Северозападът - приоритет за управляващите?

"Всички политици сме длъжници на Северозападна България", заяви Николай Денков . Премиерът и трима министри посетиха най-бедния регион на Европейския съюз. Какво обещават управляващите на Българския северозапад?  "Правителството има специална грижа..

публикувано на 06.02.24 в 11:46

Свърши ли безплатното саниране

Енергийната ефективност на сградния фонд дискутираха на кръгла маса експерти и представители на министерства. Събитието бе организирано от Министерството на енергетиката и Центъра за енергийна ефективност "ЕнЕфект", с подкрепата на инициативата "Да..

публикувано на 05.02.24 в 16:40

Община Брусарци - с лице към хората

В северозападната част на област Монтана, в Западната Дунавска равнина се намира общинският център Брусарци, с площ от 194 хил. кв. км. Десет са населените места в общината. Брусарци е на важен шосеен и жп път, а както знаем транспортът е..

публикувано на 02.02.24 в 12:00
Благослав Михайлов

Благослав Михайлов: С благоденствието на обществото ще се подобри демографията в България

България е 11-ата най-бързо изчезваща нация в света.  Докладът на ЦРУ за световните тенденции определя страната като 25-ата най-застаряваща.  Прогнозата е, че населението у нас ще намалее с около 30% в следващите 20 години.  Достатъчна ли е..

публикувано на 01.02.24 в 10:00

Има ли бъдеще роботиката у нас?

България за втора поредна година е една от 15-те държави в света, които реализират търговски излишък от търговията с индустриални роботи. Това означава, че страната ни изнася повече индустриални роботи, отколкото внася. Данните на "World‘s Тop..

публикувано на 31.01.24 в 10:45

Рекордни бюджети за общините от Северозапада

Проектът за бюджет на Община Видин за тази година е в размер на 90 650 000 лева. Благоустрояване и индустриализация на Видин са основните приоритети в него, обясни по време на общественото му обсъждане кметът Цветан Ценков:  „Това е може би..

публикувано на 30.01.24 в 11:55

Кои са най-често фалшифицираните стоки на пазара у нас

В днешно време потребителят може да си поръча през интернет каквито стоки пожелае, включително хранителни и лекарства. Често пъти пазаруваме от китайски сайтове на по-изгодни цени, но това означава ли, че предлаганите стоки са фалшиви? Според..

публикувано на 29.01.24 в 15:36

Върба - селото, за което са чували в Будапеща, Берлин, Париж, Лондон, Ватикана и дори в Чикаго

Днес ще посетим село Върба в община Белоградчик. Намира се на 13 км от общинския център, на 12 км от Димово, а така също и на 6 км от пещерата Магура и Рабишкото езеро. Селото е разположено на два хълма, разделени от дере, в което навремето е..

публикувано на 26.01.24 в 17:35
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Външната ориентация е водеща в българската политика

Оценката на настоящата изпълнителна власт е на финална права.  Амбицията е до 6 март, когато трябва да се осъществи ротацията, да има готов кабинет.  Изпълнени ли са заложените в програмата приоритети?  Какви промени се очакват в новото правителство?..

публикувано на 25.01.24 в 10:00

Ще се променят ли идеологическите ни клишета?

"Бивши хора" - така някогашната комунистическата власт е определила близо половин милион българи, принадлежали или просто обвинени, че са били част от стария "монархофашистки" режим. Преминали през чистки, експроприации, изселвания и..

публикувано на 24.01.24 в 10:45