"Вход Свободен" - пловдивски жаргон и българо-румънски дружби

Подготовката за края на работната седмица започваме от днес! Това , в последните месеци налагаме като традиция във „Вход свободен“, а целта е да сведем до минимум стреса и напрежението. Насочвайки мислите си към почивните дни, днес по-рано от обичайното ни помага чисто психологически да удължим момента на приятното очакване, който вече доказано увеличава усещането за щастие! Тази формула винаги се е радвала на особен успех в Пловдив. Да бъдем по-айляк...

Жаргонът успешно влиза и в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, част от която е АЙЛЯК ПАРАД -  общностен арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура“. Ще ви разкажем!

Театър А‘Парт празнува своя 34 рожден ден с богата програма през цялата седмица и с очаквана премиера на пиесата „Синьо Хергеле” от Валериу Бутулеску. Подробности за премиерата и за цялата програма, от  режисьора и актьор  Сашо Петков – художествен ръководител на Театър А‘Парт.

Традиционно обръщаме внимание на екологичната обстановка в „Еко аларма“ , а „Предразсъдъци и следразсъдъци“ бори негативите във въздуха!

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Фестивал и забавно решаване на проблеми във „Вход свободен“

Днес говорим за Фестивал „Процес- Пространство“ и неговото 29-то издание, което се провежда в Пловдив. Пенка Минчева, част от екипа на организаторите, разказва. Фестивалът е с крайна точка 31 май и финална изложба в галерия „Резонанс“. Рубриката „Орисници“, с поредното си издание, очаква своя старт.  Психологът Даниел Троев, ще ни каже..

обновено на 20.05.19 в 10:32

"Точно днес"- за поредицата към успеха

Да, за успеха ще говорим в това издание на програма "Точно днес": - на преброителите за евровота и на нас като избиратели ще разчитаме за успеха на партиите и кандидатите с достойни програми - каква е организацията в 16-та РИК казва председателят Илиян Иванов ; - за целогодишната работа на преподавателите и за знанията на зрелостниците говорим с..

обновено на 19.05.19 в 16:59

Светозар Гледачев за актуалната финансова диагноза

Днес в Клуб "Неделя" най- интересният писател  сред икономистите и най- добър икономист сред писателите - Светозар Гледачев ще ни осветли за новините и промените в световния финансов климат и тяхното влияние върху нашата малка страна. Неизбежна ли е предсказваната нова световна криза и вижда ли се светлина в края на тунела? Всичко това в неповторимия му..

публикувано на 19.05.19 в 12:10

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал..

обновено на 19.05.19 в 10:09

Истини и митове за глутена в "Шейкър"

Предстои ни едно истински топло утро! Все още не използваме думата горещо, може би защото във втората половина на май топлината тази година,  ни липсва! Надяваме се промяната, която забелязваме от ден-два, да бъде трайна и продължителна! С настъпване на горещените обаче, задължително изникват въпроси, размишления и обещания, за промяна в..

публикувано на 18.05.19 в 18:43