Визии за фойерверки и чудовища „Точно днес“

Пловдивска е  Националната футболна купа на България ! Зашеметяващо дерби !  И след стадиона – продължението  тази сутрин ! Чуйте колеги и фенове на двата пловдивски отбора „Ботев“ и „Локомотив“ и кметъ Иван Тотев !

А ако само преминавате покрай тази футболна емоция, но имате нужда от друга, осигурена е  среща с „Чудовището“. Писателят Владимир Зарев идва с този нов свой роман в Пловдив. И ще каже  кое е „Чудовището“ преди срещата с него в книжараница „Хермес“ Централ.

И още от деня:

Изборът на нов главен прокурор и  започналата/незатихваща канонада по въпроса във и извън т.н. правен мир. Коментар на журналиста от вестник Дневеник Петя Владимирова.

70 майстори от над 20 занаята от Франция, Русия, Белорус и България  се представят в Пролетния панаир на занаятите  в Пловдив.  Вижте ги до неделя на Малката главна и улица „Стръмна“ и чуйте в репортажа на Иванка Петкова.

В къща „Стамболян“ в Стария град ви очакват изложбите на Моника Кънева, Теодора Стоилова и Цветелина Баташка от Нацоналната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, с които ви среща Живка Танчева.

В Културен център Тракарт поетичните „Детайли“ на Ива Спиридонова ще се извайват с музика и фотография.

Рубриката „Добро утро, ден“  е с  д-р Георги Кръстев.

„Точно днес“. Четвъртък 16 май. От 6 до 9.30


Още от категорията

Изложбата „Терминал“ във „Вход свободен“

Какво имаме да вършим днес? Ще си говорим за изложбата „Терминал“, с фотографа Яна Лозева.  Откриването е тази събота, в "Склад". "Терминал"  е художествен проект в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив, Европейска столица на културата 2019.  Ще разберете защо, ама никак, не е лошо да искаме за себе си. Въобще не става дума за..

обновено на 18.10.19 в 10:44

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 18.10.19 в 10:17

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на Надеждата,  вяра в Доброто и опора в Любовта. Такъв ще е акцентът на днешните ни срещи в ефира и..

публикувано на 17.10.19 в 10:49