Тома Спространов получава званието "Почетен гражданин на Пловдив"

Церемонията ще се предава пряко от Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 14.09.17 в 16:54

В 18 часа днес,  в Първо студио на Радио Пловдив емблематичният радиоводещ Тома Спространов ще получи официално званието „Почетен гражданин на Пловдив“. То ще му бъде връчено от председателя на общинския съвет Савина Петкова. 

Решението за удостояването с отличието бе взето в началото на месец юни по предложение на директорите на Радио Пловдив - Чавдар Каришев, на БНТ Пловдив - Десислава Шишманова и ректора на АМТИИ проф. Милчо Василев.

 На 1 януари тази година предаването „Любопитно петолиние“, с което Томата срути желязната завеса за музиката, навърши 50 години. За цялостната си дейност в ефира на БНР Тома Спространов получи наградата „Сирак Скитник“. 

Той е носител и на отличията „Златен век“ на Министерството на културата и „Златен глас“ на фондация „Надежда Дженева“. Церемонията ще бъде предавана пряко в ефира на Радио Пловдив. 

В празничната вечер ще звучат изпълнения на Биг Бенд Пловдив, Едит Унджиян и Андреана Бакалова.Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38

"Добро утро, ден" с проф. д-р Костадин Кисьов

Времето оставя следи, които бъдещето може да разгадае. Езикът на този мълчалив диалог с миналото ни дава познания за света, в който живеем и за нас – хората на 21 в. с целия исторически товар на времето. Археолозите владеят този древен език. А директорът на Регионален археологически музей – Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов има 38 годишен опит в..

публикувано на 10.05.19 в 12:11

"Добро утро, Ден!" с проф. Мария Шнитер

В Светлата седмица в  „Добро утро, ден!“ гостува проф. д-р Мария Шнитер. Правнучката  на архитект Йосиф Шнитер - авторът на първия градоустройствен план на Пловдив,  е университетски преподавател, автор на книги и научни публикации в областта на Средновековието, религията и антропологията.  Започваме разговор в светлината на тази..

публикувано на 03.05.19 в 17:02

„Точно днес“ – за къщите, гостите и изкуството...

За гости ли са къщите за гости, които са изградени с европейско финансиране? Скандалът взе две оставки до момента, а следват ли още разкрития - по темата ще говорим с Асен Йорданов , основател и директор на сайта „Бивол“. Представяме гледната точка и на бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Ще чуете Слави Топалов..

публикувано на 02.05.19 в 16:54

Светъл Великден с „Шейкър“

„Сутринта на Великден, с новото утро, се раждат живота, любовта и надеждата.“ Великденските празници, са изпълнени с древни народни вярвания и традиции. Ще си говорим за великденските, обредни, хлябове в Родопите. Таня Марева, директор на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ Смолян, разказва. Родопа планина е специално място. Не..

обновено на 27.04.19 в 17:09