Топлата минерална вода ще влиза в домовете на ветренци безплатно

| обновено на 17.05.19 в 13:01

Над 80 домакинства от село Ветрен дол ще могат да ползват топла минерална вода в къщите си. Това става възможно, след като Община Септември получи правото да стопанисва минералните извори в района. 

Новият водопровод, който ще захранва селото, е изграден по пилотен проект на Министерството на околната среда и водите. До този момент голяма част от топлата минерална вода изтичаше безразборно, тъй като фирмите – концесионери държаха изкуствено завишени квоти, за да елиминират евентуална конкуренция. Сега топлата минерална вода ще влезе в къщите на хората, и то безплатно, каза кметът Димитър Христосков:

Ще има едно минимално количество - 40 мл в сек., което ще е безплатно за потребителите. Това също е пропуск в закона. Общината няма право да продава на частни клиенти, може на фирми да продава водата, но на частни клиенти - не може.

Предвидени са количества за геотермално отопление на детската градина, училището и другите обществени сгради, а през лятото ще бъде построен и детски минерален плаж.


Още от категорията

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца.  Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се..

публикувано на 22.10.19 в 14:19

Безплатни гинекологични прегледи в ДКЦ "Св. Георги"

Безплатни прегледи при акушер-гинеколог организира ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив.  В рамките на три седмици - до 8 ноември 2019 г., по Програмата на Министерството на здравеопазването за ранно откриване на онкологични заболявания ще се проведе скрининг за рак на маточната шийка, който ще обхване 650 жени. На всички пациенти безплатно ще бъде..

обновено на 22.10.19 в 13:32

Премиерът открива завода за автомобилни фарове край Куклен

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие нова база за производство на автомобилно осветление край Куклен. Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души. На церемонията ще присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и..

обновено на 22.10.19 в 11:54