Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Снимката на 21 октомври 2020 година

Музикантите от Градския духов оркестър на Видин изпълниха популярна музика от 20-ти век. Концертът "Музиката на века" е част от събитията, посветени на празника на града. 


Център "Домашни грижи" откриха в Монтана. Той е седмият в Северозапада. 26 000 лева са вложени от Общината за обновяване на сградата.


2 нови случая на коронавирус в област Видин са регистрирани по данни на РЗИ-Видин. Това са  жена на 73 г. от Брегово и мъж на 61 г. - чужд гражданин. Лицата не са били контактни помежду си.


Завършиха ремонтните дейности по уличната мрежа в селата Чупрене и Горни Лом. Рехабилитацията е извършена с 600 000 лева, отпуснати с постановление на Министерския съвет. Подписан е и договор с изпълнител на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа на селата Долни Лом, Горни Лом, Репляна и Средогрив. Ремонтът е на стойност 4 млн. лева


Жители на Монтана организират протест срещу изграждането на инсинератор за изгаряне на медицински отпадъци в промишлената зона на града. За утре е насрочено общественото обсъждане на Инвестиционното предложение. 


Отново ще има избори за кмет на криводолското село Пудрия, реши Централната избирателна комисия. На 15 октомври са прекратени предсрочно пълномощията на Найден Димов като кмет селото. Той е подал оставка два дни по-рано.


Гражданското движение "Северозапазване" от Кула ще проведе обществено обсъждане къде да бъде поставена скулптурата "Три сестри", демонтирана при ремонта на централния площад във Видин. 


Историите на над 600 забележителни български къщи и техните фамилии, събрани в два тома -"Къщите говорят" и "Къщите още говорят", бяха представени днес във Видин. 


Видеоклипове ще популяризират малко известни местности и туристически обекти у нас. Първите от тях вече са готови и могат да се видят по телевизията или в интернет. 


Прибирането на пролетниците в община Мездра приключва - съобщават от  Общинска служба "Земеделие" - Мездра. 7013 декара от засетите със слънчоглед площи са ожънати, като средният добив от декар е 220 килограма. 


Залесяване с фиданки и цветя организираха в белослатниското село Търнава.


Изложбата "Дарования" с творби на проф. Николай Русчуклиев е открита в художествената галерия във Видин. В нея 88-годишният художник е включил свои работи, създадени през последната година. 


Изложба, подготвена от екипа на 4-то основно училище "Иван Вазов", оцвети алеята пред Младежкия дом в Монтана.


Празничен литературен салон, посветен на духовния празник на Видин, организираха днес читалище "Цвят" и Дружеството на видинските писатели.


Млади музикални таланти гостуват на Симфониета Враца в рамките на 34-то издание на традиционния Младежки музикален форум. Концертът ще е пъстър, ще гостуват солисти, лауреати на наши и международни конкурси, ученици в Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Празничен литературен салон, посветен на духовния празник на Видин, организираха днес читалище "Цвят" и Дружеството на видинските писатели.

Кметът на Община Видин Цветан Ценков награди с плакети и грамоти състезателките на СК "Радуканови" Ивайла Мишина и Рая Пламенова. 


Вижте още

Снимката на 30 ноември 2020 година

Във Видин ще бъде открита детска градина в помощ на медиците и всички останали, борещи се на първа линия срещу коронавируса. Служителите на МВР настояват за увеличение на заплатите близо до исканите 30 процента. Ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и който решим, че в тази..

публикувано на 30.11.20 в 18:00

Изтича срокът за заявки за участие в Северозападния фестивал на духовата музика

Днес е последният срок за изпращане на заявка за участие в  Северозападния фестивал на духовата музика. Четвъртото издание на организирания от Берковската духова музика и Община Берковица фестивал ще е онлайн, каза ръководителят на Берковската духова музика и продуцент на фестивала Георги Красимиров- Герасим .  "Решихме да го направим онлайн и това..

публикувано на 30.11.20 в 15:51

Обвиняеми за побой в центъра на Видин са предадени на съд

Обвиняеми за хулиганство и побой над мъж в центъра на Видин са предадени на съд, съобщават от софийската Апелативна прокуратура.  Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.С., В.В.С., К.К. и В.В. за извършени от тях престъпления – хулиганство и причиняване на телесна повреда.   Случаят е от май месец..

публикувано на 30.11.20 в 15:50
Тест за Covid-19

Четири са новите случаи на заразени с COVID-19 във Врачанско

4 нови случаи на COVID-19 в област Враца са регистрирани за 29 ноември, според информация на Единния информационен портал. Пациентите с положителните тестове са на домашно лечение и наблюдение. Те са от общините Враца, Оряхово, Криводол и Бяла Слатина.  С установен коронавирус са 28 годишен врачанин, 62 годишен мъж от с. Горни Вадин, 22 годишна жена..

публикувано на 30.11.20 в 15:31

Задържаха голямо количество цигари в микробус на Дунав мост 2

Митнически служители задържаха 56 040 къса (2 802 кутии) цигари в един и същ микробус, проверен два пъти в рамките на единадесет дни.  На 26.11.2020 г., около 07.00 часа, в района на ГКПП "Дунав мост II" Видин- Калафат митнически инспектори спрели за проверка микробус, пътуващ за Германия и управляван от лице, което вече е санкционирано за превоз без..

публикувано на 30.11.20 в 15:20

Няма случаи на новозаразени с COVID-19 в Монтанско през последното денонощие

За 29.11.2020 г. на територията на област Монтана не са доказани нови случаи на COVID-19 инфекция.  За периода 27.11.- 29.11.2020 г. са починали 10 лица с потвърдена COVID-19 инфекция.  Към 30.11.2020 г. общо 805 лица са с активна COVID-19 инфекция в област Монтана.  676 лица диагностицирани на домашно лечение.  Разпределението на лицата с активна..

публикувано на 30.11.20 в 15:00

Педагози и млади червенокръстци подкрепиха с дарения мездренската болница

Педагогическият екип на Детска градина "Мир" направи парично дарение на МБАЛ - Мездра за закупуване на мобилен рентгенов апарат тип "Кугел" за нуждите на отделението за лечение на COVID-19. Средствата в размер на 150 лева са събрани от педагозите в детското заведение. Те бяха предадени от директорката на детската градина Диана Вутова и от главния..

публикувано на 30.11.20 в 14:52