Завръща ли се COVID-19 и как реагира обществото?

За нова здравна криза у нас и нов пик на COVID-19 заговори преди дни д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България". По думите му, е необходимо въвеждане на мерки още сега, с които да се контролира ситуацията. Вече..

публикувано на 13.07.22 в 12:34
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Вървим към предсрочни избори, което е най-лошият сценарий във времена на кризи

България отново е в тежка политическа криза след като "Има такъв народ" се оттегли от правителството, опозицията използва момента и гласува вот на недоверие към кабинета Петков, а Асен Василев не успя да събере подкрепа за нов Министерски съвет. По..

публикувано на 12.07.22 в 13:00

Ще спрат ли кражбите по селата

Кражби от домове и вили, кражби на гориво от тирове, незаконна сеч в горите притесняват жители на малки села от община Димово. Хората в селата Скомля, Медовница и Орешец са поставили проблема с кражбите на среща с областния управител на Видин и..

публикувано на 11.07.22 в 14:00

За монтанското село Буковец - с болка и тъга

Отправяме се към монтанското село Буковец. Отстои на около 13 км от общинския център Брусарци, на 76 км от Видин и на 45 км от Монтана. Намира се в падина и по склоновете на съседните хълмове, скътано сред зеленина около река Нечинска бара. По..

публикувано на 08.07.22 в 14:00

Доброволното формирование в помощ на Ново село

Въпреки, че броят на пожарите в община Ново село тази година не са много, доброволното формирование към  не остава без работа. Ръководството на Общината разчита на тях за почистване на селото преди всеки празник. А последният такъв, на който бяха посрещнати..

публикувано на 08.07.22 в 11:25
Инж. Стоян Стоянов, изп. длъжността управител на ВиК-Видин

Инж. Стоян Стоянов: Казусът с цената на водата минава през голямо сито

Почти двойно поскъпване на водата до 2026 година е предвидено в бизнес-плана на ВиК- Видин. Планът е разгледан на заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация, въпреки че н а последното си заседание  Общинският..

публикувано на 07.07.22 в 15:00

Набира ли обороти туризмът в началото на лятото?

Туризмът е един от секторите на икономиката ни, на които пандемията повлия в голяма степен, но след първоначалния шок на дневен ред вече е планиран растеж в новите условия. Последните данни на Министерството на туризма и НСИ очертават няколко..

публикувано на 06.07.22 в 11:51

"Кабинет Василев" или отново предсрочни избори?

Започна и изготвянето на управленска програма на кабинет с премиер Асен Василев. В работната група участват по 3-ма представители на всяка от преговарящите формации. "Продължаваме промяната" проведе преговори с напусналите "Има такъв народ" депутати..

публикувано на 05.07.22 в 13:04

Какви са ползите от обученията за координация на екипите при наводнение

Симулация, проведена в Учебния център на пожарната във Враца , имаше за цел да провери как реагират доброволци и институции при наводнение.  В следствие на проливните дъждове огромни количества водни маси са се влели в коритото на реката...

публикувано на 04.07.22 в 16:55

Безплатен летен отдих за ученици и учители

Над 17 000 ученици и учители от 592 училища във всички области на страната са одобрени за безплатна почивка, съобщават от Министерството на образованието и науката.  Децата и техните ръководители ще имат възможност да отдъхват в планински или..

публикувано на 03.07.22 в 10:50