Приоритети и непостижимост „Точно днес“

| обновено на 11.02.19 в 17:01

Подчинени на диктата на ежедневното и насъщното, в изследване и преследване на сделки и кроежи, все-по ускорено, все по-шумно, и по агресивно, до арогантност и замитане  под килима,  забравяме, или не искаме, или оставяме на някой друг да носи паметта за големите личности.  Дали и да ги припознава и  приема за герои  и на нашето време ????

 С Дора Чаушева директор на Националния музей „Васил Левски“ ще говорим за  сборника „Карлово – късчета история“, посветен на първия уредник на музея на Васил Левски  в Карлово  Никола Славчев. Събитието е в програмата за отбелязването 146-та годишнина от гибелта на Апостола.  

Точно днес ни очаква среща с  „ Алексис Зорбас”. И с „Рапорт пред Ел Греко“  и  с „И последното изкушение“, и почти всички книги на големия Казандзакис в превод на Георги Куфов. Представя ги  в литературен салон „Spirt & Spirit“  в клуб „Петното“  синът на преводача - Христо Куфов.

Още в „Точно днес“:

Колко  и  с какви специалности ще бъдат училищните паралелки в Пловдив и областта – т.н. план прием след 7 клас. Предложенията  се обсъждат на първо заседание в Областния съвет за развитие за 2019 г.  Репортаж на Живка Танчева.

Сюжетът с т.н. циганска тема   и други  вариации в  предизборен  контекст. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Графично и живописно  с митологична вечност, акрилен Ездач и ювелирен екслибрис. Юлиан Йорданов  за изложбата си в галерия „Възраждане“.  

Точно днес“. Вторник 12 февруари. От 6 до 9.30


Още от категорията

Библейски и съвременни тайни и страсти "Точно днес"

На Велики четвъртък   по изгрев слънце отиваме  в работилничката " Аз боядисвам великденско яйце " в Стария град, в която деца ще правят този символен ритуал заедно с Галина Петрова в разговор на Живка Танчева.  И ще тръгнем по пътя към Неговите страдания - към  Тайната вечеря и Юда . Някога... И днес. Интервю с професор д-р Георги Каприев специалист..

публикувано на 24.04.19 в 17:04

"Звукът на киното" носи "Страстите Христови"

В седмицата на Христовото страдание, човешкото съмнение и божието Възкресение "Звукът на киното" ще представи музиката от изключителния филм на Мел Гибсън "Страстите Христови"/The Passion of the Christ . Слушайте в петък от 15.00 и в събота от 8.00 часа Филмът художествено пресъздава събитията предшестващи Христовото разпятие в Юдея през 30..

обновено на 24.04.19 в 16:59

"Ден след ден" на Велика сряда

Пореден епизод на скандала „Апартаментгейт“, който тръгна от разкритията за имотите на Цветан Цветанов и редица политици, мина през оставки и прерасна в „Терасагейт“. От вчера и вицепремиерът Красимир Каракачанов е „на мушката“ заради евтин мезонет и недекларирана тераса към жилището си, а семейството на водача на евролистата на БСП Елена Йончева е..

публикувано на 24.04.19 в 13:51

Стартерс и четирите точки на баланс във „Вход свободен“

Днес e Международният ден на младежката солидарност.  Таня Лазарова ни среща с Вера Михайлова от НАРД, която ще ни разкаже за техния най-нов проект „Стартерс“ – младежка социална зона. Велина Аргирова, дългогодишен доброволец на НАРД, разказва за част от този проект, наречен „Изяж принцесата“. Психотелесният психотерапевт Кремена Станилова..

публикувано на 23.04.19 в 22:00

Страсти и числа "Точно днес" на 24 април

Велика сряда с духовните измерения на календара дописваме с делничните теми от Пловдив и региона: Акцент към призива на Асоциацията на земеделските производители в България: Да посрещнем Великден с български продукти!  И  разговор за качеството на нашите яйца, агнешко месо, козунаци, плодове и зеленчуци с Венцислав Върбанов , председател на АЗПБ...

публикувано на 23.04.19 в 16:16