предимствата на друг водач при маневра завиване в обратна посока и предизвиква пътнотранспортно произшествие. Същият е прегледан в центъра за спешна помощ в Балчик с оплаквания болки в лицето и е освободен за домашно лечение с охлузни рани. По-късно вечерта около 23:20 часа същия ден 83-годишният посещава МБАЛ Добрич и около 00:30 часа е приет и настанен в интензивното отделение с диагноза кръвоизлив в мозъка, с опасност за живота. 

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата водачи са с отрицателни проби за употреба на алкохол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инфлацията в еврозоната е най-ниска от 3 години насам

Официалните данни показват, че инфлацията в еврозоната е спаднала до най-ниското си ниво от повече от 3 години насам. Това се случи благодарение на намаляващите разходи за енергия, което засилва очакванията за намаляване на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), предаде БГНЕС. Растежът на потребителските цени се забави до..

публикувано на 30.08.24 в 13:01

Румънски шофьор опита да подкупи полицаи от Долни чифлик

47-годишен румънски водач на лек автомобил се е опитал да подкупи служители на реда в района на с. Старо Оряхово. С цел да избегне административна санкция, шофьорът е хвърлил 50 евро в багажника на проверяващ го екип от полицейското управление на Долни чифлик. В момента се провеждат  процесуално-следствени действия, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 30.08.24 в 12:29

Всяко второ дете у нас е консумирало енергийни напитки

Всяко второ дете в България между 7 и 18 години е консумирало енергийни напитки, сочат р езултатите са от национално представително проучване за хранителните навици на децата у нас.  То е проведено в периода юни – юли 2024 г. по поръчка на голяма верига хипермаркети.  Убиец в кенче: Трябва ли да бъдат забранени енергийните напитки за..

публикувано на 30.08.24 в 12:18

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са кандидатите за еврокомисар на България

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидатури за роден еврокомисар, реши служебното правителство, съобщава БНР.  Кандидатурите на двамата трябва да бъдат представени още днес пред шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен от служебния премиер Димитър Главчев. Захариева бе външен министър в третия кабинет на Бойко Борисов, а и бе..

публикувано на 30.08.24 в 11:56

"Алтернативата на гражданите": Общината не води регистър на билбордите във Варна

Община Варна не води регистър на билбордите в града, а нови съоръжения за външна реклама продължават да изникват, без яснота за процесите по вземане на решения. Това съобщиха от "Алтернативата на гражданите" във връзка с питане към кмета Благомир Коцев, отправено от общинските съветници по време на предишната сесия на Варненския общински съвет...

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Министърът на иновациите ще бъде координатор на изборите тази есен

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще бъде координатор на изборите на 27 октомври. Това стана ясно от правителственото заседание на служебния министър-председател Димитър Главчев. Гарантирам, че ще бъдем равноотдалечени от всички политически сили, подчерта в началото на заседанието той, цитиран от БНР.  "Нашата основна цел е..

публикувано на 30.08.24 в 11:00

Кои музейни обекти ще работят на 6 и 22 септември във Варна?

По време на официалните празници 6-ти септември – Ден на съединението на Княжество България и Източна Румелия, и 22-ри септември – Ден на независимостта на България, два обекта от системата на Регионалния исторически музей във Варна ще бъдат отворени за посетители. Това са "Аладжа манастир" и "Побити камъни", информират от РИМ-Варна. 

публикувано на 30.08.24 в 10:54