Революционно хранене и скаутски игри във „Вход свободен“

| обновено на 16.05.19 в 09:55

На 16 май отбелязваме световния ден на истинската храна, популярен още като ден на революцията в храненето. Той се отбелязва по инициатива на известния готвач Джейми Оливър. Целта е да се подпомогне образованието на деца и възрастни за храната, с цел подобряване здравето, живота и бъдещето на хората по света. За този ден, Таня Лазарова разговаря със Станка Стоянова, член на Управителния съвет на фондация „За храната“, основен организатор и сподвижник на идеята за революционното хранене у нас.

В неделя стартира и третото издание на фестивала „Здравей, Армения“. Радио Пловдив е медиен партньор на събитието. Стартът е от 11 часа в Цар Симеоновата градина, със скаутски игри. За събитието разказват Мариам Гарабедян председател на фондация „Аракс“ и скаутите Аида Йозгатлиян и Варта Ехигян.

В рубриката „Артист на седмицата“, Дарина Иванова ни представя кларинетиста Недялко Петков.

Очаквайте и любопитния коментар на Жоро Пеев, в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“.

Заедно сме, след новините в 12.
Още от категорията

Светозар Гледачев за актуалната финансова диагноза

Днес в Клуб "Неделя" най- интересният писател  сред икономистите и най- добър икономист сред писателите - Светозар Гледачев ще ни осветли за новините и промените в световния финансов климат и тяхното влияние върху нашата малка страна. Неизбежна ли е предсказваната нова световна криза и вижда ли се светлина в края на тунела? Всичко това в неповторимия му..

публикувано на 19.05.19 в 12:10

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал..

обновено на 19.05.19 в 10:09

Истини и митове за глутена в "Шейкър"

Предстои ни едно истински топло утро! Все още не използваме думата горещо, може би защото във втората половина на май топлината тази година,  ни липсва! Надяваме се промяната, която забелязваме от ден-два, да бъде трайна и продължителна! С настъпване на горещените обаче, задължително изникват въпроси, размишления и обещания, за промяна в..

публикувано на 18.05.19 в 18:43

Постурология и морално реконструиране в „Шейкър“

Неделята е време за тотален релакс и приятни занимания. Тази неделя, психологът Емилия Крушков ще ни разкаже за МRT подхода – подход за морално реконструиране. Нов метод за България. Със стоматолога и постуролог д-р Веска Василева, ще коментираме науката постурология. Малко позната у нас, но с 30 годишно приложение в САЩ и добре..

обновено на 18.05.19 в 17:38

Парите и щетите „Ден след ден“

За каквото и да говорим днес все ще опираме до сметки. В Карловско калкулират загубите от вчерашната градушка, „побелила“ ниви и градини – колко? Аутсорсинг бизнесът отчете в Пловдив пореден ръст, но си търси кадри. Защо ли? Строителен предприемач се оплака, че протести срещу застрояване на парково пространство, този път на бул...

публикувано на 17.05.19 в 14:29