"Вход Свободен" - пловдивски жаргон и българо-румънски дружби

Подготовката за края на работната седмица започваме от днес! Това , в последните месеци налагаме като традиция във „Вход свободен“, а целта е да сведем до минимум стреса и напрежението. Насочвайки мислите си към почивните дни, днес по-рано от обичайното ни помага чисто психологически да удължим момента на приятното очакване, който вече доказано увеличава усещането за щастие! Тази формула винаги се е радвала на особен успех в Пловдив. Да бъдем по-айляк...

Жаргонът успешно влиза и в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, част от която е АЙЛЯК ПАРАД -  общностен арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура“. Ще ви разкажем!

Театър А‘Парт празнува своя 34 рожден ден с богата програма през цялата седмица и с очаквана премиера на пиесата „Синьо Хергеле” от Валериу Бутулеску. Подробности за премиерата и за цялата програма, от  режисьора и актьор  Сашо Петков – художествен ръководител на Театър А‘Парт.

Традиционно обръщаме внимание на екологичната обстановка в „Еко аларма“ , а „Предразсъдъци и следразсъдъци“ бори негативите във въздуха!

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Към гребена на вълната „Ден след ден“

Как ще е подредена листата кандидати за общински съветници на ГЕРБ за Пловдив?  Решението ще вземе Изпълнителната комисия на партията довечера. Часове преди това областният председател на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев огласи предложените кандидати. Сред тях от гражданската квота е и известният пловдивски уролог проф. Димитър Шишков , бивш..

публикувано на 18.09.19 в 14:56

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му е изграден по..

обновено на 18.09.19 в 14:00

Полет на пеперуди и йога вибрации във "Вход свободен"

Преполовяваме работната седмица все така фокусирани в успешното довеждане до нейния завършек!  Как се отнасяме към заобикалящата ни среда, как се отнасяме към вътрешния си свят? Обръщаме ли достатъчно внимание на сетивата си , чуваме ли гласа на интуицията или попадаме в заглушеното пространство от стрес и перманентна липса на време?! В помощ..

обновено на 18.09.19 в 10:31

В спиралата на събитията „Точно днес“

Националният статистически институт публикува данните за второто тримесечие. Обръщаме внимание на Брутния вътрешен продукт, инфлацията и безработицата. Как се движи графиката в сравнение с миналата година? Добрите новини, дали винаги са добри? Ползваме ли розови очила? Отговорите са от Георги Ганев, анализатор от Центъра за либерални стратегии...

публикувано на 17.09.19 в 16:53

Теми в "Ден след ден"

Основен виновник за безпрецедентното петчасово спиране на излъчването на програма „Хоризонт“ на БНР на 13 септември се оказа техническият директор Пламен Костов. Това е резултатът от разпоредената от главния прокурор проверка, според която не е имало технически проблем, който да оправдае спирането. Припомням, инцидентното спиране дойде след..

публикувано на 17.09.19 в 14:56