Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците отхвърлиха съмненията за инфаркт на Кирил Рашков при арестуването му

| обновено на 10.07.14 в 19:36
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков е прекарал нощта в УМБАЛ "Св. Георги"  под лекарско наблюдение, със съмнения за инфарктно състояние, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Окръжна прокуратура Галина Минчева. Припомням, че веднага след арестуването му в късния следобед в четвъртък , Рашков получи сърдечна криза, което е наложило откарването му в спешното отделение.  

Назначените пълни изследвания обаче тази сутрин напълно са отхвърлили диагнозата, добави Галина Минчева. 

Очаква се днес прокуратурата да анализира фактите от проведените обиски  в  неговите имоти в Пловдив, проведени заради подозрения за съпричастност към съхранение на наркотици. След това магистратите ще прецизират обвиненията и ще преценят дали и каква мярка за неотклонение да поискат от съда спрямо Кирил Рашков.

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, беше арестуван в четвъртък следобед при акция на ДАНС и прокуратурата.  В операцията участваха и полицаи от Областна дирекция на МВР - Пловдив. 

След 17 часа Кирил Рашков беше изведен пред хотела с белезници на ръце, обграден от около петнадесет полицаи.  По-късно белезниците му бяха свалени и Рашков бе качен на линейка, като отказа изявления. 

Рашков и още трима души са задържани след като в колата на ромския бос са открити над 2.7 килограма синтетични наркотици, гласи първоначалната версия.  При обиските са намерени също оръжия и боеприпаси.

На арестуваните за 72 часа трима мъже, които са от Пловдив и Асеновград, вече  са повдигнати вече обвинения за съхранение  и разпространение на наркотични вещества. При тяхното задържане са открити 2 килограма и 700 грама амфетамини, пистолет и боеприпаси, както и съставки за производството на наркотиците . 

Тримата нямат роднинска връзка с Рашков, каза окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той не уточни как разследващите са стигнали до Кирил Рашков и каква точно е неговата съпричастност. Претърсванията в дома на известния като Цар Киро и в сградата, ползвана от фамилията в центъра на града продължиха до късно вечерта. 

Припомняме, че  Кирил Рашков напусна затвора едва преди няколко месеца след като излежа близо две годишна присъда за закана за убийство към близките на загиналия в Катуница Ангел. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Наказания заради насилие в детска градина "Фантазия" във Велинград

Прокуратурата и полицията разследват  дали в детска градина „Фантазия“ във Велинград  е било упражнявано насилие върху децата от страна на персонала в заведението. Поводът са разпространени кадри в социалните мрежи, на които се вижда как възпитателка удря и дърпа деца за косите.  Към този момент са разпитани 8 души, сред които работещите в..

обновено на 30.05.24 в 15:27

Реконструираха 6 улици в "Централен" за над 12 млн. лв.

Реконстроираха 6 улици в район „Централен“ за малко над 12 милиона лева. По-голямата част от средствата идват от европейска програма.  1 465 555 лева са от   държавния бюджет, а приносът на община Пловдив е 463 093 лева. Подменена е тротоарната настилка и осветлението. Районът е озеленен с 30 нови фиданки. Ремонтираните улици са „Неофит..

обновено на 30.05.24 в 15:21

Арестуван е 19-годишният младеж, заснел видео с опасното си шофиране

Прокуратурата повдигна обвинение на 19-годишния шофьор, който фучал с над 140 км в час по пловдивски булеварди. Държавното обвинение счита, че Петър Попов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществени ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като постъпката се отличава с изключителна дързост и цинизъм. На 27 май..

публикувано на 30.05.24 в 14:41

Държавата ще отпусне 10 млн. лв. за наводнените карловски села

Държавата е готова да отпусне 10 млн. лв. за възстановяване на щетите в карловските села, които пострадаха от наводненията преди две години.  Това стана ясно след среща между служебния премиер Димитър Главчев, кмета на Карлово Емил Кабаиванов и областния управител на Пловдив Илия Зюмбилев.  До тук се стигна след вчерашната едночасова..

публикувано на 30.05.24 в 14:33

Разследват насилие в детска градина във Велинград

Прокуратурата и полицията в Пазарджик се самосезираха след разпространените кадри за насилие в иновативната детска градина „Фантазия" във Велинград. На кадрите се вижда как възпитателка дърпа и удря децата. Кадрите са разпространени в социалните мрежи късно снощи. Към момента не е ясно кой е автор на тиражираните клиповете, предполага се, че кадрите са..

обновено на 30.05.24 в 12:10