Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" е 13 март, сряда!

Снимка: People of Plovdiv

Без доза фатализъм поглеждаме към темите и събеседниците от 6.00 до 9.30 часа.

"Добро утро, ден!" е с икономиста Георги Стоев, който на 13-ти говори за случайностите и за будилника, който при него е излишен.

Във "Великите европейци"  - Пламен Асенов поставя точка на интересния разказ за Салвадор Дали и Гала.

"Чуй Европа" с Неда Велкова разказва какво са успели да защитят в този си мандат евродепутатите на БСП.

И още от темите: 

Покана за "София филм фест в Пловдив", който започва от днес, както и за образователния форум в София "Образование без граници", научаваме най-любопитните акценти от кариерното изложение от организатора Спас Андреев

Народният представител Павел Шопов от Атака казва дали е възможно да се стигне до отменяне на спорния текст от първото гласуване на Законопроекта  за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, който предвижда опростяване на данъчни задължения на вероизповедания. 

Заместник - министърът на културата Амелия Гешева по казуса "Дом за Пловдивската опера" - интервю на Веселина Пеева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

Ведър следобед днес с "Вход свободен"

Днес Ви отвеждаме в родопския град Чепеларе, който за 13-а поредна година ще бъде домакин на празник на хората "Веселие". На 11 май в събота, н ад 350 души от клубове по народни танци от цялата страна се събират, за да участват в невероятната инициатива , превърнала се в дългогодишна традиция за града. Събитието се осъществява с подкрепата на Община..

публикувано на 09.05.24 в 09:30

На 9 май в предаването "Точно днес" да поговорим за...

За здравето и мерките срещу разпространението на коклюш, за предстоящите предизвикателства пред участниците в изборите, за деня на Европа, за мечтите на младите, които ще гласуват за първи път, за поезията... Слушайте ни от 6.00 до до 9.30, за да чуете - д-р Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив с последна..

публикувано на 08.05.24 в 16:24

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.   В едно изречение те звучат така – кампании,  избори и нови тапи в Пловдив, защото за цял месец от днес се затваря за движение бул. "Хаджи Димитър".  8-ми май е Международният ден на..

публикувано на 08.05.24 в 14:40