Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионките от Марица с второ ново попълнение

Марица (Пловдив) се подсили с второ чуждестранно попълнение за предстоящия сезон. 23-годишният диагонал Алекзандра Холстън, играла и в националния отбор на САЩ, подписа договор за една година и ще помага на Жълто-сините в битките от Шампионската лига и Националната волейбола лига.


Новата състезателка на Марица започва кариерата си в ученическите първенства на родния си щат Мериленд. По-късно 188-сантиметровата волейболистка играе в университетското първенство на САЩ с отбора на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), като през сезон 2014 е избрана за Волейболистка на годината в Югоизточната конференция.

През 2016 година Алекс Холстън е повикана в женския национален отбор на САЩ, с който печели бронз от турнира за Панамериканската купа.

През миналия сезон тя дебютира в професионалния волейбол, след като е привлечена от шампиона на Полша – Хемик (ПолицеНВ). Освен че става първенец на страната, тя играе и в срещите от Шампионската лига. За една от тях Алекс посещава и Пловдив и допринася 12 точки за победата на Хемик с 3:2 гейма над Марица в зала Колодрума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23
Мамин Санянг

Минал през "Байерн" започна проби в "Локомотив"

Футболистът Мамин Санянг започна официално пробен период в "Локомотив" (Пловдив). Играчът ще тренира с “черно-белите” до края на седмицата. Мамин Санянг е роден на 06.02.2003 г.одина в Гамбия, но притежава и немски паспорт. В момента е собственост на "Хановер" 96 и се състезава в дублиращия отбор на хановерци. Мамин Санянг играе основно като дясно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49