РЕКЛАМА

Не всичко е любов „Точно днес“

И все пак – няма как да избягаме от темите за любовта и виното, но преди това ще питаме:

Какви мерки се предприемат в Пловдив за подобряване чистотата на въздуха в града. Часове преди общественото обсъждане по проект на Програмата за подобряване качеството на въздуха в Общината – интервю с Елена Найденова, главен експерт в Община Пловдив.

Възможно ли ускоряване на процеса по присъединяване на Западните Балкани към ЕС – темата е водеща и за предстоящата неформална среща на външните министри от ЕС- Ден преди нея ще говорим с Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

И още теми в утрото на 14 февруари:

Няма да пропуснем и Трифон Зарезан. Всички винарски изби днес организират ритуали по зарязване на лозята. За проблемите и перспективите пред бранша – интервю на Веселина Пеева с Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

А Галя Митева ще ни пренесе в Будапеща, където българската общност също отбелязва тази стара българска традиция – в 101 годишната българска църква там.

В море от любов, но на много по-голяма височина ще ни потопят инициативите в Смолян и областта, които са посветени на Деня на влюбените. Кореспондентката ни Радостина Чернокова ще ни разкаже как можем по атрактивен начин да кажем „Обичам те“ на връх Голям Перелик.

А кметицата на Момчиловци Сийка Суркова ще ни разкаже за любовната люлка, която очаква всички обичащи.

В рубриката "ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ"  Пламен Асенов разказва за ФРИДРИХ II ВЕЛИКИ.
Още от категорията

С настроение „Точно днес“ поглеждаме деня

Днес в Пловдив в рамките на „Типофест“ – единственият по рода си дизайн фестивал в България ще се проведе международна конференция с едни от най-известните дизайнери в страната и чужбина в областта на шрифта. Ще пристигнат специалисти от Берлин, Лондон, Москва, Копенхаген и Париж, които ще обсъдят последните тенденции в тази област...

публикувано на 25.05.18 в 16:54

Теми в "Ден след ден"

Европейската комисия обяви, че разследването и срещу „Газпром“ за предполагаема злоупотреба с господстващо положение ще приключи без глоба за компанията. Това става след като „Газпром“ се съгласява с промени в търговската си политика. Някои от клаузите в споразумението на практика са вече действащи. Как променя това споразумение отношенията на..

публикувано на 25.05.18 в 14:50

Етюдите на празника и "Точно днес" на 25 май

Не се гаси туй, що не гасне! И продължаваме в програмата - с духовност, още правила и ново изкуство. За наградите и успехите, за сгрешените граматически и политически задачи говорим по Радио Пловдив. Тръгваме от "Революция на тъгата" и четем заедно със Симеон Аспарухов списанието "Нова Асоциална Поезия".  Разговор и с  Иванка Киркова,  началник на..

публикувано на 24.05.18 в 15:47

"Ден след ден" - Аз, буки, веди, глаголи, добро, есть, жичье ...

Езикът е кодът за човешкото общуване. Той е инструмент за назоваване на света и на вътрешния, духовния свят. Словото е в нас и ние сме в словото. 24 май е празник, какъвто другите народи нямат – празник на буквите, на писмеността, просветата и културата. Това е специален ден за всеки българин, където и да се намира по света. Това е  най-българският..

публикувано на 24.05.18 в 14:47

24 май - Денят на България е днес!

Празникът на духовното просветление и националната ни идентичност! Празникът на  буквите – символи на Паметта и ключ към Всичко и навсякъде  извън  темелите на Времето. Словото е Вечността на красотата, а Знанието – чуден експлозив на Вяра. Поклон към Братята от Солун - покровителите на Европа, Поклон към просветителите и към..

публикувано на 23.05.18 в 16:52

"Ден след ден" на 23 май

Изпити, финанси, наука и изкуство – част от темите в двата часа на следобeдната програма. Нощни автобуси ще се движат по пет линии в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха актуализация на транспортната схема. С още новини от днешната сесия на местния парламент ще чуем Нели Бистрашка. Над 10 хил. ученици в Пловдив отново..

публикувано на 23.05.18 в 14:06

По кой път вървим "Точно днес"

Посоката на държавата, на бизнеса и на духа - по сложни лабиринти или след гумичката на молива, който някой друг държи Снимка на България на картата между Европа и Русия ще проявим с политолога Деян Кюранов. Производството на фъстъци в деня, когато му се устройства празник. До празник ли име е на производителите ще ни каже доц. Станислав Стаматов -..

публикувано на 22.05.18 в 18:15