Визии за фойерверки и чудовища „Точно днес“

Пловдивска е  Националната футболна купа на България ! Зашеметяващо дерби !  И след стадиона – продължението  тази сутрин ! Чуйте колеги и фенове на двата пловдивски отбора „Ботев“ и „Локомотив“ и кметъ Иван Тотев !

А ако само преминавате покрай тази футболна емоция, но имате нужда от друга, осигурена е  среща с „Чудовището“. Писателят Владимир Зарев идва с този нов свой роман в Пловдив. И ще каже  кое е „Чудовището“ преди срещата с него в книжараница „Хермес“ Централ.

И още от деня:

Изборът на нов главен прокурор и  започналата/незатихваща канонада по въпроса във и извън т.н. правен мир. Коментар на журналиста от вестник Дневеник Петя Владимирова.

70 майстори от над 20 занаята от Франция, Русия, Белорус и България  се представят в Пролетния панаир на занаятите  в Пловдив.  Вижте ги до неделя на Малката главна и улица „Стръмна“ и чуйте в репортажа на Иванка Петкова.

В къща „Стамболян“ в Стария град ви очакват изложбите на Моника Кънева, Теодора Стоилова и Цветелина Баташка от Нацоналната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, с които ви среща Живка Танчева.

В Културен център Тракарт поетичните „Детайли“ на Ива Спиридонова ще се извайват с музика и фотография.

Рубриката „Добро утро, ден“  е с  д-р Георги Кръстев.

„Точно днес“. Четвъртък 16 май. От 6 до 9.30


Още от категорията

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 24.05.19 в 16:52

"Ден след ден" за буквите и словото

Честит празник! На 24 май  говорим за книгите, грамотността, нуждата от просвета и култура. Говорим с учители, преподаватели, дейци на словото и перото. Ще си припомним отново за делото на солунските братя и за  завещаното ни от тях  защото: 24 май не е просто поредния официален празник - това е денят, в който всеки българин може да се гордее, че..

публикувано на 24.05.19 в 13:55

За буквите с любов във "Вход свободен"

Честит ден на Славянската писменост и култура!  Знанието е сила, използвайте го, за да направите света още по-красив!  С днешния празник е свързано и петъчното издание на предаването "Вход свободен".  Като начало Ви потапяме в тайнствата на "Кирилицата и магическата грамотност". Наш гид в това начинание е местният изследовател инж.Кирил Кирилов...

публикувано на 24.05.19 в 11:31

Език свещен ! Честит 24 май !

Празнуваме и четем ! И търсим съизмеримост  на времената и нас  като наследници на великите книжовници от ІХ век до днес. Безсмъртният химн на българския дух и култура „Върви, народе възродени“  звънти в утрото на празника на буквите и  словото. Ще тръгнем с него  в празничното шествие в Пловдив – от Хуманитарната гимназия..

публикувано на 23.05.19 в 18:10

В "Ден след ден" между матури и избори

На 23-ти май слънцето ни напомня, че идват абитуриентските вечери и празникът на буквите, а събитията от новините – че на вратата ни вече чукат и изборите за Европейски парламент.  От спортна площадка до извънредна сесия, която заявиха, че искат да свикат част от местните старейшини, е ветрилото на темите в общинския репортаж на Стоян Терзиев..

публикувано на 23.05.19 в 14:00