Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 28 юли 2021 година

| обновено на 28.07.21 в 18:54
Снимка: Радио Видин

В следобедните часове температурата във Видин достигна 37 градуса. В 16:30 часа измерената температура в Монтана е била 36 градуса. За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана.

Доброволци  раздаваха минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата е на общинската администрация. Тя ще се провежда във времето от 12:00 до 13:30 часа и ще продължи до края на седмицата, във връзка с жълтия предупредителен код за опасно горещо време.

Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 август 2021 г. до 31 август 2021 г.


Предлагат разделяне на тежкотоварния трафик между Видин и Монтана.

Атанас Костадинов: Ще настояваме всеки пенсионер в страната да не пада под прага на бедността.


Завод във Враца, работещ в сферата на автомобилната индустрия, получи сертификат за инвестиции клас А, съобщават от пресслужбата на министерството на икономиката. Сертификата е получен за инвестиционен проект "Разширение на производството и изграждане на роботизиран склад за съхранение на готова продукция", на обща стойност 10 млн. лв. и откриване на 30 работни места. 


Брифинг, свързан със свиканото извънредното заседание на Общински съвет Видин в понеделник, даде председателят на Областната и на Общинската организации на БСП във Видин - Димитър Велков. Той определи провелото се извънредно заседание като пълен фарс.


Председателят на Общински съвет Видин Генади Велков заяви на пресконференция, че извънредната сесия е нормална сесия.


Заболеваемостта от COVID-19 във Видинско двойно по-ниска.


Читалище "Светлина" от град Дунавци получи грамота от "Празника на народния обичай и автентичната носия"- село Рибарица.


Асфалтират улици в община Ново село. По една улица е асфалтирана в селата Неговановци и Винарово. Предстои да бъдат асфалтирани две улици в Ново село и една във Флорентин.


Проливен дъжд изрови улица в село Разград, община Вълчедръм,. и я направи проходима само за тежка верижна техника. Общинският кмет Иван Барзин каза за Радио Видин, че е запознат със случая и вече е предприел мерки. На място са изпратени служители, които са направили оглед, и "улицата ще бъде възстановена, доколкото е възможно".


Запазването на осем маломерни паралелки в СУ “Васил Левски“ - Кула бе прието на редовно заседание на местния Общински съвет.


Трупата на театър "Хамелеон" зарадва видинските деца с куклен театър на сцената на БиблиоПощата.


Стендъп комеди шоуто на Ники Станоев "Ники говори за инфлуенцата" ще има своята премиера във Видин в рамките на фестивала "Дунавски вълни".


Моноспектакъла "Живак" ще представи актьорът Димитър Живковот 21:00 часа на сцената на крепостта "Баба Вида", в рамките на фестивала "Дунавски вълни". 


24 деца и двама ръководители от Мездра участват в програмата Творческа ваканция "Хайде да творим заедно",  организирана от Министерството на образованието и Национален дворец на децата.


Операта "Аида" от Джузепе Верди влиза за първи път в афиша летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали". Около 200 изпълнители участват в спектакъла, който ще бъде представен през първите три фестивални вечери.За събитието в двора на крепостта ще има специална сцена, изработена в Италия. Тази година тя ще разполага с около 800 места. Летният фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали" започва на 6 август. Всички спектакли са с начален час 20:00. Мястото - дворът на крепостта "Калето" в подножието на Белоградчишките скали.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Катастрофа на разклона за Дунавци

Три катастрофи са станали за около час във Видинско

Три  пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин за малко повече от час, между 9:24 часа до 10:40 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Две от катастрофите са на главен път Е-79 , третата – по пътя Видин – Иново . Четирима души са пострадалите при инцидентите, но са без тежки наранявания.  На разклона за..

обновено на 10.09.24 в 12:19

Изложба "Батик" е подредена в Монтана

 Есенният сезон на монтанските художници започна с откриването на изложба “Батик” . Бивши и настоящи възпитаници на студиото по изобразително изкуство "Рени арт"  подредиха 45 картини  в зала "Кутловица" в Монтана. Те показват различен колорит и стил с техника, в която се използва горещ восък и текстилни багрила. Платната са създадени това лято..

публикувано на 10.09.24 в 11:40

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 10:00

Продават шест общински жилища във Враца

Отложиха за следващото заседание разглеждането на предложението за продажба на 6 общински жилища във Враца. Казусът ще бъде гледан на 24 септември. Припомняме, че докладната включваше продажбата на едностаен апартамент, чиято цена е 24 190 лв., а данъчната му оценка е близо 7 000 лв. Наемателят му е бил настанен в него не както е по закон преди 5 и..

публикувано на 10.09.24 в 08:22

Групата за стари градски песни "Мездрея" отново на върха

Поредното си силно представяне направи Групата за стари градски песни "Мездрея" при Народно читалище ”Просвета 1925” в гр. Мездра. Певците се отличиха на XVII Международен фестивал на шлагерната песен "Пей сърце", който се проведе в град Кюстендил.  Две първи места завоюваха солистите Валентин Вълчев и Радко Антонов и първо място за група "Мездрея"...

публикувано на 10.09.24 в 07:51

Снимката на 9 септември 2024 година

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Видин се включва в Седмицата на пожарната безопасност с разнообразни  прояви .  Програмата започна с поднасяне на венец и цветя на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши лейтенант Огнян Борисов.  Министър-председателят Димитър Главчев..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05