Справят ли се малкият и среден бизнес в условия на криза?

Разпространението на пандемията от COVID-19 у нас доведе до временно затваряне на много бизнеси. Някои от тях работят на минимален капацитет, а други намалиха значително продажбите си. Хиляди хора останаха без работа, други пък трябваше да..

публикувано на 03.02.21 в 12:33

Корупцията- хронично заболяване в България, има ли лек?

България остава на последно място в Европейския съюз в класацията на „Трансперънси интернешънъл“ за справяне с корупцията. Индексът за възприятие на корупцията за 2020 година беше представен у нас от асоциацията „Прозрачност без граници“. Неговата..

публикувано на 02.02.21 в 14:34

За хубавото вино трябва любов и добър материал

На 1 февруари празнуваме Трифон Зарезан - един от най-старите обичаи в българския народен календар. Т ази година, заради пандемията и ограничителните мерки, читалището в село Винарово в община Ново село няма да прави традиционното зарязване на лозята...

публикувано на 01.02.21 в 14:40

Ботево - селото с двама професори, генерал и гениален художник

Врачанското селце, въпреки че е вече само с 50 жители, има повод за гордост. "Много хора с авторитет са излезли от нашето село. Имаме много добър художник, който все още рисува, макар че е на 95 години, Сава Цоновски. Живее в София, но през лятото е в..

публикувано на 29.01.21 в 17:00
Видин от високо

Икономическото изоставане на Видин продължава и през миналата година

Кризата , предизвикана от пандемията , е задълбочила икономическите различия между София и останалите региони на страната и е довела до срив в заетостта през миналата година, показват данните от ежегодното изследване на Института за..

публикувано на 28.01.21 в 10:45

Ресторантьори на протест- ще отворят ли врати заведенията?

През вчерашния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов подписа няколко заповеди за разхлабване на мерките. В първата се посочва, че учениците ще се върнат в клас на три групи - първи от 4 февруари в час влизат децата от 7, 8 и 12 клас. Две..

публикувано на 27.01.21 в 13:05

Неравенството в доходите е най-голямо в България

Разликата в доходите между най-богатите и най-бедните в България е над осем пъти , показва годишният доклад за заетостта на Европейската комисия. Средно този показател за държавите от ЕС е 5,5 пъти, което прави страната ни рекордьор в негативната..

публикувано на 26.01.21 в 14:12

След технически преглед автомобилите със стикер и чип

Стикер с вграден чип ще бъде поставян при годишен технически преглед на автомобила. Той ще съдържа информация за регистрационния номер на автомобила, името на собственика и екологичния стандарт на колата. Идеята е да бъде ограничавано движението на..

публикувано на 25.01.21 в 14:45

Медийна грамотност от най-ранна възраст

Способността да се к омуникира компетентно във всички медийни форми , както и да се намира, разбира, анализира, оценява и участва с въздействащи образи, думи и звуци, които съставляват съвременната ни масмедийна култура - това е медийната..

публикувано на 21.01.21 в 10:40

Ще стане ли община Видин по- добро място за живеене с новата програма за благоустрояване

Община Видин разработи програма за благоустрояване "Нашият Видин- по-красив от всякога". Тя има за цел да направи средата на живот по-привлекателна, по- социална, по- безопасна, като даде шанс, на конкурентен принцип, на по- активните и по-..

публикувано на 20.01.21 в 12:09