Марая Цветкова

Марая Цветкова: Не съм сигурна дали само ИТН са пробойната на задкулисието

След шест месеца управление четворната коалиция стана тройна, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че изтегля своите министри от управлението заради несъгласие с бюджетната политика и работата по темата Македония. Това се случи в..

публикувано на 14.06.22 в 14:37

Ще ни помогнат ли да се оттласнем от дъното на най-бедните региони в Европа?

Северозапъдът ще получи повече европейски средства от другите райони в страна през следващия програмен период до 2027 година.  Това стана ясно при посещението на еврокомисаря по сближаването и реформите Елиза Ферейра във Видин.   Тя..

публикувано на 13.06.22 в 14:28

Ослен Криводол - селото с чиста природа, древна история и екологична храна

Село Ослен Криводол се е сгушило в  пазвите на Стара планина, заобиколено от върхове и скални масиви. 150  са къщите в селото. Тук живеят 120 души, селото има положителен прираст, тази година се очаква да се роди второ бебе в селото. 20 деца има в..

публикувано на 10.06.22 в 12:30
Богдан Милчев

Богдан Милчев, ИПБ: Основната отговорност за пътната безопасност е на доставчика на транспортната система

Международна конференция по пътна безопасност, озаглавена " Визия Нула за Балканите ", организирана от Българска браншова асоциация "Пътна безопасност" и Международната пътна федерация, потърси начини за съвместни действия за подобряване безопасността..

публикувано на 09.06.22 в 10:15

Постижим ли е шведският модел за пътна безопасност в България?

Международна конференция по пътна безопасност, озаглавена " Визия Нула за Балканите ", организирана от Българска браншова асоциация "Пътна безопасност" и Международната пътна федерация, потърси начини за съвместни действия за подобряване безопасността..

публикувано на 09.06.22 в 10:15

Трафикът през Симеоново- денонощно изпитание за местните

Пътят, който преминава през селата Ботево и Цар Симеоново е второкласен. По него преминава и част от потока тежкотоварни автомобили от и към Дунав мост 2. В същото време пътят II-11 e и централна улица в селото, улица "Първа". Заради нарастващия..

публикувано на 08.06.22 в 13:25

Актуализацията на бюджета - ще спре ли обедняването

Средногодишната инфлация ще достигне до 11,9%. Това става ясно от прогнозата, на базата на която са направени изчисленията за актуализацията на бюджета от 1 юли . Проектозаконът е публикуван на сайта на Министерството на финансите и от него става ясно,..

публикувано на 07.06.22 в 13:15

Пътните ремонти ще спрат ли катастрофите?

Всички опасни участъци с концентрация на пътни инциденти ще бъдат ремонтирани . Над 80 са участъците със завишен процент на пътно-транспортни произшествия, спешно ще бъдат взети мерки за най-опасните сред тях- съобщиха от МРРБ. От Агенция..

публикувано на 06.06.22 в 16:34

Деян Жеков: Чувствам Ботев като съмишленик и приятел, като по-голям мой брат

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира: 146 години след кончината на Христо Ботев тези думи продължават да кънтят в съзнанието , имайки своя категоричен завет към българската нация.  Днес е трудно човек да си представи личност като..

публикувано на 02.06.22 в 10:15
Красимир Богданов от ВМРО

Красимир Богданов: Христо Ботев ни показа, че българският свободолюбив дух не може да бъде убит и никога няма да умре

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира: 146 години след кончината на Христо Ботев тези думи продължават да кънтят в съзнанието, имайки своя категоричен завет към българската нация. Останал на 28 години завинаги, великият революционер..

публикувано на 02.06.22 в 10:10