Иванка Нинова, оперна певица

Иванка Нинова: Много зареждащо ми действат успехите на моите ученици, защото виждаш труда си реализиран

В предаването "Калейдоскоп" ни  гостува проф. Иванка Нинова - известната  оперна певица, един неповторим мецосопран и преподавател в катедра Класическо пеене в НМА "Панчо Владигеров" - София.  Родена е през 1959 година  в град Видин. Произхожда от..

публикувано на 03.07.21 в 19:50
Гълъбина Митева, поетеса

Поетесата Гълъбина Митева - влюбена в живота

В днешното издание на "Калейдоскоп" на фокус ще е поезията -  как се раждат стиховете и как завладяват съзнанието на твореца, как стигат до нас, читателите.  Ще говорим и за финото усещане за живота покрай нас, за нежното чувство към всяко малко божие..

публикувано на 29.05.21 в 18:20
Вера Горанова с нейни ученици

Животът трябва да се живее с радост, смята учителката от Чипровци Вера Горанова

Този път предаването "Калейдоскоп" е посветено на учителската професия  - призвание ли е тази професия, съдба или може би любов. След няколко дни е 24 май, най-истинският български празник, празник,  който е апотеоз на българската просвета  и на..

публикувано на 22.05.21 в 19:20

Оптимистът Цветомила Михайлова събира диалекти в свой проект

В това издание на "Калейдоскоп" ви срещаме с едно цветно момиче, такова е и нейното име - Цветомила Михайлова. Името ѝ включва две части - уж е цвете, пък в същото време е и мила. Въобще с една дума - Цветомила. Тя е на 34 години и е успяла да направи..

публикувано на 24.04.21 в 19:00
Десислава Георгиева от Враца

Десислава Георгиева - мечтател, пътешественик и жена с душата на малко дете

Този брой на "Калейдоскоп" е посветен на една млада жена, която следва мечтите си и която успява да докаже на себе си и на околните, че когато силно желаеш нещо, можеш да го постигнеш в действителност. Десислава Георгиева, е въ зпитана от родителите си..

публикувано на 27.03.21 в 19:40
Филип Филипов в ролята на Христо Ботев

Филип Филипов: "Няма по-велико нещо от това човешкото същество да съгради семейство и да остави след себе си живот"

Гост в "Калейдоскоп" е  Филип Филипов, актьорът, превъплътил се в образа на Христо Ботев, и създал няколко филма с нашия национален герой. Освен това от няколко години участва като Христо Ботев на бял кон  в Националния туристически поход "По пътя на..

публикувано на 20.03.21 в 19:25

Станислав Почекански: Музиката за мен е всичко

Океан от музика. Това е животът на известният български цугтромбонист Станислав Почекански, който е и председател на Съюза на музикалните и танцови дейци. В този океан ще се потопим днес в предаването "Калейдоскоп". Музикантът е  роден в София, но родът му..

публикувано на 13.03.21 в 19:00
Доц. Александър Живков /вляво/ с проф. Акира Минаката  в Намамацу

Доц. Александър Живков: Вътрешната потребност да творя е най-важното нещо в живота ми

Доц. Александър Живков е главният герой в това издание на  предаването "Калейдоскоп". Той  определя себе си като човек, посветен на науката и обичащ природата.  Роден е на 2 януари 1956 година в село Чупрене,  Белоградчишко. Детството му преминава в..

публикувано на 06.03.21 в 18:30

Нарциса Микова от Шишенци: Най-важното е да уважаваш другите, да се раздаваш от все сърце

В "Калейдоскоп" ви срещаме с една истинска българка, която нито за миг не забравя откъде са нейните корени и която успява да  съхрани родовата памет и да я  предаде на следващите поколения с  родолюбивата си събирателска и  просветителска дейност. Това е..

публикувано на 27.02.21 в 20:00
Картина на Таня Василева

Художничката Таня Василева: "Човек не трябва да спира да следва пътя си и да дава шанс и на другите да го направят"

В "Калейдоскоп" ще ви разкажем историята на една млада жена от Монтана - художника и педагог Таня Василева. Тя е най-щастливият човек, защото е сбъднала мечтите си - да стане учител по рисуване, да твори и да работи с ръцете, да се вдъхновява от това,..

публикувано на 20.02.21 в 19:50