БГ Коледа дойде в отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българската Коледа“ утразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров подчерта, че той е жизнено необходим за работата на Отделението по неонатология, тъй като с него се проследява състоянието на деца, които имат проблеми с нервната система.

Първо искам да благодаря на „Българската Коледа“, че имахме възможност и тази година нашата болница да се включи в раздаването на тези придобивки. Нашата болница получи ехографски апарат за отделението по неонатология, който е на стойност около 55 000 лева. Той подпомага дейността в самото отделение, когато има нужда да се гледат деца с проблеми в нервната система. Тази апаратура е абсолютно необходима за правилната, точна и навременно поставена диагноза, ако има съмнения и подозрения за някаква аномалия в мозъчна дейност, за да може по най-бързия начин да се вземат адекватни мерки.Това е един огромен жест, с който се подпомагат болниците с жизнено важна за тях апаратура и техника, категоричен е доктор Аргиров.

Дарението от „Българската Коледа“ идва точно навреме, тъй като то заменя амортизирания апарат, с който до този момент е работила отделението по неонатология, обясни доктор Аргир Аргиров.

Решението да кандидатстваме за този апарат беше взето, тъй като наличния е доста остарял и е със занижени показатели. Безкрайно сме благодарни на „Българската Коледа“ и на всички дарители за предоставения нов апарат. Колегите от Отделението по неонатология ще преценяват кои деца ще бъдат преглеждани чрез него, обясни директорът на университетската болница, който уточни, че през в отделението годишно се раждат около 1500 деца.

От ръководството на лечебното заведение са категорични, че болницата ще кандидатства с проект и следващата година.

Твърдо сме решили да кандидатстваме, защото не само отделението по неонатология, но и детското отделение има нужда от обновяване на апаратурата, подчерта доктор Аргиров.

Той е убеден, че „Българската Коледа“ е една инициатива, която е необходима не само за болниците, но и за цялото общество.

Българската Коледа изиграва и друга положителна роля, а именно – възпитава хората към доброта, да се събуди тяхното чувство за помощ и състрадание, категоричен е той. 


Галерия

Още от категорията

Доверието в изборния процес е накърнено

Асоциация „Прозрачност без граници“ не одобрява направените промени в Избирателния кодекс – заяви в интервю за Радио Пловдив програмният директор на организацията Ваня Нушева. „Да, ние искаме да ограничим завинаги купуването на гласове и контролирания вот, но новите промени не са в тази насока“ – заяви Нушева. „Дадохме ясен знак, че сме за..

публикувано на 15.02.19 в 16:06

Отпадането на преференциите е удар върху демокрацията

С новоприетите промени в Избирателния кодекс на практика се отменят преференциите, защото ако за една преференция са нужни 130 000 гласа, те стават неработещи. Това е удар върху демокрацията в България, коментира в интервю за Радио Пловдив депутатът от "БСП за България" Явор Божанков. Той припомни процедурата - до полунощ в сряда заседава извънредната..

публикувано на 15.02.19 в 15:48

Ако преференциите бяха по- високи, нямаше да съм депутат

Бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски на два пъти използва преференциалния вот в своя полза. Първият път стана общински съветник, а при втория - депутат от ГЕРБ. На последните парламентарни избори той бе поставен на неизбираемото 11-то  място в пловдивската листа на ГЕРБ, но чрез преференциите стигна едно от първите места с над 4 800..

обновено на 15.02.19 в 15:21

Всичко, което Русия прави у нас се гледа със затворени очи

В България има структури, които продължават да вършат работа а Русия- каза Алекс Алексиев в коментар на двата сюжета, които показват съмнения за ефективността на родните ни служби за сигурност. Става дума за венецуелските преводи в българска банка и случаят с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, който се определя като свързан с отравянето на руския..

обновено на 15.02.19 в 15:20

Изолацията е сигурният начин за ограничаване на морбили

След диагностицираните 17 случая на морбили в Благоевградско и спомените на Пловдив за взрива на заболяването в Пловдив през 2017 година разговаряме с проф. Йорданка Стоилова, преподавател в МУ - Пловдив и национален консултант по епидемиология. Според нея заразата сега е дошла отвън, най- вероятно от Македония, където има епидемия на заболяването...

обновено на 15.02.19 в 15:20