2019-та за хората от Северозапада

Видинчани ще запомнят 2019 година с ремонта на площада и с кметските избори. "Нищо не се е случило. Площадът не е направен като хората, така си отбиха грижата. 2020 да е малко по-добре. Пенсиите малко да увеличат... Нищо добро, за съжаление няма и..

публикувано на 30.12.19 в 13:14

Кметът на Видин Цветан Ценков с идея да спре течовете от общинския бюджет

В края на 2019 година Община Видин е в стабилно финансово състояние. Дължимите 200 000 лева за заплати на общинските съветници ще бъдат изплатени в началото на 2020 година. Това каза в "Посоките на делника" кметът на Община Видин Цветан Ценков:..

публикувано на 27.12.19 в 15:21

Реализирахте ли идеите си?

С малко подкрепа и собствени усилия хората могат да реализират идеите си и да променят живота на хората около тях. В "Посоките на делника" ви срещаме с хора с които вече сме говорили и ще се опитаме да разберем до къде стигнаха те по нелекия път на..

публикувано на 26.12.19 в 11:08

Коледа е- как да бъдем щастливи на празника

Няма единна формула, която да ни прави по- щастливи. Въпреки, че всички се опитваме да бъдем позитивни, изпълнението на тази задача, оказва се е доста трудно. Когато сами преценим нивото си на щастие, можем да открием, че не сме съвсем доволни..

публикувано на 25.12.19 в 13:20

Доброто е навсякъде в Северозапада

В навечерието на едни от най-светлите християнски празници- Бъдни Вечер и Рождество Христово потърсихме положителните примери и добрите новини от Северозапада. Днес до църквата "Свети Николай" в квартал "Калето във Видин е подреден благотворителен..

публикувано на 24.12.19 в 11:37

Кога работят добре гражданското общество и местната власт

Граждански наблюдения на политиката на управление на отпадъците в община Видин извършва "Сдружение за регионална инициатива" от юни тази година. С месечните доклади с резултатите са запознати и заинтересованите страни. В тези доклади са отчетени..

публикувано на 23.12.19 в 14:00

Горна Ковачица, Рамянската бара и "будните" хора, които винаги се завръщат

На Игнажден в "Добро утро, кмете!" влизаме в ролята на полазник, като първи гост в чипровското село Горна Ковачица-  едно от китните български селца, разположено в полите на Стара планина, между градовете Чипровци и Монтана.  С историята..

публикувано на 20.12.19 в 12:18

Обсебиха ли ни мобилните телефони?

Защо се получи така, че наистина първото нещо което оставяме вечер и докосваме сутрин е телефонът? Пристрастени ли сме към телефоните? Навлизането на смартфона радикално промени всеки аспект от живота ни и естеството на нашите социални контакти. Можем..

публикувано на 19.12.19 в 14:50

Ще се справи ли Северозападът с мръсния въздух

Горенето на отпадъци да стане престъпление- такава законова поправка внесоха миналата седмица депутати от ПП ГЕРБ. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова , която е и зам. председател на управляващата партия и настоява за инкриминирането на..

публикувано на 18.12.19 в 11:00

Притеснително: Българчетата са с ниски физически способности

Четирима от петима младежи в глобален мащаб не са достатъчно физически активни , което е вредно за здравето им, сочи публикуван преди дни първи по рода си доклад на Световната здравна организация за физическата активност на подрастващите. СЗО подчертава..

публикувано на 17.12.19 в 14:31