До кога ще е в сила 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери?

Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие по проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност, внесен от министъра на финансите. Законът предвижда се запази нулева ставка на..

публикувано на 08.11.23 в 10:45
Генади Велков

Генади Велков за изборите, манипулациите, настоящето и бъдещето на Видин (ВИДЕО)

"Д-р Ценков е един изключително разпознаваем кандидат. Да, има някои хора, които не го харесват по лични причини - някои е уволнил, за някой не е свършил работа, но това е най-разпознаваемият кандидат, за когото някога съм работил. За разлика от другия..

публикувано на 07.11.23 в 14:36

Развръзката от балотажа в Северозапада

В 5 общини от област Видин избирателите гласуваха на балотаж на изборите за местна власт.  Категорична победа на втория тур на кметските избори във Видин постигна досегашният кмет на общината Цветан Ценков СДС (НДСВ, НОВОТО ВРЕМЕ), който в балотажа..

публикувано на 06.11.23 в 15:12

Хората са най-голямото богатство, казват в Пишурка

Екипът на Радио ВИДИН днес гостува на монтанското село Пишурка, което носи името на известния поет и народен будител Кръстьо Пишурка, роден във Враца и свързал своята просветителска дейност най-вече с град Лом и Българския Северозапад.  Пишурка..

публикувано на 03.11.23 в 12:15
Страхил Делийски

Страхил Делийски: В политиката не се играе мач за мач

Белязан от скандали в навечерието на провеждането му, но и от покачване на избирателната активност: така ще се запомни първият тур от местните избори.  Въпреки повечето гласували, невалидните бюлетини отбелязват рекорд, а най-сериозна е ситуацията в..

публикувано на 02.11.23 в 10:00
Филип Гунев

Филип Гунев: Деполитизацията на МВР, службите и институциите е задължителна

Белязан от скандали в навечерието на провеждането му, но и от покачване на избирателната активност: така ще се запомни първият тур от местните избори.  Въпреки повечето гласували, невалидните бюлетини отбелязват рекорд, а най-сериозна е ситуацията в..

публикувано на 02.11.23 в 10:00

Кои са народните будители днес и какво е мястото им в обществото?

На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. Това е общобългарски празник, посветен на делото на българските просветители, книжовници, революционери, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на..

публикувано на 01.11.23 в 10:45
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: В малко населено място с две заплати можеш да си осигуриш кметското място

Участници в местните избори отново се оплакаха от нарушения, купен вот, изборен туризъм . Притеснителен е броят на сгрешените или недействителните бюлетини и на тези избори. Само в община Видин близо 4000 са недействителните бюлетини за общински съвет..

публикувано на 31.10.23 в 14:44

Обвинения в корупция и очерняне преди втория тур на изборите в Мездра

В област Враца само в една община ще има втори тур на местните избори. Това е община Мездра, където настоящият кмет Иван Аспарухов (41,78% на първия тур), независим кандидат за още един мандат, ще срещне на балотажа в неделя бившия кмет Генади Събков..

публикувано на 31.10.23 в 12:49

Преди балотажа в Белоградчик: Взаимни обвинения за купен вот и непочтена кампания

Белоградчик е една от петте видински общини, в които предстои втори тур на кметските избори. Настоящият кмет Борис Николов , този път издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", излиза срещу кандидата на местна коалиция..

публикувано на 31.10.23 в 12:15