И май си отива "Точно днес"...

Акцентите  от 6.00 до 9.30 часа на 31 май:

Радио Пловдив отваря врати за благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град. Повече ще научим от организатора на събитието на 1 юни - Диян Никифоров.

В най-зеления месец, в последния ден още прогнози и обобщения:

- по темата на седмицата: избори за ЕП говорим с Искра Михайлова, избрана за втори мандат евродепутат от ДПС след отказа на Делян Пеевски да отиде в Брюксел;

- по горещите новини от политическите централи, Цветан Цветанов напусна постовете в ГЕРБ, как БСП ще отиграе смяната на лидера и ще строи редици за есенните избори, коментар на политолога Страхил Делийски.

Ще научите имената на българите, спечелили Световната купа по фотография от репортажа на Екатерина Костова. Купата ще бъде показана утре на 1 юни в Пловдив.

Книгата „Поводи за връщане“ от Явор Въжаров – Або ще бъде представена в Пловдив. Младият пътешественик разказва за своите открития и новите пътища, които очаква.

Още от категорията

Косплей в неделния „Шейкър“

Философията за живота на един от най-известните самураи Миямото Мусаши казва, че до върха на планината има много пътеки. Ние сме избрали една от най-приятните, тази сутрин. С пловдивската актриса Даниела Костова и с Ани Иванова от клуб „Накама“ София, говорим за косплей. Феноменът косплей се заражда в Япония, още през 80-те години на 20-ти век...

публикувано на 24.08.19 в 20:23

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 24.08.19 в 17:37

"Пусни хвърчило - зарадвай куче" във "Вход свободен"

В последния работен ден от седмицата ще се заредим с много положително настроение и много усмивки за предстоящия уикенд. В рубриката „ЗОО мания“ ще научим кои са 3-те най-интелигентни животни в света. Днес е последнят ден, в който царува зодия Лъв. От утре, 24-ти август, владее зодия Дева. Кои са характерните черти на този знак и кое го..

обновено на 23.08.19 в 09:33

Заедно за Пловдив „Точно днес“

От Европейската столица на културата отправяме широк хоризонт към събитията, които диктуват края на работната седмица. Във времето до 9.30 часа на 23 август ще чуете: Готови ли са училищата в Пловдив за новата учебна година и има ли опасност ремонтите на сградите да не приключат в срок? Отговорите търсим от Стефан Стоянов ,..

публикувано на 22.08.19 в 15:41

Позитивно за самотата и екологията във "Вход свободен"

Екологично загрижени оставаме и днес, във „Вход свободен“! Световни екипи от учени предупреждават, че до края на лятото 440 милиарда тона лед ще са се стопили или откъснали от гигантската ледена покривка на Гренландия. Срещаме ви с Биляна Маринова и разказа й за Гренландия, такава - каквато я вижда при пътуването си по време на еко-експедиция..

обновено на 22.08.19 в 10:07