Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски метаморфози и амбиции „Точно днес“

Започваме с метаморфозите на Пловдив в периода 7-14 век. По темата очаквайте интервю на Веселина Пеева с доцент Камен Станев, историк и участник в редица археологически разкопки.

Продължаваме и с амбициите за нова концепция за развитие на Стария град. Първите стъпки за осъществяване на идеята за по-видим архитектурен резерват вече са факт. За тях ще ни разкаже Йордан Илиев, директор на „Старинен Пловдив“.

Поглед и към политическата сцена, където скандалите следват един след друг. Шефът на Здравната каса професор Камен Плочев засега запазва поста си, но същото не важи за Валери Жабянов от БСП, който беше освободен от заместник-председателското място в Народното събрание. Очакват ли ни още политически трусове – по темата говорим с доцент Борис Попиванов, политолог и преподавател в СУ "Климент Охридски".

А за възможната развръзка по здравния скандал ще говорим с доктор Калин Поповски, депутат от Обединени патриоти и член на парламентарната здравна комисия.

В утрото на 22 февруари питаме още – защо забуксува биологичното земеделие у нас и има ли перспектива? Въпросите отправяме към доктор Стоилко Апостолов, председател на Фондация за биологично земеделие "Биоселена".

В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Галя Митева с известния художник Ангел Гешев, който отбелязва 56-ти рожден ден с нова изложба "Символи".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

публикувано на 07.05.24 в 09:47

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55