Бела Рада- мястото, което предлага близостта на града и спокойствието на селото

"Животът на село е по- спокоен. Ние тук сме приятели, роднини- една малка общност и когато човек има нужда от помощ, има кой да му се притече- ние тук сме израснали заедно и се познаваме от години.", обясни кметът на Бела Рада Красимира Стефанова. "В..

публикувано на 12.03.21 в 19:00
Паметник на Софроний Врачански във Враца

Софроний, който сам се нарече грешник, а историята го поправи на светец

На днешния 11 март отбелязваме 282 години от рождението на големия просветител Софроний Врачански , обвързал житейския си път с българския Северозапад. Будителят посвещава своята дейност, следвайки думите на Паисий " Пазете я, да не изчезне ", за..

публикувано на 11.03.21 в 10:50

Млади специалисти спасиха две от отделенията на болницата във Видин

Почти година след като затвори, неврологията в многопрофилната болница "Св. Петка" отново посреща пациенти. Те и близките им са благодарни на един млад лекар, който дойде да лекува във Видин, за да може отделението да работи. Д-р Ангел Благоев е..

публикувано на 10.03.21 в 14:20

8 март през погледа на жените

8 март празнуваме с дами от Северозапада. Те са позитивни, вярват в себе си, в добрите думи и дела, радват се на малките жестове. 8 март е любим празник, не само на майката, но и на всяка жена. Днес е ден и за признание на постижения на жените в..

публикувано на 08.03.21 в 17:03

Студентка от Видин с документално видео за Националния празник

С документално видео, което подготви, студентката Антонина Лозанова отбеляза Националния празник. Краткият филм, озаглавен "143 години свободна България: Освобождението на Видин" може да се види във фейсбук. "Главната причина беше,..

публикувано на 03.03.21 в 13:30

На 3 март с поглед към събитията във Видин от преди 143 години

На трети март обръщаме поглед 143 години назад към събитията, заради които сега честваме Националния си празник на тази дата. За тях разказва Маргарита Радулова , уредник в Регионалния исторически музей във Видин. Датата започва да се..

публикувано на 03.03.21 в 13:20

Кметът на Габаре Ирена Игнатова: Да се работи в среда със смесено население не е проблем, ако всеки изкарва прехраната си с честен труд

Село Габаре е едно прекрасно село. Над 1000 души живеят в него. Имаме прекрасна природа - през селото преминават три реки, в близост имаме два язовира, доста обработваема земя, гора. В селото ни се живее спокойно, независимо, че преобладаващото население..

публикувано на 26.02.21 в 16:00

Младите врачани, решили да търсят професионално и лично развитие в родния град

Защо все повече млади хора решават да останат и да търсят развитието си във Враца ? Осигурява ли градът възможности за атрактивна и добре платена работа ?  Емилиян Кадийски  решава да търси развитието си в родния град. Той е един от..

публикувано на 25.02.21 в 10:40

Колко пари са ни нужни месечно, за да живеем нормално?

2 542 лева са необходимите средства за издръжка на живота на 4-членно домакинство от двама възрастни и две деца, или малко над 635 лева на човек. Това сочат най- новите данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ...

публикувано на 24.02.21 в 12:09

Фермерските пазари по нов правилник

Изсветляване на пазара за домашни и фермерски храни целят два документа- Правилник за ползване на фермерските пазари и Наръчник за мерките за безопасност на предлаганите храни в къщи за гости. Тези документи за първи път въвеждат официални..

публикувано на 22.02.21 в 15:12