Плюсове и минуси "Ден след ден"

Автор:

Пловдив може да се окаже без градски транспорт и без завод за сглобяване на автомобили на водещ световен производител. Очевидно по-лесно ще приемем втората липса, доколкото огромната инвестиция съществуваше само като вероятност. 

Фирмите, обслужващи линиите на градския транспорт, твърдят, че търпят загуби заради това, че общината не покрива достатъчно превоза на хората, пътуващи с намаление, но от администрацията контрират, че спазват договореностите с бизнеса.

„Фолксваген“ най-вероятно ще строи планирания нов завод за автомобили в Турция, това съобщи германско специализирано издание, твърдящо, че това е крайното решение на концерна. Припомням, че близо година като едно от възможните места за завода се сочеха индустриалните зони край Пловдив.

Археолозите, работещи в двора на Епископската базилика в Пловдив, съобщиха за намерена внушителна каменна плоча с ценен с информацията си надпис. Според специалистите находката потвърждава хипотезата, че под ранно-християнската базилика е имало езически римски храм.


Още от категорията

Есенно във „Вход свободен“

Информацията е първата ни задача.  Днес говорим за фестивала « Electric Orpheus /Електрически Орфей», тази събота 19-ти, парк „Дондукова градина“ в Пловдив. Есенно издание на фестивала. Вход, на събитието, свободен. Програмният директор Николай Костиков, разказва. И аюрведично преминаваме през есента, и подготвяме организма си за..

обновено на 16.10.19 в 09:31

Със и без илюзии „Точно днес“

Лятото си отиде отдавна,  и колкото и природното време да намеква обратното, в  делниците вече няма  „ по-полека, по-полека... забави, забави...“, напротив. България беше наречена „ фашистка“ и „ расистка“ заради футболния сюжет/скандал , премиер и президент обсъждат  позицията на страната ни в сложната геополитическа ситуация след..

публикувано на 15.10.19 в 17:15

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 15.10.19 в 16:57

Футболни скандали, бизнес и политика - теми в „Ден след ден“

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на председателя на БФС Борислав Михайлов след рекордната за домакински мач загуба на България от Англия с 0:6 снощи на среща от европейската квалификация. Сред причините са и расистките подмятания на футболни фенове към английски футболисти. От своя страна Михайлов заяви, че няма да подаде оставка. Поредният..

публикувано на 15.10.19 в 13:47

"Да бъдеш Альоша" във "Вход свободен"

В днешното предаване ще ви срещнем с организатора на "Да бъдеш Альоша". Какво представлява тази идея? Ще научим в днешното предаване.  Ще се потопим и в любимите рубрики "ЗОО мания" и "Кино".  Много музика, новини и позитивно настроение, в днешното предаване.  Започваме след новините в 12. 

обновено на 15.10.19 в 11:28