РЕКЛАМА

Не всичко е любов „Точно днес“

И все пак – няма как да избягаме от темите за любовта и виното, но преди това ще питаме:

Какви мерки се предприемат в Пловдив за подобряване чистотата на въздуха в града. Часове преди общественото обсъждане по проект на Програмата за подобряване качеството на въздуха в Общината – интервю с Елена Найденова, главен експерт в Община Пловдив.

Възможно ли ускоряване на процеса по присъединяване на Западните Балкани към ЕС – темата е водеща и за предстоящата неформална среща на външните министри от ЕС- Ден преди нея ще говорим с Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

И още теми в утрото на 14 февруари:

Няма да пропуснем и Трифон Зарезан. Всички винарски изби днес организират ритуали по зарязване на лозята. За проблемите и перспективите пред бранша – интервю на Веселина Пеева с Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

А Галя Митева ще ни пренесе в Будапеща, където българската общност също отбелязва тази стара българска традиция – в 101 годишната българска църква там.

В море от любов, но на много по-голяма височина ще ни потопят инициативите в Смолян и областта, които са посветени на Деня на влюбените. Кореспондентката ни Радостина Чернокова ще ни разкаже как можем по атрактивен начин да кажем „Обичам те“ на връх Голям Перелик.

А кметицата на Момчиловци Сийка Суркова ще ни разкаже за любовната люлка, която очаква всички обичащи.

В рубриката "ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ"  Пламен Асенов разказва за ФРИДРИХ II ВЕЛИКИ.
Още от категорията

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с модерността на мига, така и с  отпечатъците на древни култури. С  изумителна повтаряемост грандиозните..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

"Ден след ден" за актуалното от деня

Темите в днешното издание на „Ден след ден“ по Радио Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов ще коментира последните скандали в коалицията „Обединени патриоти“, малко преди да участва в тържествата по повод Деня на парашутиста в 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Градът е домакин на форума „Индустрия 4.0“. За фактите и тенденциите..

публикувано на 17.10.18 в 13:56

"Точно днес" по стъпките на есента

Поставяме въпросителните за:  о сигурителен стаж, формули, изчисления и нови пенсии за всички, на чиято врата е дошла  заслужената  почивка.  Мненията на пловдивчани събра в анкета Антоанета Петричанска.  "Точно днес" говорим с Ася Гонева от КНСБ за бюджета на ДОО, за стопирането на нарастването на тежестта на годините осигурителен стаж, за старите..

публикувано на 16.10.18 в 16:31

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55

Теми за разговор "Точно днес"

За  пенсиите и това накъде ще вървят според Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване, за реконструкцията на стадион Пловдив - пак, за празника на ВВС , за книгите "Зелените очи на вятъра" и "Пътят на художниците - 2", туризма в Пловдив Със синдикалиста Ася Гонева, арх. Валентин Маринов, Рада Банялиева - директор на авиомузея в Крумово,..

обновено на 16.10.18 в 07:04

Нещата, които трябва да се случат „Ден след ден“

За последиците от взети решения и (не)предприети действия ще бъдат разговорите от 15 до 17 часа днес. Интересът ни е какво ще стане след референдума в Катуница срещу кариерата, след внесения вот на недоверие към правителството за здравеопазването, след поредната заявка за рестарт на реконструкцията на стадион „Пловдив“, след отказите на европейски..

публикувано на 15.10.18 в 14:29

„Точно днес“ - с ключ към новата седмица

Посрещаме новата седмица с актуалните въпроси и теми. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: ЗдравеопаНЕ – политически или професионален дебат за реформи? По темата ще чуете доктор Иван Маджаров , председател на БЛС. Политически сцени и казуси – интервю с политолога доцент Петър Чолаков . Ще има ли повече пари за регионите..

публикувано на 14.10.18 в 16:29