среща на кмета на община Видин цветан Ценков и проф Андрей Захариев

Община Видин ще си партнира със Стопанската академия в Свищов

Община Видин и Финансовият факултет на Стопанската академия  ще си партнират. Това стана ясно  от проведената работна среща между кмета д-р Цветан Ценков и проф. Андрей Захариев, декан на Факултет "Финанси" в Стопанска академия "Димитър А. Ценов"..

публикувано на 19.02.21 в 17:00

ИПБ: Пътищата в Северозапада трябва да са приоритетни за властта

Най-висока е опасността от пътнотранспортни произшествия в Северозападна България сочи оценката на риска на българските пътища, изготвена от Института за пътна безопасност . Присъствието на регионалните пътища в графата на най-рисковите..

публикувано на 18.02.21 в 10:45

Община Видин стартира проект за подмяна на старите отоплителни уреди

Община Видин стартира информационна кампания за подмяна на отоплителните уреди. Кампанията е в рамките на първия етап по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Видин". Той предвижда проучване и анализ на текущото състояние..

публикувано на 17.02.21 в 12:42

Какви са ползите от санирането на жилищните сгради

1 917 блока в цялата страна са обновени в резултат на изпълнението на мерки по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 105 остават за довършване. Обобщените данни за напредъка по програмата отчетоха от..

публикувано на 15.02.21 в 14:05

Оплетени в дигиталната мрежа

Живеем в дигитален свят паралелно с реалния, създаваме профили в мрежата и ползваме електронна поща. Работим, учим, пазаруваме и се срещаме онлайн. Следите ни остават в мрежата. Все по-малко са нещата, които можем да правим без да използваме..

публикувано на 11.02.21 в 13:13

Видинска област продължава да губи населението си- какво е бъдещето на региона?

За последните десет години- между 2009 г. и 2019 г., Северна България е изгубила една пета от населението си, а специално Видинска област- около 25 на сто. Това бе отчетено от Института за пазарна икономика при представянето на прегледа за..

публикувано на 10.02.21 в 12:38

Подкрепа за автобусните фирми за преодоляване последствията от COVID-19

Близо 30 милиона лева са изплатени на български автобусни превозвачи за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19. Те са предоставени по процедурата за подкрепа на микро, малки и средни предприятия. Средствата са от..

публикувано на 10.02.21 в 11:50

Рецепта за успешен брак

Седмицата на брака отбелязваме от 7 до 14 февруари. В България се провежда Десетото издание на международната инициатива. Нейната цел е да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството, да напомни на двойките за важността да..

публикувано на 08.02.21 в 15:17

Жители на село Ботуня: Писна ни да живеем в кално блато и никой да не взема мерки

Повече от седмица в село Ботуня, община Криводол, имотите и улиците са превърнати в блато, заради обилното снеготопене в края на януари. Проблемът, според кметския наместник Ивайло Диманов , е от години, но никой досега не се е ангажирал с решаването..

публикувано на 05.02.21 в 15:30

Съвременните стандарти при отразяването на проблемите на децата в медиите

Етичният кодекс на българските медии , съгласно конституцията на България и нейните международни споразумения в сферата на човешките права, освен да уважава правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация, за да могат..

публикувано на 04.02.21 в 10:45