От новия живот до... SMS-те на властта "Точно днес" на 21 януари

| обновено на 20.01.16 в 17:32

На Бабинден, с акушер-гинеколога проф. Мария Малинова, ще говорим за надеждата и шанса, които дава методът "ин витро". Разговор за лекарите, родителите и новородените в Деня на родилната помощ. Антония Попова разговаря с Вера Вулджева, която е областен координатор на "Искам бебе", от където напомнят, че всяка шеста двойка у нас е с репродуктивни проблеми.

Готви ли се преврат във ВСС, как стана ясно, че от записите по "Яневагейт" се чува Владимира Янева, която нарича "Митето" - човека на Бойко във ВСС, той - Димитър Узунов бе избран  по предложението на 13 от членовете на съвета да е техен представляващ. Любомир Авджийски, правен анализатор на ИПИ и от  "Правосъдие за всеки" ще коментира скандалната ситуация сред магистратите. От инициативата призоваха Висшия съдебен съвет да изясни категорично и недвусмислено кой от членовете му е  изпратил съобщението до Бойко Борисов.

Общинският съвет в Стрелча  заседава извънредно заради случая със задържания за изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет Иван Евстатиев. Декларация за отстраняването му от длъжността общински съветник е факт, отнемането му е и почетното гражданство.  Очакваме коментар от Димитър Димитров, бивш председател на червените в Пазарджик и народен представител от БСП лява България.

„Малък театър под земята“ стартира тази вечер в клуб „Петното на Роршах“. тази вечер е за непубликуваната пиеса „Жертви на любовта“ от Елена Алексиева, която визира  серийния убиец Чикатило. С нея и с Александър Секулов разговаря Галя Митева

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с проф. Милчо Василев

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден!“ ни гостува проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ в Пловдив. Той сподели, че утрото е Божи дар и път към новия ден, обича кафето горчиво и вярва в съдбата. В Музикалното училище в Широка лъка  започва родопската приказка и срещата с Любовта! Обича историческите романи и пътешествията. Убеден е, че усмивката отваря..

публикувано на 28.06.19 в 16:04

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50