Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуална информация за сутрешния трафик

ВиК ремонтът в района на двете кули ще започне не по-рано от 9:00 часа, този по пътя за курортите - утре или най-късно в четвъртък

11
Снимка: Даниела Стойнова

Все още не са започнали ремонтните дейности по мащабния ВиК проект в района на Двете кули, видя наш репортер. Припомняме, че от община Варна и водоразпределителното дружество обявиха датата 8 октомври за начало на първия етап от ремонта, с който ще бъде затворен участъка по булевард "Република" от "Уста Колю Фичето" до булевард "Владислав Варненчик".

Очаква се пътния участък да бъде затворен не по-рано от 9.00 часа. В момента в района има представители на Пътна полиция и общината, които следят за разполагането на тежката техника. Има и работници. Трафикът започва да става натоварен.  


По пътя за курортните комплекси трафикът е спокоен в момента, видя също наш репортер. ВиК ремонтът по пътя Варна-Златни пясъци от Университетската ботаническа градина до Евксиноград обаче няма да започне днес, макар че вече са поставени знаци и участъкът е подготвен за ремонтните дейности. Знаците вече са поставени, а мантинелите са отрязани. Очаква се ремонтните дейности там да стартират утре или най-късно в четвъртък.


Повече за ремонтите по мащабния ВиК проект, чуйте в разговора на Даниела Стойнова с ръководителя на проекта Сава Коев:

Натоварено в момента е и в други части на града. Тапи се образуват по част от булевард "Атанас Москов" от кръговото с булевард "Сливница" до кръговото с булевард "Владислав Варненчик" посока центъра. Засилен е трафикът и в района на кръговото на булевард "Васил Левски" с улица "Девня". До 17:30 часа ще бъде затворен за движение и булевард "Христо Смирненски" от улица "Евлоги Георгиев" до улица "Дубровник".



По публикацията работи: Иван Барбов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес енергодружеството за Свероизточна България с изнесени офиси в по-малките градове

От днес стартира посещението на екипи от специалисти Обслужване на клиенти в малки населени места в Североизточна България в рамките на кампанията „Изнесени офиси“ на енерго дружеството за Севроизточна България. До 18 октомври ще бъдат обслужвани клиенти в общо 4 града – Провадия, Каварна, Трявна и Севлиево, като във всяко населено място екипите ще..

публикувано на 08.10.24 в 14:39

29-годишен бе осъден за опит за кражба от варненски мол

29-годишен бе осъден за опит за кражба от варненски мол Опитът за кражба е извършен на 12 март тази година от търговски обект на територията на мол във Варна. Подсъдимият, придружаван от свой познат, влязъл в спортен магазин като носел в себе си черна раница, предварително облепена от вътрешната си страна с алуминиево фолио, за да не се засича от..

публикувано на 08.10.24 в 14:31
Балчик от морето

От 8 до 15 октомври демонстрационно гласуване в община Балчик

То е във връзка с във връзка с предстоящи избори за народни представители на 27 октомври Започват днес със сградата на Общинската администрация, като до 16.00 часа служител в отдел ГРАО ще оказва съдействие на гражданите. В сряда по график машината ще посети кметствата, в които избирателната секция е с машинно гласуване. Това са Сенокос,..

публикувано на 08.10.24 в 14:25

Гражданите могат да плащат глобите си с 20% отстъпка до 7 дни от поставянето на уведомление

Срокът за отстъпка започва от тече от датата на поставяне на уведомление на автомобила, а не от датата на получаване на фиша по пощата Община Варна напомня на водачите, глобени от служители на сектор „Общинска полиция“ по Закона за движение по пътищата, че в 7-дневен срок могат да заплатят глобата си с 20 % отстъпка. Важно е да се..

публикувано на 08.10.24 в 14:23

Земеделските производители изпращат тежка година

Правителството отпусна 200 милиона лева за "украинската помощ" за земеделците. В противен случай те бяха готови отново да излязат на протест. Парите са от бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2024 година. С тях земеделските производители се надяват да покрият някои от загубите си, защото изпращат една трудна година. Иван Петков е от Плевен. Обработва..

обновено на 08.10.24 в 14:19

Гласуваме в 719 секции в 57 държави на 27 октомври

719 избирателни секции са открити в 57 държави за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това заяви зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители. Томов съобщи, че заради..

публикувано на 08.10.24 в 14:18

Изборни секции ще има и в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария

Българските граждани зад граница ще могат да упражнят правото си на глас на 27 октомври и в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария. Съответните държави са изпратили в МВнР съгласието си за разкриване на избирателни секции за провеждане на изборите за народни представители...

публикувано на 08.10.24 в 13:28