Как да подготвим автомобила за зимата

С понижаването на температурите и наближаването на най-студения от сезоните, темата за подготовката на автомобила за зимни условия отново е актуална. От вчерашния 15 ноември е в сила традиционната акция "Зима", която продължава до 14 декември. По..

публикувано на 16.11.23 в 10:00

Ще бъдат ли облагани бакшишите на сервитьорите?

Получените бакшиши в ресторанти и заведения да се облагат с данък и осигуровки, предлагат управляващите.  Текстовете са в проектозакона за данъка върху доходите на физическите лица, като пакетът от данъчни закони вече е в парламента и ще започне..

публикувано на 15.11.23 в 10:45

Ще има ли управляващо мнозинство във Видин?

С фалстарт започна работата на новия Общински съвет във Видин. Засега не е ясно какво ще е управляващото мнозинство и дали въобще ще има такова. Първата индикация за това е, че местният парламент не успя да си избере председател. Трима бяха..

публикувано на 14.11.23 в 14:27

Предлагат данъкът за сградите да е обвързан с пазарните цени на имотите

Предложение за промени в Закона за местни данъци и такси предвижда данъкът върху имотите да е обвързан с пазарните им цени, а данъчните оценки на жилищата да могат да се актуализират на всеки две години.  Предложението е на правителството и..

публикувано на 13.11.23 в 10:05

Оряхово избра за четвърти път Росен Добрев за кмет

Днес ще посетим Оряхово. Градът е административен център на община Оряхово и важно пристанище на река Дунав.  Разположен е в живописна хълмиста местност на десния бряг на реката. Интересното е, че в миналото градът е бил познат под различни имена -..

публикувано на 10.11.23 в 16:55
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Боян Стефанов: Истинският лидер трябва да помага за осъзнаването и за образоването на електората, а не сляпо да го следва

Поредно напрежение изкристализира в Сглобката минути след края на изборите.  Докато лидерът на ГЕРБ се обоснова, че "не вижда смисъл в подкрепа за правителството", коалиционните му партньори нямат намерение да се отказват от управлението заради..

публикувано на 09.11.23 в 10:00

До кога ще е в сила 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери?

Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие по проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност, внесен от министъра на финансите. Законът предвижда се запази нулева ставка на..

публикувано на 08.11.23 в 10:45
Генади Велков

Генади Велков за изборите, манипулациите, настоящето и бъдещето на Видин (ВИДЕО)

"Д-р Ценков е един изключително разпознаваем кандидат. Да, има някои хора, които не го харесват по лични причини - някои е уволнил, за някой не е свършил работа, но това е най-разпознаваемият кандидат, за когото някога съм работил. За разлика от другия..

публикувано на 07.11.23 в 14:36

Развръзката от балотажа в Северозапада

В 5 общини от област Видин избирателите гласуваха на балотаж на изборите за местна власт.  Категорична победа на втория тур на кметските избори във Видин постигна досегашният кмет на общината Цветан Ценков СДС (НДСВ, НОВОТО ВРЕМЕ), който в балотажа..

публикувано на 06.11.23 в 15:12

Хората са най-голямото богатство, казват в Пишурка

Екипът на Радио ВИДИН днес гостува на монтанското село Пишурка, което носи името на известния поет и народен будител Кръстьо Пишурка, роден във Враца и свързал своята просветителска дейност най-вече с град Лом и Българския Северозапад.  Пишурка..

публикувано на 03.11.23 в 12:15