Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незрял психически човек става за оръжие за масово поразяване

| обновено на 10.06.19 в 16:42

Аз не смятам, че тук става въпрос за някаква тотална ислямизация или радикализация. По-скоро става въпрос за един младеж, който по някакъв начин е игнориран от своето мини общество и търси варианти да стане значим. И да покаже, че може до такава степен да въздейства, че да контролира тази мини група, която го е отхвърлила, това заяви в интервю за Радио Пповдив доктор Веселин Герев.

Психиатърът подчерта, че възрастта на момчето е много крехка и тя се характеризира с промени в психиката и бърза смяна на авторитети.

В тази възраст основен приоритет е да се излезе от сянката на училището, от групата, да стане значим, да блесне по някакъв начин, всички да се възхищават. В случая става ясно, че момчето е било затворено. Когато то е затворено и е отделено от нормалната група, той търси начини да се докаже. И когато има контакт в мрежата с много различни хора е много вероятно  той да почуства една емпатия към някои хора. И тук човек е много лесно психологически да бъде обработен, коментира още Герев.

Според него незрял писихически човек лесно може да бъде превърнат в оръжие за масово поразяване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ИТН ще внесе разума в 50-я парламент

"В листите за предстоящите избори са колеги, с които сме работили от началото ни като създаване на политическа формация ИТН, като отдавна сме се очистили от хора, които искаха да използват платформата ни за други цели. Абсолютно обединени сме като отбор и устремени към много добрите резултати, които ще постигнем със сигурност в Пловдив на 9 юни." Това..

публикувано на 07.05.24 в 10:02

Следобед ще бъдат обявени водачите на листите на ПП-ДБ

Преговорите в коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) приключиха успешно и днес в 15.00 ч. ще регистрираме листата си в РИК. Това съобщи в предаването „Точно днес“ доскорошният депутат Йордан Иванов, който е кандидат за нов мандат от Пловдивска област. Бившият областен управител отказа повече подробности за..

обновено на 07.05.24 в 09:56
Георги Лозанов

Европейските избори са значими, колкото националните

"И Великден, и Гергьовден в голяма степен са семейни празници,  в които човек има възможност  малко повече да се отдаде на  размисъл" . Това сподели  за програма "Точно днес"  именикът Георги Лозанов, медиен експерт и анализатор.  Според него съвпадането на двата празника дава допълнителна красота и значимост.  Той разказа, че носи..

публикувано на 06.05.24 в 11:09

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.05.24 в 13:04

Бързата забрана на хазартната реклама е много съмнителна

Трудности бяха предварително предречени за значителна част от медиите, които разчитат на приходи от рекламите на хазарт. С изключително бързо проведена процедура парламентът въведе забрана за такива реклами, въпреки че очакванията бяха крайното решение да се вземе след изборите. Сега се случва се сякаш другата крайност – всяка..

обновено на 02.05.24 в 16:06