РЕКЛАМА

Не всичко е любов „Точно днес“

И все пак – няма как да избягаме от темите за любовта и виното, но преди това ще питаме:

Какви мерки се предприемат в Пловдив за подобряване чистотата на въздуха в града. Часове преди общественото обсъждане по проект на Програмата за подобряване качеството на въздуха в Общината – интервю с Елена Найденова, главен експерт в Община Пловдив.

Възможно ли ускоряване на процеса по присъединяване на Западните Балкани към ЕС – темата е водеща и за предстоящата неформална среща на външните министри от ЕС- Ден преди нея ще говорим с Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

И още теми в утрото на 14 февруари:

Няма да пропуснем и Трифон Зарезан. Всички винарски изби днес организират ритуали по зарязване на лозята. За проблемите и перспективите пред бранша – интервю на Веселина Пеева с Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

А Галя Митева ще ни пренесе в Будапеща, където българската общност също отбелязва тази стара българска традиция – в 101 годишната българска църква там.

В море от любов, но на много по-голяма височина ще ни потопят инициативите в Смолян и областта, които са посветени на Деня на влюбените. Кореспондентката ни Радостина Чернокова ще ни разкаже как можем по атрактивен начин да кажем „Обичам те“ на връх Голям Перелик.

А кметицата на Момчиловци Сийка Суркова ще ни разкаже за любовната люлка, която очаква всички обичащи.

В рубриката "ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ"  Пламен Асенов разказва за ФРИДРИХ II ВЕЛИКИ.
Още от категорията

Записки и други сюжети от август „Точно днес“

Защо  продължава протеста в защита на АГ-отделението в болницата в Карлово . Казусът стигна до съдебни решения. Гледни точки на  Даниела Николова от РЗОК – Пловдив  и  д-р Христо Пелев управител на болницата. Изложбената зала на художниците на „Гладстон“ – нови апострофи . Разговор с арх. Петко Костадинов председател на Регионалната камара..

обновено на 14.08.18 в 09:21

Предаването "Точно днес" в понеделник

На 13 август говорим за вярата, следим протести у нас и в съседна Румъния, по следите сме на успеха на българска пиеса, която ще се играе в САЩ и се поздравяваме за началото на седмицата - кой с дясна, кой с лява ръка.... Последното е заради деня, който се оказа специално посветен на левичарите. С намигане към тях ще говорим с психиатъра д- р Веселин..

публикувано на 12.08.18 в 17:25

Петъчното утро с Радио Пловдив

Съществува риск Земята да се превърне в т.нар. от учените "горещ парник " и да се окаже в условия, при които средните температури в световен мащаб ще бъдат с 4-5 градуса Целзий по-високи от температурите в прединдустриалната епоха.  Определени места на Земята ще станат необитаеми, ако "парникът Земя" стане реалност, предупреждават още учените...

публикувано на 09.08.18 в 16:42

Сюжети от 9 август "Точно днес"

 „Нашият дом е България“ – едноименната фондация организира  най-голямото планинско хоро   на Седемте рилски езера    със седем ансамбъла от  седемте етнографски области на България.  Разговор с един от организаторите Славейко Стайков . Трябва ли    само лекари да се занимават с диетично хранене, което досега беше  о  включено в..

публикувано на 08.08.18 в 16:58

"Точно днес" - от дискусиите за градската среда до пътищата на изкуството

Пловдив - величествено древен, но и уникален по природни дадености. Пловдивчани – отговорно изискващи не само комфорт, но и красота и визия в градската среда. Властта –  диалогична и отворена за хубави идеи в създаването на възможни сънища наяве. И ако всичко казано дотук  е истина и има своята пресечна точка с желанията и  реалността,..

публикувано на 07.08.18 в 18:29

Утрото е сцена „Точно днес“

Повдигаме завесата и показваме на сцената главните герои - в иначе безметежното лято. Във времето от 7 до 9.30 часа ще чуете: БСП в шах след задържането на заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и последвалото му освобождаване. По темата говорим с Александър Симов, депутат от БСП. РазграничаваНЕ –..

обновено на 07.08.18 в 08:22

Добро утро в понеделник на 6 август

Новата седмица идва с лятно настроение и високи температури, а понеделникът носи знака на един от най-големите празници -Преображение Господне. В „Точно днес“ говорим за пловдивските тепата, пловдивското летище, за пловдивските  улици и маршрути и за правилата в здравеопазването, които би трябвало да ни направят по-здрави, или поне да ни..

публикувано на 05.08.18 в 17:41