От новия живот до... SMS-те на властта "Точно днес" на 21 януари

| обновено на 20.01.16 в 17:32

На Бабинден, с акушер-гинеколога проф. Мария Малинова, ще говорим за надеждата и шанса, които дава методът "ин витро". Разговор за лекарите, родителите и новородените в Деня на родилната помощ. Антония Попова разговаря с Вера Вулджева, която е областен координатор на "Искам бебе", от където напомнят, че всяка шеста двойка у нас е с репродуктивни проблеми.

Готви ли се преврат във ВСС, как стана ясно, че от записите по "Яневагейт" се чува Владимира Янева, която нарича "Митето" - човека на Бойко във ВСС, той - Димитър Узунов бе избран  по предложението на 13 от членовете на съвета да е техен представляващ. Любомир Авджийски, правен анализатор на ИПИ и от  "Правосъдие за всеки" ще коментира скандалната ситуация сред магистратите. От инициативата призоваха Висшия съдебен съвет да изясни категорично и недвусмислено кой от членовете му е  изпратил съобщението до Бойко Борисов.

Общинският съвет в Стрелча  заседава извънредно заради случая със задържания за изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет Иван Евстатиев. Декларация за отстраняването му от длъжността общински съветник е факт, отнемането му е и почетното гражданство.  Очакваме коментар от Димитър Димитров, бивш председател на червените в Пазарджик и народен представител от БСП лява България.

„Малък театър под земята“ стартира тази вечер в клуб „Петното на Роршах“. тази вечер е за непубликуваната пиеса „Жертви на любовта“ от Елена Алексиева, която визира  серийния убиец Чикатило. С нея и с Александър Секулов разговаря Галя Митева

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52