РЕКЛАМА

С кафето "Точно днес"

В програмата ни от 7.00 до 9.30 часа няколко фокуса

За парите, Банковия съюз и еврозоната. Днес е денят "Х", в който ще стане ясно тръгваме ли по пътя към тях. Банкерът Левон Хамарцумян ще отговори на въпросите ни за ползите и евентуалните рискове. 

За въздуха и недоволството на хората от Белащица, посипани с праха на кариерите. Днес те отново протестират. Ще ги чуем малко след 8.00 часа.

За ремонтите на улици в Пловдив. Нови 3 са на ход. Кметът Иван Тотев ще чуете с плановете как ще се извършват и ... кога ще приключат.

За историята на йеромонах Григорий. Книга събира фактите от живота на тази интересна личност. С един от авторите на изданието - Зоя Начева ще я разкажем.

За туризма в Пловдив и предизвикателствата да се определят най- добрите услуги в туризма. Няколко часа преди връчването на наградите ще чуем директора на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев.


Още от категорията

Във фокуса на Играта "Точно днес"

Продължава  очакването. Не на Годо, а на новите министри . Ще има ли. Кои точно ? С Указ или без ? По този разточен сюжет и за някои други особености на политическия пейзаж е разговорът с политолога Иво Инджов. За разделното събиране на отпадъците . Неглижирането на темата и  първите стъпки  в пловдивския квартал Коматево, който участва в..

публикувано на 18.09.18 в 16:50

"Ден след ден" на 18 септември

Вторник следобед говорим за очакваните министерски рокади, за президентския указ и темата за съгласуването на оставката на главния секретар на МВР, за бъдещето на летище Пловдив, за градска инфраструктура и детските заведения, за АГ-отделението на болницата в Карлово и за новите археологически находки на Голямата базилика. Наши събеседници..

публикувано на 18.09.18 в 14:18

"Точно днес" - на сцената и зад нея

Коалиционният съвет номинира за министър на транспорта юриста Росен Желязков, главен секретар на МС в първия кабинет на Борисов, впоследствие шеф на електронното управление, председател на Комисията по далекосъобщения. Решението взе „стеснен“ състав на Коалиционния съвет. Президентски указ все още няма, но затова пък и първият учебен ден бе..

обновено на 18.09.18 в 06:20

Училище любимо „Ден след ден“

Който се учи, той ще сполучи. Такава е всеобщата нагласа на българите през Възраждането, когато предците ни са изпращали  децата  си със заръката  даскалът да ги направи човеци . Но и с убеждението, че това ще се случи, няма как да не стане. В днешно време я няма вярата, че учителите държат ключа на бъдещето на страната ни. А демографската..

публикувано на 17.09.18 в 14:51

„Точно днес“ – с вяра, надежда и любов

Нова учебна година, нов късмет и нови надежди за успех. Часове преди официалния й старт в българските училища – поглеждаме с вяра, надежда и любов.Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Предизвикателства, нови моменти и възможности в образователната система – разговор с Деница Сачева , заместник-министър на образованието. Първи..

публикувано на 16.09.18 в 16:15

На кръстопът в “Ден след ден“

Ще намерят ли вярната посока управляващите? Затишие пред буря ли е случващото се в държавата или бурята ще е в чаша вода? Какво ще променят приетите днес от НС промени в Закона за пътищата, с които се изменя Законът за автомобилните превози? Коланите в автобусите ще спрат ли катастрофите и жертвите по пътя? Ще имат ли нормален път хората от селата..

обновено на 14.09.18 в 14:56

Кръстовден, политически, училищни и финансови лабиринти

С премиерския анонс, че 10%-то увеличение на заплатите ще засегне всички работещи в бюджетната администрация и последвало уточнение от финансовия министър, че аргумент за нарастване на доходите дава Законът за публичните финанси, тази седмица стартира  дебат,  в чийто дебри разчитаме и някои трудни въпроси. Сред тях:  по-богати или по-неравни..

публикувано на 13.09.18 в 17:25