"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

| обновено на 25.08.19 в 10:12

Ексцентричният „Д-р Хаус“ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля. 

В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски. Освен парчето  „Teardrop“ на "Масив Атак", с което започва всяка серия на "Д-р Хаус", ще чуете и другите песни от филмовата поредица.

Идеята за сериала е на Пол Атаназио и Дейвид Шор, който разработва концепцията за главния персонаж. И

Грегори Хаус често влиза в противоречие със своите колеги лекари, включително и със собствения си екип, тъй като много от хипотезите му за болестите на пациентите са базирани на прозрения, появяващи се от нищото, а понякога и спорни заключения. Пренебрежението му към болничните правила и процедури често го вкарва в конфликт с шефката му, която е болничен администратор и декан на медицинския факултет, както и с други негови колеги. В крайна сметка талантливият и непредсказуем лекар, стига до истината и поставя верните диагнози.

„Д-р Хаус“ е сред топ 10 шоу-сериали, като най-силният период на сериала е от втория до четвъртия му сезон. ТВ поредицата е разпространена в 66 страни и е най- гледаното телевизионно предаване за 2008 година. 

Сериалът "Д-р Хаус" е носител на редица награди, включително пет награди "Еми", два "Златни глобуса", награда "Пийбоди" и девет награди "Изборът на публиката".


Още от категорията

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му..

обновено на 20.09.19 в 18:26

Делници и празници "Ден след ден"

МВР Пловдив затяга контрола върху движението по пътищата през почивните дни.  Допълнителни мерки за сигурност се въвеждат за отбелязването на Деня на независимостта на България. Къде ще има засилено полицейско присъствие и как ще бъде обезпечен общественият ред, а също и безопасността на движение в Пловдив и региона? Мерките ще огласи инспектор Ботьо..

публикувано на 20.09.19 в 14:47

"Ден на отворените улици" във "Вход свободен"

В последния работен ден от седмицата ще говорим за кино, за най-смелите зодии и за много събития.  Гергана Ангелова ще ни разкаже повече за "Ден на отворените улици".  Срещаме се и с адвокат Владимира Трачева, която ще ни сподели повече за Зонта International. За финал ще се потопим в света на книгите с рубриката "Четем с радио Пловдив". Бъдете с нас,..

публикувано на 20.09.19 в 10:35

"Точно днес" за Пловдив и реалностите

Очаквано след като от ГЕРБ обявиха листата си за общински съветници, коментарите идват със залози за това с колко управляващата партия ще победи в Пловдив. Едни изчакват, други прогнозират 30 плюс процента, но реалността е за битка. Защото във втория български град не само трафикът пречи за бързото икономическо развитие, поне по джоба си всеки..

публикувано на 19.09.19 в 15:52

За кризите и възможностите "Ден след ден"

Денят Х за ръководството на БНР и за протестиращите журналисти, които след изслушване от СЕМ чакат решението му за свалянето от ефир на Силвия Великова и дръпнатия шалтер на програма „Хоризонт“.  С регулатора днес се среща редколегията на Хоризонт, а пенсионираният директор на програмата Ивайло Савов заяви, че е оказван натиск върху генералния..

публикувано на 19.09.19 в 14:19