Приоритети и непостижимост „Точно днес“

| обновено на 11.02.19 в 17:01

Подчинени на диктата на ежедневното и насъщното, в изследване и преследване на сделки и кроежи, все-по ускорено, все по-шумно, и по агресивно, до арогантност и замитане  под килима,  забравяме, или не искаме, или оставяме на някой друг да носи паметта за големите личности.  Дали и да ги припознава и  приема за герои  и на нашето време ????

 С Дора Чаушева директор на Националния музей „Васил Левски“ ще говорим за  сборника „Карлово – късчета история“, посветен на първия уредник на музея на Васил Левски  в Карлово  Никола Славчев. Събитието е в програмата за отбелязването 146-та годишнина от гибелта на Апостола.  

Точно днес ни очаква среща с  „ Алексис Зорбас”. И с „Рапорт пред Ел Греко“  и  с „И последното изкушение“, и почти всички книги на големия Казандзакис в превод на Георги Куфов. Представя ги  в литературен салон „Spirt & Spirit“  в клуб „Петното“  синът на преводача - Христо Куфов.

Още в „Точно днес“:

Колко  и  с какви специалности ще бъдат училищните паралелки в Пловдив и областта – т.н. план прием след 7 клас. Предложенията  се обсъждат на първо заседание в Областния съвет за развитие за 2019 г.  Репортаж на Живка Танчева.

Сюжетът с т.н. циганска тема   и други  вариации в  предизборен  контекст. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Графично и живописно  с митологична вечност, акрилен Ездач и ювелирен екслибрис. Юлиан Йорданов  за изложбата си в галерия „Възраждане“.  

Точно днес“. Вторник 12 февруари. От 6 до 9.30


Още от категорията

Закуска в леглото с "Шейкър"

В края на Февруари сме и мислите ни съвсем логично и нетърпеливо ни водят към пролетното настроение! Обещаваме  ви свежест и  добро настроение! Неделя е, каним ви на закуска в леглото! В неделното утро мислим здравословно - в "Мултивитамин" ще ви предложим няколко съвсем достъпни трика, за да укрепите здравето си в края на зимата...

обновено на 23.02.19 в 17:03

Андреа Бочели и 2Cellos в "Звукът на киното"

"Звукът на киното" тази събота ще ви предложи среща и с любими песни от филми на „Уолт Дисни Студиос".  В подборката JAZZ LOVES DISNEY - 2 ще чуете песни от филми като "Красавицата и звяра", "Малката русалка" и "Пепеляшка". Освен JAZZ LOVES DISNEY - 2 ще прозвучат и филмови теми в изпълнение на Андреа Бочели, а часът за филмова музика ще завърши с..

обновено на 22.02.19 в 16:58

Зимна пролет "Ден след ден"

Над 150 кметове от цялата страна и министърът на образованието Красимир Вълчев обсъждат предизвикателствата пред образованието и ролята на местните власти в него. Форумът, който се провежда в курорта Пампорово, има амбициозната цел да представи нов образователен модел, основаващ се на партньорството между образованието, бизнеса и местната власт. Кои са..

публикувано на 22.02.19 в 14:44

Що е то „възпитано дете до неделя” – във „Вход свободен”

И този петък във „Вход свободен” няма да изневеряваме на традициите, защото те са това, което са! Ще търсим нашите „Рицар” или „Дулсинея” на деня във времето на добре познатата Ви вече игра „Рицарски турнир”.  Всички заедно ще отидем „На кино” и ще се заливаме от смях с Жоро Пеев и неговия „Виц на деня”. А за десерт сме Ви приготвили..

публикувано на 21.02.19 в 23:16

Какво гледаме и виждаме "Точно днес"

Социологът Кънчо Стойчев ще коментира, как се отразяват скандалите формирани от родните политици на нагласата на избирателите. Още за избора на нов състав на ЦИК и промените за предложения  на членовете. Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България ще представи позицията си за ТЕЛК решенията и преосмисляне на Наредбата за..

публикувано на 21.02.19 в 16:27