Революционно хранене и скаутски игри във „Вход свободен“

| обновено на 16.05.19 в 09:55

На 16 май отбелязваме световния ден на истинската храна, популярен още като ден на революцията в храненето. Той се отбелязва по инициатива на известния готвач Джейми Оливър. Целта е да се подпомогне образованието на деца и възрастни за храната, с цел подобряване здравето, живота и бъдещето на хората по света. За този ден, Таня Лазарова разговаря със Станка Стоянова, член на Управителния съвет на фондация „За храната“, основен организатор и сподвижник на идеята за революционното хранене у нас.

В неделя стартира и третото издание на фестивала „Здравей, Армения“. Радио Пловдив е медиен партньор на събитието. Стартът е от 11 часа в Цар Симеоновата градина, със скаутски игри. За събитието разказват Мариам Гарабедян председател на фондация „Аракс“ и скаутите Аида Йозгатлиян и Варта Ехигян.

В рубриката „Артист на седмицата“, Дарина Иванова ни представя кларинетиста Недялко Петков.

Очаквайте и любопитния коментар на Жоро Пеев, в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“.

Заедно сме, след новините в 12.
Още от категорията

„Точно днес“ – за белите хакери, политическите битки и арт закачките

Битката за кмет на Пловдив на предстоящите избори очевидно ще бъде истинско предизвикателство за основните политически партии. Част от играчите вече са ясни, предстои да разберем най-важната номинация – тази на ГЕРБ. На какво ще заложи партията на Бойко Борисов и какви шансове имат другите партии – темата ще коментираме с Първан Симеонов от „Галъп..

публикувано на 23.07.19 в 16:55

Политически страсти и екотревоги в "Ден след ден"

Въпреки че е лято, политическите страсти продължават да се нажежават с наближаването на местните избори през октомври.  Днес ВМРО обяви, че номинира за кмет на Пловдив бившия градоначалник и сегашен депутат от НФСБ Славчо Атанасов . В интервю за Радио Пловдив той заяви, че приема номинацията, а сегашният кмет Иван Тотев от ГЕРБ, който вчера..

публикувано на 23.07.19 в 14:40

Жега, екология и изкуство във "Вход свободен"

Бягаме от жегите, потапяйки се в размисли за настояще и бъдеще. Оправданието, че е топло, защото е юли, успокоява само малка част от съвестта ни, засегната от промените, които причиняваме на Земята като човеци. В „Еко аларма“ ще ви разкажем за Фукушима, осем години по-късно, погледната през погледа на фотографа Грег МакНевин. Групова изложба..

обновено на 23.07.19 в 09:32

Пловдивският политичеки пъзел "Точно днес"

Иван Тотев освободи позицията на кандидат за кмет на Пловдив. Освободи я след 12 години в местната власт с мотив, че вече е прегрял. Реши да бяга пред събитията. След няколкократното посочване с пръст от страна на Бойко Борисов той на практика се освободи от конфуза да иска, но да не бъде посочен за трети мандат. Вероятно с решението да се оттегли..

публикувано на 22.07.19 в 17:05

За личните и политически избори "Ден след ден"

Седмицата започва с политическа новина и пловдивски акцент : Кметът Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандант. Това съобщи лично той и така  постави първото парченце от пъзелът на номинациите в Пловдив за местната власт. Какво каза градоначалникът ще чуете още в първия час на програма „Ден след ден“. Случайно или не, решението му..

публикувано на 22.07.19 в 14:39