Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново. 

Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им. 

Очаква се в законосъобразния едномесечен срок съдия Любомира Несторова да обяви решението си по делото.

Съдът даде ход и на две от делата срещу спирането на ток и вода и забраната да се ползват два имота във Войводиново, заведени от Васил Василев и Анка Пакетова. 

Съдия Несторова прие писмата от ВиК, ЕВН, Агенцията за социално подпомагане и община „Марица“ по делата и постанови, че трябва да се изготвят съдебно-технически експертизи за търпимостта на постройките. И двете дела бяха отложени за 22 май.

Утре предстои още ново заседание по делото на ромката Иванка Ангелова от Войводиново срещу събарянето на незаконната й къща. 

Общо 55 са делата, заведени от роми от селото – за събарянето на незаконни постройки, за премахването на опасни сгради, както и срещу действията на кмета на Войводиново Димитър Тосев и началника на РУ – Труд Александър Дайлянов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подменят оградните пана на бул. "Цар Борис III Обединител"

От днес започва подмяната и поставянето на нови оградни пана по булевард „Цар Борис Трети Обединител“, което ще се извършва след час пик сутринта.  Днес и утре ще се премахват старите съоръжения, а в събота и в неделя ще се поставят новите пана. За регулиране на движението се разчита на съдействието на „Пътна полиция“, но и шофьорите трябва да..

публикувано на 09.05.24 в 06:38

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

публикувано на 09.05.24 в 06:32

Прокуратурата разследва катастрофата в Сопот

Районната прокуратура в Пловдив разследва случая за катастрофата с пострадалото 15-годишно момиче в Сопот. Момичето беше ударено във вторник сутринта от 18-годишна, взела книжка преди месец.  18-годишна прегази ученичка в Сопот Шофьорката не e употребила алкохол и наркотици.  Прегазеното момиче е в болница, предстоят й операции...

публикувано на 08.05.24 в 16:52

Затвориха изненадващо бул. „Хаджи Димитър” за месец

Затварянето на пловдивския булевард от днес до 8 юни се налага, за да бъде довършена така наречената шахта, която всъщност се оказа причината да не може все още да се отвори за движение подлеза „Модър-Царевец“. Затварянето на булеварда, което не бе оповестено предварително, обаче затрудни придвижването на граждани, особено с градския..

обновено на 08.05.24 в 16:06

Имунизират по желание бременните жени срещу коклюш

От 9 май 2024 г. до 31 юли 2024 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на коклюш, гласи заповед на министъра на здравеопазването.  Мерките предвиждат регионалните здравни инспекции, сред които и РЗИ Пловдив, да организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни..

публикувано на 08.05.24 в 16:04