За дните и живота в село Безденица

Село Безденица се в община Монтана, а интересното му име идва от легендата, че в дълбока древност тук е имало бездънно езеро. Тук човек има чувството, че попада в друго паралелно измерение, където властват спокойствието и безгрижния живот. Но, това е..

публикувано на 01.07.22 в 15:00

Резултатите от външното оценяване - червена лампа за образованието у нас

"Учи, за да не работиш"  е фразата, която някога родителите казваха на децата си, за да ги насърчат да ходят редовно на училище и да си пишат домашните. Днес положението е обърнато има много хора, които са учили и не работят, защото няма къде. В..

публикувано на 30.06.22 в 10:05

Остават ли народните занаяти символ на трудолюбието?

През годините българските традиционни занаяти са успели да създадат предмети и произведения, чиято стойност и днес е устойчива на силата на времето. За направата на различните изделия родните занаятчии са използвали местни суровини и материали, а..

публикувано на 29.06.22 в 11:17

Андрей Вълчев: Време е за управление, което мисли за хората, бизнеса и общините

Приключиха консултациите при президента Румен Радев за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Дотук се стигна след като правителството на Кирил Петков подаде оставка в резултат на първия успешен вот на недоверие в новата ни..

публикувано на 28.06.22 в 12:52

Политическата криза и отражението й върху живота ни

Оставката на правителството на Кирил Петков беше депозирана в деловодството на Народното събрание. Народното събрание продължава работа и трябва да приеме актуализацията на държавния бюджет, за да бъде гарантирана подкрепата за хората и бизнеса. Ще..

публикувано на 27.06.22 в 14:05

Горна Бешовица - село с интернет, малко пенсионери и англичани

Китното село  Горна Бешовица, община Мездра  се намира на 30 км източно от Враца. Характеризира се с пресечено-хълмист терен, а  надморската височина е 400 м. Селото е възникнало епохата на неолита, съществувало е и  през българското средновековие.  Пред..

публикувано на 24.06.22 в 14:00

И пак цъфтят липи... пак се режат клони и се мете липов цвят...

В сезона на липите, няма сила, която да спре вандализма при брането на липов цвят. За поредна година, за определени групи от хора, цъфтежът на липите не е просто усещане за приятен аромат, а просто бизнес. Берат липовия цвят, продават го, изкупуват го и..

публикувано на 23.06.22 в 11:30

Белоградчик се готви за своя празник

Празникът на Белоградчик води своето начало от 1906 г., когато за първи път - на Петровден - 29 юни, е проведен Белоградчишкия панаир. Този християнски празник сякаш е предопределен да бъде празник на Белоградчик. Петър произхожда от гръцката дума за камък...

публикувано на 23.06.22 в 08:45

Необходима ли е нова актуализация на бюджета- за какво настояват синдикатите?

Миналата седмица, в ситуация на разгорещени страсти в НС, депутатите приеха на първо четене актуализацията на държавния бюджет. В сметката е заложено да харчим малко повече отколкото изкарваме. Точните разчети показват, че до края на годината е..

публикувано на 22.06.22 в 11:20

Светослав Малинов: Предсрочни избори сега са вредни и преждевременни

На политическата сцена, в началото на лятото, отново стана горещо. Една от управляващите партии се оттегли от коалицията. ГЕРБ използва момента и внесе вот на недоверие, така отново сме изправени пред угрозата от предсрочни парламентарни избори. "Не..

публикувано на 21.06.22 в 14:55