РЕКЛАМА

"Точно днес" - за протестиращите, "монтажистите" и пеещите дракони

| обновено на 06.11.17 в 08:10

Седмицата започва с протест. Хората, живеещи и работещи в архитектурния резерват „Старинен Пловдив“ са непреклонни срещу  новия пропускателен режим и настояват за отмяната му. Аргументите - той е несправедлив и обрича емблематичната зона и бизнеса в нея на геноцит. Какво още ще заявят протестиращите от сдружението,  чуйте от Михаил Миховски, който ще бъде  в уречения час  на мястото на събитието.

В променливия  климат  -  устойчиви нагласи  между власт и опозиция.

Управлението – в министерски дефицит, а БСП стартира диалози с „Воля“ и  с ДПС за вот на недоверие към  кабинета на Борисов. Последните  поемат  курс към демонтаж на националистите от  коалицията. За все по-трудно предсказуемото политическо „утре“ на страната в европейски контекст два месеца преди българското председателство – събеседник – политологът Стойчо Стойчев.

Държавата е в изключително добро състояние“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Превод на емоционалната теза на икономически език с въпроси да ръста на доходите    инвестициите и пазара на труда – икономическият анализатор от ИПИ Явор Алексиев.

В минутите за култура след 9ч. – чуйте авторката на книгата „Песента на динозаврите“ Величка Настрадинова преди представянето на фантастичния роман – диалог в културен център „Трак арт“.

В руслото сме на новата седмица ще  бъдем точно в 6 сутринта. 


Още от категорията

С пълните отличници „Точно днес“

Когато говорим за отличници във футбола - безапелационно първото място се отрежда на Христо Стоичков, който гостува на родния Пловдив точно днес за представянето на книгата си „Христо Стоичков. Историята”. А каква е тя? Акцентите ще чуем от Владимир Памуков , съавтор на книгата. Пловдивското утро на 13 декември ще се озари и от..

публикувано на 12.12.18 в 16:55

"Точно днес" - занаяти, туризъм, екология, съзнание

С празнична литургия, шествие  по улиците на Стария град и посвещаване в майсторско звание Регионален етнографски музей Пловдив и Занаятчийското  сдружение   ще отбележат традиционния Еснафски празник, отдаващ почит на един от знаковите светци – лечител на рани и закрилник на занаятчиите - Свети Спиридон. За посланията на занаятчийския ритуал от..

публикувано на 11.12.18 в 17:10

Заетост, конфликти и празници в "Ден след ден"

През следващите 3 месеца се увеличават нивата на заетост във всички 5 региона на страната, сочи обзорното изследване на МенпауърГруп (ManpowerGroup), публикувано днес. Най-силен се очаква пазарът на труда в Пловдив и областта. Повече информация очакваме от Мария Стоева , мениджър "Бизнес развитие" във фирмата.  Над 80 млн. лв. инвестира община..

публикувано на 11.12.18 в 14:00

Международния ден на планините и звездите в предаването „Вход свободен“

Великите неща се случват, когато се срещнат хората и планините. Това не става, докато се бутаме по улиците. В международния ден на планините, заедно с планинския водач Никола Игнатов се отправяме директно към върха. Срещата ни със звездите е с най-важното, оказва се, небесно тяло – Луната. Позиция и в личния ни хороскоп, определя емоциите..

обновено на 11.12.18 в 11:21

Елхи, илюзии и анализи „Точно днес“

Коледните елхи , както всеки декември, са в актуална зона. Тази сутрин не с полемика за изкуствени и естествени, а с информация за  елхите,  стопанисвани от горските стопанства  в четири области -  Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска, които ще грейнат коледно. Събеседник е Ботьо Арабаджиев директор на Южноцентрално държавно..

обновено на 11.12.18 в 07:11

Правосъдие и зимни приказки разчупват политиката в "Ден след ден"

Богатите се връщат в България! Така с намигване в социалната мрежа бе коментирането екстрадирането на семейство Баневи от Франция, вече сдобили се и с постоянен арест в родната ни страна. Тръгва ли правосъдието да раздава справедливост без оглед на раса, пол, занятие и финансова потенция, въпросът ще е към Радан Кънев – юрист, зам.-председател..

публикувано на 10.12.18 в 13:51

Пчели, лихви, слово и картини "Точно днес"

В понеделник сутринта от 6 до 9.30 часа говорм за -  протеста на пчлеларите, недоволни в  края на годината и протестиращи точно днес. Аргументите им ще чуем от Любомр Герев - зам. председател на дружество "Акация"  - обективна картина, тактика ли гаф е споделеното очакване  за вдигане на лихвите по кредитите догодина и за стагнация на икономиката...

публикувано на 09.12.18 в 17:01