Плюсове и минуси "Ден след ден"

Автор:

Пловдив може да се окаже без градски транспорт и без завод за сглобяване на автомобили на водещ световен производител. Очевидно по-лесно ще приемем втората липса, доколкото огромната инвестиция съществуваше само като вероятност. 

Фирмите, обслужващи линиите на градския транспорт, твърдят, че търпят загуби заради това, че общината не покрива достатъчно превоза на хората, пътуващи с намаление, но от администрацията контрират, че спазват договореностите с бизнеса.

„Фолксваген“ най-вероятно ще строи планирания нов завод за автомобили в Турция, това съобщи германско специализирано издание, твърдящо, че това е крайното решение на концерна. Припомням, че близо година като едно от възможните места за завода се сочеха индустриалните зони край Пловдив.

Археолозите, работещи в двора на Епископската базилика в Пловдив, съобщиха за намерена внушителна каменна плоча с ценен с информацията си надпис. Според специалистите находката потвърждава хипотезата, че под ранно-християнската базилика е имало езически римски храм.


Още от категорията

Еко Пловдив и лятно настроение във "Вход Свободен"

Във втория от нетипичните Горещници на фокус са събития от най-различен характер, обединени в календара на Пловдив. Предстоят ни срещи и разговори с организатори и участници в някои от инициативите в града ни, насочени към различни групи от обществеността. “Чисти вечери” е серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени..

публикувано на 15.07.19 в 15:02

Ще спрат ли градските автобуси "Ден след ден"

Обявеният преди година и половина от министър Кирил Ананиев курс към нов здравен модел днес бе представен публично. Очакванията за демонополизация на здравната каса се оправдаха, а цените на медицинските дейности ще се договарят от здравните заведения и фондовете, които трябва да имат минимум 500 хиляди пациенти.  Не е ясно, обаче, какво ще..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 15.07.19 в 14:10

Билка за дълголетие във "Вход свободен"

В днешното предаване ще се запознаем с полезните свойства на една забравена билка - лопен.  15, 16 и 17 юли, по-известни като горещници. Какви са обичаите и какво е характерно за тези дни, във "Вход свободен". Кой ще е днешният герой от темата с продължение "Непознатите млади"? Ще разберем днес.  Ще чуем и какво ни е подготвил колегата Жоро Пеев в..

обновено на 15.07.19 в 13:15

"Точно днес" и в средата на юли - мечтите - непостижими и сбъднати

След призива на лидера на ГЕРБ за отваряне на партията, след преврата при Обединените патриоти и кризата с кворума за поправките в ИК и отпадане на машинното гласуване, след  почти финализираните  преговори за  покупката на изтребителите Ф16 и горчивото отрезвяване, заради предпочитанията  на гарманския автомобилен концерн да строи завод  в..

публикувано на 14.07.19 в 18:01