Хотел на туриста - Враца

Спира ли туризмът заради коронавируса

Кoрoнaвируcът зaceгнa ceриoзнo туризмa у нac. Мнoгo бългaри вeчe aнулирaхa рeзeрвaциитe cи у нac и пo cвeтa. Заради пандемията от заразата, от брaншa прoгнoзирaт фaлити, а турoпeрaтoрcкитe фирми, кoитo oргaнизирaт eкcкурзии в чужбинa, вeчe търпят..

публикувано на 23.03.20 в 12:37

Кметове от Северозапада: "Обстановката е спокойна, спазват се изискванията за предпазване от COVID-19"

Каква е ситуацията в населените места от Северозапада във време, когато се шири зараза от COVID-19? Как тече животът по време на въведеното извънредно положение, спазват ли се заповедите на общинските кметове, има ли изключения, какви са най-честите..

публикувано на 20.03.20 в 17:25

Креативни и полезни и от вкъщи

С настъпването на коронавируса, преминахме на режим да си стоим и да работим вкъщи, а това все някога ще предизвика дискомфорт. Как да бъдем креативни и полезни в изолация и какъв е психологическият ефект от това да си сам ? Това е темата в..

публикувано на 19.03.20 в 14:08

Доходи по време на криза- за какво настояват синдикати и работодатели

Вече е почти сигурно, че рецесия в еврозоната ще има. Дали тя ще стигне при нас- предстои да разберем. Българската икономика в момента и финансовата система, като цяло публичните финанси на страната, предполагат, че ще можем да издържим и да не се..

публикувано на 18.03.20 в 13:04

(Без)отговорни ли сме в условия на извънредно положение

67 са вече официално потвърдените случаи на коронавирус в България, а колко е реалният брой на заразените, никой не се наема да прогнозира. От няколко дни страната е в условия на извънредно положение заради нарастващия брой поразени от пандемията...

публикувано на 17.03.20 в 13:48

Ще помогнат ли доброволни отряди за справяне с битовата престъпност в селата

Доброволни патрули в селата да помагат на полицията, предлагат от ВМРО. Промените в Закона за МВР, с които ще е възможно сформирането им са приети от комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента. Предстои да бъдат внесени в пленарна..

публикувано на 16.03.20 в 15:17

Село Средогрив - едно наистина красиво място

Малкото селце Средогрив, община Чупрене  се намира на 12 километра от Белоградчик. Известно е с красивата си природа и чистия въздух. Пейзажът е планински- борови гори, спокойствие и тишина, която е нарушавана само от птичи песни и шума на..

публикувано на 13.03.20 в 17:30

Обучение и работа онлайн - възможно ли е?

В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост , гласи нареждане от МОН. На фона и на кризата..

публикувано на 12.03.20 в 11:57

Александър Кръстев: Живеем в "1984"

Значението на традиционните медии и особено на съвременните интернет-базирани медии нараства непрекъснато през XXI век. Влиянието им върху ежедневния ни живот, върху политиката и обществото дори, е осезаемо. Способността да се комуникира..

обновено на 11.03.20 в 12:03

Мерките срещу коронавируса в Монтана, Враца и... във Видин

Броят на случаите на коронавируса в глобален мащаб надвишиха 114 000 , жертвите на заболяването са над 4000. У нас- извънредни мерки за сигурност се въвеждат в цялата страна. Към момента в България са потвърдени 4 случая- два в Плевен и два в Габрово...

публикувано на 10.03.20 в 13:28